Polis Aksoy: Yolsuzluk Operasyonu Yaptık, Başımıza Gelmeyen Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Polis Aksoy: Yolsuzluk Operasyonu Yaptık, Başımıza Gelmeyen Kalmadı

Polis Aksoy: Yolsuzluk Operasyonu Yaptık, Başımıza Gelmeyen Kalmadı

Polislere yönelik yapılan operasyonda serbest kalan polis müdürü Kazım Aksoy, "yolsuzluk operasyonu yaptık diye pişmiş tavuğun başına gelmeyen şey başımıza geldi" dedi.

30.07.2014 06:03  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve mahkeme kararıyla serbest bırakılan polisler, adliye çıkışında günlerdir kendilerini bekleyen yakınları tarafından alkışlarla ve sevinç gösterisiyle karşılandı.

Tezahüratlar eşliğinde karşılanan polisler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Serbest kalan polisler bir süre aileleriyle sohbet ettikten sonra, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

"YOLSUZLUK OPERASYONU YAPTIK DİYE PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEYEN HER ŞEY BAŞIMIZA GELDİ"

Mahkeme kararıyla serbest kalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski Mali Şube Müdürü Kazım Aksoy şu şekilde konuştu: "Biz her ne kadar içeride 8 gün kalsak da fiziki şartlar ağır olsa da, biz manevi olarak çok huzurlu ve mutluyduk. Hep dışarıdaki ailelerimizi merak ediyorduk. Onlar bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Bizi dualarıyla destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ben 17-25 Aralık'tan sonra bayağı bir badire atlattım. Öncelikle Gaziosmanpaşa'ya atandım daha sonra iki kez açığa alındım. İki kez meslekten ihraç edildim. Daha sonra gözaltına alındım. 8 gündür de gözaltındayım. Yani rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda yaptık diye pişmiş tavuğun başına gelmeyen her şey başımıza geldi. Bundan sonra da devam edecektir. Etsin hiç önemli değil. Çünkü biz hukuksuz ve kanunsuz hiçbir şey yapmadık. Mahkemenin kararı savcının talimatı haricinde hiçbir şey yapmadık. Eğer yapmış olsaydık bize gösterirlerdi. Ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Bizim de nasıl Adnan Menderes'in demokrasi mücadelesinde nasıl bir bedel ödedi, biz de rüşvet ve yolsuzluk mücadelesinde bedel ödememiz gerekiyordu. Onu ödedik.

"ANNEMİN HABERİ YOK"

Annem hasta olduğu için bir yıl içerisinde ikinci kez felç ameliyatı geçirdi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden onun yanında refakatçiyken alındım. Doktorlar kesinlikle annemin 'Sıkıntı stres yaşamaması gerekiyor' dediler Ben anneme haber vermeden geldim. Halen de haberi yok televizyon seyrettirmiyorlar. Telefonla görüştürülmüyor. Şu ana kadar halen haberi olmadı. Haberi olursa telafisi mümkün olmayacak şeyler olacağından endişe ediyorum."


"BENİ O NEZARETE ATMALARI ÇOK AĞIRIMA GİTTİ"

Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan da yaptığı açıklamada şöyle konuştu: " Şırnak'ta Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yaptım. Ondan önce de 12 yıl boyunca İstanbul'da çalışmaktan gurur duyduğum Terörle Mücadele Şubesi'nde gece gündüz demeden çalıştığım ve birçok başarılı operasyonlara imza attım. Bir Terörle Mücadele Amiri olarak yaptığım her işle hep gurur duydum. Ta ki tayinimin çıktığı Zonguldak Devrek İlçesi'nde ev tutmak için gittiğimde öğretmen evinden apar topar gözaltına alınıp, İstanbul'da o gurur duyduğum şubeme gittiğimde koluma kelepçe takmaları ve beni o nezarete atmaları çok ağırıma gitti. Benim için en utanç verici şey budur."

"4 GÜN GÖZALTINDA 4 GÜN MUHAFAZA ALTINDA KALDIK, EŞYA MUAMELESİ GÖRDÜK"

Tahliye olan polislerden Gaffur Ataç, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını söyledi. “8 gün boyunca 4 gün gözaltında kaldık 4 gün muhafaza altında kaldık bir eşya muamelesi gördük.” diyen Ataç, şu açıklamalarda bulundu: “Yapılanlar kanunlara uymuyor. Psikolojik baskı gördük, hakkımı helal etmiyorum. Serbest kalanlarımız tutuklananlarla vedalaşmak istediler. Fakat vedalaşmayı bile bize çok gördüler. Bu vicdansızlığı siz halkıma bırakıyorum siz daha iyi bilirsiniz. İlk 4 gün devlet tarafından karşılandı bütün yemeklerimiz ama diğer 4 gün sağ olsun avukatlarımız ve ailelerimiz, akrabalarımız, buradaki vatandaşlar her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Allah onlardan razı olsun.”

Bayram namazını adliyenin mescidinde kılma isteklerinin engellendiğini söyleyen Ataç, “Bir üst katımızda mescit var, bayram namazı için arkadaşlar rica ettiler. Ama bayram namazını bile çok gördüler. Bizde dedik ki insan zor durumda kalsa bile dini vecibesini yerine getirmek için her şeyi yapabilir, bizde yerine getirdik. Allah kabul etsin diyelim.” dedi.



Açıklamaların ardından serbest kalan polisler, yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Aksoy: Yolsuzluk Operasyonu Yaptık, Başımıza Gelmeyen Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: YA KARDEŞİM NE İŞİNİZE GELİR ÇALANIN ÇARPANIN YANINA KAR KALDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ, SİZDE ÇALIN ÇARPIN, SUÇLUYU YAKALARSANIZ İÇERİYE ATILIRSINIZ 6 17 Yanıtla
  • saltuk: Işte akp adaleti vicdasızlar 14 2 Yanıtla
  • mehmet: dün kahramandın bu gün hain dün magdurdunbugün magrur dün mazlumdun bu gün zalim burası türkiye o yüzden üzülmene gerek yok 9 5 Yanıtla
  • alimbozkurt: beni türkiyenin beka, sı ilgilendiriyor kardeşim eski cemaatçi fatih tezcan bunların ne mal olduğunu belgeleriyle açıkladıaraştırın neye hizmet hareketi açık açık anlarsınız 8 5 Yanıtla
  • seyitsanlı: sözde hocanın abd vatandaşlığı için cia ve papalık neden kefil olmuş merak eden yokmu? 6 3 Yanıtla
  • cotanak: Kim ki bizim enişte zarraba dokunmaya kalka sonu böyle ola! Bidaha uğraşmayin acem enisteyle, bak adam kaçarsa kız evde kalır haberiniz ola! 5 2 Yanıtla
  • cenkkara: sahte hocanın abd vatandaşlığı için cia ve papalık neden kefil olmuş kimse merak edip araştırmıyormu kardeşim???? 6 1 Yanıtla
  • ermenifeto: yüzmilyarlık rüşvetmiş bu ülkenin yıllık ihale yatırım bütçesi kırk milyar cia mossad ajanı bunlar hedefleri de halkbank a haberde abd mahkeme belgeleri ile açıklandı 4 2 Yanıtla
  • asi: e nedemişler dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış daha bazı davarlarda hala destekliyor allahtan korkunlan bunca insanların hakkını cıkmış üç beş zibidi yiyor ama ne yazıkki bazıları hala destekliyor hıı 5 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
    13:42 Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Beylikdüzü'nde sosyal medyada paylaşılan silahla ateş etme görüntüleri üzerine başlatılan çalışmada, 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Görüntülerde 3 kişinin yaya olarak havaya silahla ateş ettikleri tespit edildi. Şüpheli C.M. ile yaşı küçük Z.S. olayda kullanılan kurusıkı tabancayla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, genel güvenliği kasten tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

  • Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı
    13:41 Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı

    Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1 hafta boyunca yaptıkları denetim ve uygulamalarda uyuşturucu satıcıları, kaçak definecileri ve silah kaçakçılarını suç aletleriyle birlikte yakaladı. Denetimlerde toplamda 5 gram kubar esrar, 41 gram bonzai, 1 gram metamfetamin, 16 adet lyrica, 20 adet galara, 2 gram skunk, 10 gram kokain, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet tabanca mühimmatı, 1 adet jeneratör, 1 adet beton delici, 2 adet kürek, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 3 kilo tel ve 10 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçunu işleyen 12 şüpheli, izinsiz kazı suçunu işleyen 4 şüpheli ve silah kaçakçılığı suçunu işleyen 1 şüpheli de yakalandı.

  • Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı
    13:41 Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı

    Eskişehir Şehir Hastanesi, çocuklara yönelik fleksible bronkoskopi işlemine başladı. Çocuk Göğüs Hastalıkları Kliniği'nde gerçekleştirilen bu yenilikçi yöntem, çocukların solunum sistemi sağlığını daha iyi yönetme ve teşhis süreçlerini hassas bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. İşlem, solunum yollarındaki sorunları teşhis ve tedavi etmek için kullanılan güvenli ve etkili bir yöntem olup, genel anestezi altında ameliyathane ortamında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, solunum yolu hastalıklarının yanı sıra nadir görülen yeni doğanlarda görülen normal dışı yapısal özelliklerin teşhisinde de kullanılabileceği belirtilmektedir.

  • Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti
    13:40 Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti

    Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı iddiasıyla Nez Demir'den şikayetçi olmuştu. Ancak bugün gerçekleşen ilk celsede Polat, şikayetinden vazgeçti. İki arkadaş duruşmada ağlayarak ifade verdi. Mahkeme, Polat'ın şikayetini çekmesi üzerine davanın düşürülmesine karar verdi.

  • Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek
    13:40 Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için Manisa il genelinde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak. Seçimlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, ilçe seçim kurulları tarafından sandık görevlilerine eğitimler veriliyor. Manisa'nın en çok seçmenine sahip olan Yunusemre ilçesinde ise sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi.

  • Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi
    13:38 Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi

    Diyarbakır'da bir ilkokulda öğrencilerin sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini karıştırması sonucu açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    13:37 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, CHP Parti Meclisi üyesi Turgay Özcan'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çeşitli isimlerin ifadesi alınmıştı.

  • Samsun'da ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 4 çocuk adliyeye sevk edildi
    13:36 Samsun'da ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 4 çocuk adliyeye sevk edildi

    Samsun'un İlkadım ilçesinde polis tarafından ele geçirilen 1605 adet sentetik ecza ile ilgili 17 yaşındaki M.R., R.P., E.D. ve B.K. adlı 4 çocuk polis tarafından yakalandı. Çocuklar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildikten sonra adliyeye sevk edildi. R.P., E.D. ve B.K. çocuk savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, M.R. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement