Plajlarda Büyükşehir Farkı Hissediliyor - Son Dakika
Yerel

Plajlarda Büyükşehir Farkı Hissediliyor

Plajlarda Büyükşehir Farkı Hissediliyor

Balıkesir’in Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından Büyükşehir’e geçen sahil bandında özellikle turizm sezonunda kullanılan plajlar artık mezbelelikten kurtuluyor.

16.06.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından Büyükşehir'e geçen sahil bandında özellikle turizm sezonunda kullanılan plajlar artık mezbelelikten kurtuluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Mayıs ayı itibariyle kumsalların temizliği çalışması başlatıldı. Kumsallarda yapılan temizlik harekatı büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kumsallardaki temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, "Kumsal alanlarda her türlü çöp, su bitkisi, ot, vs. atıkların temizliğini yapan kumsal temizleme makinesi İlimiz Körfez Bölgesindeki Sahil Şeridinde faaliyete geçti. Saatte en az 15.000 m2 alanı temizleme kapasitesine sahip kumsal temizleme makinasının atık depolama hacmi 1.5 metreküp. Ayrıca yüzeyden 15 cm derinliğe kadar her türlü katı atık ve taşlar temizlenebilmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Burhaniye'de çalıştırmaya başlatığımız kumsal temizleme makinası ilk etapta Öğretmenler Mahallesi Plajı ile Ören Plajlarını temizleyerek yaz sezonuna hazırlıklarını tamamladı" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ SARIMSAKLI PLAJLARI TEMİZ KUMSALA KAVUŞTU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Ayvalık Sarımsaklı Plajının temizliğini gerçekleştirdi. Kumsal alanların temizliği kapsamında başlatılan çalışmalarda Burhaniye'den sonra Ayvalık Sarımsaklı plajının temizliği gerçekleştirildi. Plajda bulunan her türlü çöp, su bitkisi, ot, vs. atıklar temizlenerek yaz sezonu için halkın kullanımına hazırlandı.

ERDEK OCAKLAR'DA KUMSAL TEMİZLENDİ

Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerinin plajlardaki temizlik çalışmaları Sarımsaklı'dan sonra Erdek ilçesindeki Ocaklar Plajında devam etti. Cuma gününden itibaren Erdek Ocaklar Plajında çalışan ekipler kumsal temizleme makinası ile kumsalı baştan sona temizledi. Plajlardaki kumsalların temizlenmesi memnuniyetle karşılandı. Burhaniye Ören, Ayvalık Sarımsaklı ve Erdek Ocaklar'daki plajlarda kumsalın ilk defa böyle kapsamlı bir temizlik harekatı gördüğünü ifade eden vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olduktan sonra kendilerine devrolan sahil bandındaki plajların bugüne kadar büyük bir bakımsızlık ve mezbelelik içerisinde olduğunu üzüntüyle müşahede ettiklerini, ancak bundan böyle plajlarda istenmeyen kötü görüntülerin artık ortadan kalkacağını, yapılan temizliğin düzenli olarak devam edeceğini, dünyaca ünlü Sarımsaklı plajları için özel bir proje hazırladıklarını, yakın bir sürede bu güzellikleri halkın hizmetine sunacaklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Plajlarda Büyükşehir Farkı Hissediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement