PKK Yanlıları, Barzani'nin Muhabirine Saldırdı - Son Dakika
Dünya

PKK Yanlıları, Barzani'nin Muhabirine Saldırdı

Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'deki BM ofisi önünde yapılan gösteride PKK yanlıları, canlı yayın yapan Rudaw muhabirine saldırdı.

07.02.2016 14:33  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve Türkiye'nin askeri operasyonlarının son bulması" talebiyle bu sabah Erbil'deki Birleşmiş Milletler Bürosu önünde toplanan PKK yanlıları, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw habercilerine saldırdı.

GÜVENLİK BARİYERİNİ AŞTILAR, BARZANİ'NİN MUHABİRİNE SALDIRDILAR

Güvenlik güçlerinin kurduğu bariyeri aşmayı başaran PKK'lı protestocular, o sırada canlı yayın yapan kadın muhabir ile kameramana saldırdı.

RUDAW'DAN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Irak Kürt Bölgesinde faaliyet gösteren ve Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubu, "PKK destekçileri Erbil'de ekibimize saldırdı. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

"TEHDİT DE ALIYORUZ"

Gösteriyi izleyen bir muhabir ve kameramanın saldırı sonucundan yaralandığını aktaran Rudaw üyeleri "PKK destekçilerinden tehditler aldıklarını" da duyurdu.

Protestocuların, bazı polisleri yaraladığını da belirten Rudaw, saldırılardan protesto eyleminin düzenleyicilerini sorumlu tuttu. Rudaw, "PKK'yı kontrol ettikleri bölgelerde Rudaw muhabirlerine uyguladıkları kısıtlamalara son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Rudaw "basın özgürlüğünü baskılamak, demokrasi ve Kürt özgürlüğü harekatının ilkelerine aykırı" ifadelerini de kullandı.

PKK Yanlıları, Barzani\'nin Muhabirine Saldırdı

Son Dakika Dünya PKK Yanlıları, Barzani'nin Muhabirine Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (113)

  • ADIYAMANLI: KÜRDÜZ ÖLENE KADAR KÜRDÜZ. 38 26 Yanıtla ATA: FAZLA YAŞAMAZSIN ZATEN, KATİL SEMPATİZANI HAİN... 15 7 hadi ordan ermeni kırığı: Sen Kürt e kurban ol dılloo.. 3 5
  • HERKES OKUSUN VE ANLASIN VE UYANSIN: KÜRD halkı uyanmalıdır, kürdlerin gerçek düşmanı PKK ve ona siyasi destek veren HDP dir. ingiliz ajan lawrance, islamı ve kuranı öğrenip ingiliz ajanı olarak yıllarca imamlık yaparak müslümanları satmış, şimdi de kürdüm diyen PKK=HDP kürd halkının adını kullanarak satıyor ve İNANIN hala bunlara destek veren gafiller var, kürdüz, kürd hakkı diye diye kürd halkının kanıyla şarap içiyorlar, ne güzel devleti suçla, kürdçe konuş, kürd hakkı de.., inanan olur, yazıklar olsun.İslam ve Kürd düşmanlarına 54 7 Yanıtla
  • ÖZ VANLI: YAV ARKADAŞ BUNLAR GİTTİKLERİ YERİN İÇİNE EDERLER.....HİÇ BİR ŞEY BULAMASALAR BUNLAR BİRBİRLERİNE SALDIRIRLAR...AÇIN VİDEOYU İZLEYİNN 43 9 Yanıtla
  • Diyarbekir: Pislik pkk lılar kurban olun Barzaniye 32 18 Yanıtla Zaza kürt: Sütün bozuk kanın bozuk pis Diyarbakırlı alçak 8 3
  • hanter: bütün müslümanlar kardeştir 46 2 Yanıtla Sivasli: İşte pkkli khpleri zerdüştür 9 9
  • Belçikadan Tufan: Belçika polisi kürtler için bunlarTürkün cingenesi diyorlar :) 29 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement