Polis Akademisi Fakülte ve Yüksek Okulları Ön Başvuruları Başladı - Son Dakika
Güncel

Polis Akademisi Fakülte ve Yüksek Okulları Ön Başvuruları Başladı

Polis Akademisi Fakülte ve Yüksek Okulları Ön Başvuruları Başladı

Polis Akademisi fakülte ve yüksek okullar ön başvuruları başladı. Ön başvurular, internetten 25 Eylül 2014-10 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

27.09.2014 11:17  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Akademisi fakülte ve yüksek okullar başvuruları başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personel ihtiyacını karşılamak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan devlet üniversitelerinin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencileri bünyesine alarak, fakültelerindeki eğitimlerinin yanı sıra polis mesleki eğitim ve disiplin kuralları çerçevesinde eğitim-öğretim veren Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Fakülte ve Yüksek Okullar (FYO) Şubesi'ne internet ön başvuruları, 25 Eylül 2014-10 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖN BAŞVURU YAPANLARIN, ŞAHSEN BAŞVURMALARI GEREKİYOR

İnternet üzerinden ön başvuru yapan adayların, 15 Ekim 2014 ile 24 Ekim 2014 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) şahsen başvuruları kabul edilecek. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Emniyet Genel Müdürlüğü adına FYO öğrencisi olarak okutulmak üzere belirlenen fakültelerden toplam 2 bin 500 öğrenci alınması planlanıyor.

Adaylarda aranan şartlar ise şöyle:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK

2014-2015 eğitim-öğretim yılı için Ankara, İzmir ve İstanbul'daki devlet üniversitelerinin belirlenen bölümlerinde okumakta olan dört yıllık fakülte ve yüksekokullar için üçüncü ve dördüncü sınıf, beş yıllık fakülteler için dördüncü ve beşinci sınıf, altı yıllık fakülteler için beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerinden olmak.

İlgili devlet üniversitelerinin ekstern (devam durumu olmayan yükseköğretim) programlarında olmamak, (Örgün, 1' inci ve 2' inci öğretimde olmak)

Sağlık durumu yönünden Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde yer alan FYO'ya alınacak adaylarda aranılan sağlık koşullarını taşımak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinden önceki yaşa göre işlem yapılmak kaydıyla eğitime başlayacağı yılın l Ekim (dahil) tarihi itibariyle (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş tashihlerinde, tashihten önceki yaşa itibar edilir) üçüncü sınıfa devam edecekler için 26, dördüncü sınıfa devam edecekler için 27, beşinci sınıfa devam edecekler için 28, altıncı sınıfa devam edecekler için 29 yaşından gün almamış olmak,

ERKEKLERDE 167 CM, BAYANLARDA 163 CM BOY

Erkeklerde 167 cm, bayanlarda 163 cm'den kısa olmamak ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen beden kitle endeksi değerlerine uygun olmak,

SAĞLIK RAPORU ALMAK

Sevk edileceği devlet hastanesinden "Polis Akademisi Öğrencisi Olur" kaydını içeren sağlık kurulu raporunu almak,

MAHKUMİYETİ BULUNMAMAK

Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile üst sınırı bir yıl veya daha fazla hapis cezası öngörülen kasten işlenmiş suçlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A-5 maddesinde ismen sayılan suçlardan dolayı affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkumiyeti bulunmamak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak, devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması ile neticelenmemiş olmak. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

Yasa dışı ideolojik amaçlı faaliyetlere, anarşi ve terör eylemleri ile bu tür toplantı, yürüyüş ve mitinglere karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

BAŞVURU TARİHİNDE SİYASİ PARTİLERE ÜYE OLMAMAK

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi parti yan kuruluşlarına ve diğer organlarına üye bulunmamak,

UYUŞTURUCU KULLANMAMAK

Bağımlılık derecesinde alkol, kumar alışkanlığı bulunmamak, uyuşturucu ve psikotrop maddeleri hiç kullanmamış olmak,

Genelev, birleşme evi, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde aracılık ve bekleyicilik türünden bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video band, teyp kaseti, VCD, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan zararlı yayın, yayım ve benzeri işlerde çalışmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, bu sayılan suçlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya bu suçlardan herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.

DİSİPLİN CEZASI ALMAMAK

Öğrenim gördüğü üniversitesinde uyarma cezası haricinde disiplin cezası almamış olmak,

Devlet üniversitelerinin dört yıllık fakülteleri için üçüncü veya dördüncü sınıfında, beş yıllık fakülteleri için dördüncü veya beşinci sınıfında, altı yıllık fakülteleri için beşinci veya altıncı sınıfında okuyor almak, belirtilen sınıflarda okuyan öğrencilerden alttan borçlu en fazla iki dersi bulunmak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim-öğretim kurumlarından disiplinsizlik sebebiyle çıkarılmamış olmak."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Akademisi Fakülte ve Yüksek Okulları Ön Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement