PKK Yandaşları Varto-Bulanık Karayolunu Kapattı - Son Dakika
Yerel

PKK Yandaşları Varto-Bulanık Karayolunu Kapattı

PKK Yandaşları Varto-Bulanık Karayolunu Kapattı

PKK tarafından 4 ay önce iç hesaplaşma sonucu infaz edilen teröristin cenazesini Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, izin verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu trafiğe kapattı.

22.05.2015 19:21  Güncelleme: 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK tarafından 4 ay önce iç hesaplaşma sonucu infaz edilen teröristin cenazesini Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, izin verilmeyince Varto- Bulanık karayolunu trafiğe kapattı. Gruptakiler, güvenlik önlemi alan askerlere de taşlı saldırıda bulundu.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 23 Ocak 2015 tarihinde Erzurum'da terör örgütü PKK mensupları tarafından iç hesaplaşma sebebi ile öldürülen örgüt mensubu Fehmi Yılmaz'ın cenazesinin bugün sabah saatlerinde Bingöl'den Muş'a getirildiği bildirildi.

HDPli vekil ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup tarafından 09.00 sıralarında cenazenin Muş'a getirildiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

MEZARLIK SORUNU

"Grubun, cenaze sahibinin köyünde (Bulanık-Bostancılar) cami ve mezar bulunduğu halde ısrarla Bulanık ilçe merkezinde cenaze merasimi yapma isteği, geçmişte meydana gelen benzer olaylar (cenazelerde siyasi amaçlı şov yapılması, tabutun cadde ve sokaklarda gezdirilmesi) dikkate alınarak, cenaze Bulanık ilçe merkezimize alınmamış, yol ayrımından cenaze sahibinin köyüne yönlendirilmiştir. Ancak söz konusu grup, cenazeyi köyüne defin etmeyerek Varto ilçesi dağlık kesiminde bulunan (Kolan Köyü mevkii) ve terör örgütü tarafından oluşturulan sözde mezarlığa defnetmek için ısrar etmiştir. Söz konusu talep, Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18 Temmuz 2013 tarihli ve 3805 sayılı 'Mezarlık Alanları Dışında Defin Yasağı' konulu genelge gereğince grubun talebi reddedilerek, konu hakkında yasal işlem ve müdahale yapılacağı gruba bildirilmiştir."

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, Varto-Bulanık karayolu Yurttutan köyü yakınlarında izin verilmemesini bahane eden grup ise karayolunu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi alan askerlere taşla saldırıda bulundu. Askerler gruba, biber gazıyla müdahale etti.

Kısa süre sonra Varto ve Bulanık ilçelerinden de örgüt yandaşı bazı gurupların destek verme amaçlı bölgeye gelmesiyle, bölgedeki asker, iki grup arasında kaldı.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve asker sevk edildi.

Askeri helikopterlerin de destek verdiği müdahale devam ederken, trafiğe kapalı karayolunda gerginlik devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK Yandaşları Varto-Bulanık Karayolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • jönTürk: Hdp ye oy vermek pkk yi desteklemektir Hdpye oy vermek Vatana Ihanettir. 46 35 Yanıtla
  • ABDİ: AKP NEDEN PKKYA OPERASYON YAPMIYOR.AKP PKK ELELE.MİLLETİ KANDIRMAYA DEVAM.OYUMUZ MHPYE 27 38 Yanıtla
  • 49 mus: Yahu akp kafir partisi suzde muslumanim bir cenazey tahmul etmeyen kafir partisi 12 32 Yanıtla
  • Urfali: Oyumuz hdp ye geçler 20 17 Yanıtla
  • ZAFER: Kürtler Ermenilerin zulümlerini bilseler bu hdpnin peşinden gitmezler.Bu Hdp Kürt değil ermeni partisidir.Oynanan Oyun Büyük 26 11 Yanıtla
  • TRABZON SPOR: Oyumuz hdp ye biji hdp 18 17 Yanıtla
  • memo: Bumu barış bunlar adam olmaz 26 9 Yanıtla
  • MUŞLU TÜRK: BUNLARI ALLAH İSLAH ETSİN DOĞRU DÜZGÜN MUŞUN YERLİSİ BİLE KALMADI.HEP GÖÇLER HEP ERMENİLERİN OYUNLARINA GELDİLER.HEP BU HDPLİLER MEYDANLARDA.BİRDE BUNLARI ŞİRİN GÖSTEREN MEDYA VAR.. 27 7 Yanıtla
  • GAZIANTEP : Seni çok seviyoruz hdp sen varsin ya diyeri yalan 18 14 Yanıtla
  • şenkaya: Barış yanlısı güya bu çakallar ama bunlara bu imtiyazı tanıyanlara lanet olsun 19 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement