Öcalan'ın Tarihi Çağrısı Diyarbakır'da da Yankı Buldu - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Tarihi Çağrısı Diyarbakır'da da Yankı Buldu

Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı Diyarbakır'da da yankı buldu. Vatandaşlar çağrıyı olumlu karşıladı.

28.02.2015 14:07  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de iki yıl önce 21 Mart'ta PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun" mesajı ile başlayan çözüm süreci, ikinci yılını doldurmadan süreçte önemli bir kritik eşik daha aşıldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme sonrası açıklanan Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı Kürt siyasetinin merkezi sayılan Diyarbakır'da olumlu karşılandı.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde çözüm sürecine ilişkin yapılan görüşmeyi televizyondan takip eden vatandaşlar "Görüşmenin ardından yapılan açıklamaların çözüm sürecine katkı sağlayacağı" değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞ İBRAHİM: CANDAN İSTİYORUZ

Vatandaşlardan İbrahim Ertek, AA muhabirine, görüşmeyi sürecin devamı konusunda çok önemli bulduğunu belirterek, "Çözüm sürecini candan istiyoruz. Çözüme doğru gidiyoruz. Bu konuda çok eminim" dedi.

"KÜRT OLARAK ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUM"

Rıdvan Dursun ise çözüm sürecinde somut gelişmelerin olmasını olumlu bulduğunu kaydetti.

"Böyle samimi aşamaların olması gerçekten çok güzel" diyen Dursun, "HDP'nin PKK'nın silahsızlanması yönündeki açıklamaları samimiyetini gösteriyor. Bu gelişmelerin olması sevindiricidir. Kürt vatandaşı olarak çözüm sürecini destekliyorum" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ SİLAH ALIĞ DAĞA ÇIKMAK İSTEMEZ"

Abdulgaffur Bülbül de görüşmenin iki tarafın da çözüm sürecine sağduyulu yaklaştığını gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hükümet ile HDP'nin aynı karede bulunması çözüm sürecine ilişkin somut açıklamaların geleceğinin bir kanıtıdır. Başlangıç olarak böyle somut açıklamaların yapılması önemlidir. Çözüm süreci çok hassas bir süreç olduğu için bazen önemli kırılmalar oldu. Sürece herkes sağduyulu bir şekilde yaklaşması lazım. Bu konuda herkesin fikri alınarak, alınan fikirlere saygılı bir şekilde yaklaşmak lazım. Ancak çözüm süreci bu şekilde sonuçlanır. Zaten kimse silahı istemez. Bu aşamada hiçbir vatandaşın silah alarak dağa çıkmak isteyeceğini sanmıyorum."

ESNAF SERDAR: İŞLER ARTAR

Esnaf Serdar Akmaz ise PKK'nın silah bırakmasının bölgeye olumlu yansımalarının olacağını dile getirerek, "Huzur ortamı olursa turist de gelir insanların işleri daha da artar. Silah bırakılırsa siyasi anlamda da insanlar düşüncelerini daha iyi bir şekilde dile getirebilirler. Herkes fikirlerini rahat bir şekilde söyleyebilir bu şekilde diyalog kanallarının açılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİ TUBA: OLUMSUZ ALGILAR DEĞİŞECEK

Öğrenci Tuba Şimşekoğlu da verilen mesajların bölgenin huzuruna katkı sunacağını aktararak, bu şekilde sosyal olarak rahatlama olacağını, bölgeye karşı olumsuz algıların da değişeceğini kaydetti.

BANKA GÖREVLİSİ YUSUF: SÜRECİN TARAFLARINI KUTLUYORUM

Banka görevlisi Yusuf Umut ise açıklamanın Türk ve Kürt halkı adına olumlu olduğunu vurgulayarak, "Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin beklediği bir mesajdı. Bizim için önemli olan 30 yıldır akan kanın durmasıdır. Sürecin taraflarını kutluyorum. Gençler için de olumlu olacak, çünkü siyasette daha rahat fikir yürütülebilecek" dedi.

ESNAF ALİ: KÖYLERE DÖNÜŞ ARTAR

Esnaf Ali Sait Özkan, silahların bırakılmasıyla kentte ekonominin canlanacağını ve turist sayısının artacağını ifade ederek, "Köylere dönüş de artar, huzur, barış gelir. Birlik ve beraberliğimiz daha da artar" şeklinde konuştu.

EMEKLİ HACI: GENÇLER ÖLMEZ

Emekli işçi Hacı Turay ise "Örgütün silahları bırakmasını hepimiz isteriz. Bu hem halk için hem de Ortadoğu için iyi bir fırsat olur. Böyle bir anlaşma olursa bölgemiz ve barış için iyi olur. Gençler ölmez, ekonomi de düzelir" dedi.







Öcalan\'ın Tarihi Çağrısı Diyarbakır\'da da Yankı Buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Tarihi Çağrısı Diyarbakır'da da Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Mühendis : Oyum hdp ye 19 19 Yanıtla
  • hocadan: Benim ülkemi İmralı canisi mi yonetiyor hukumet buna taviz vermeyecekti o kim ya benim ülkem den bir karış toprak verilmez çok isterlerse bu ülkeden gidecekler zaten bizde istemiyoruz bunları 17 20 Yanıtla
  • ŞOREŞGER: Gün ırkçı, faşist vb. bütün olumsuz düşüncelerden arınma günüdür. 26 4 Yanıtla
  • TARAFSIZ: ALLAH SENDEN RAZI OLSUN SAYIN ÜCELAN KARDEŞ KANI DÜKÜLMESİN 17 12 Yanıtla
  • BOZKURT: Hdp geliyor gençler yol acinnnn.. 10 18 Yanıtla
  • Ufuk tamer: Ne tavizler verildi acaba 16 9 Yanıtla
  • Samuel alanson: Sehrimizdeki iki ayakli davarlar köylerine dönse, biz gerçek Diyarbakir'lilar nefes alacaz. 8 16 Yanıtla
  • Peşmerge Merve: NEVİYÊ ENWER PAŞA TEWŞİN, SIWAR HATIN PEYA ÇUN. . . JI BER GÜRZÊN GERİLAYAN TARUMAR U WÊRAN BUN. . . . 17 7 Yanıtla
  • Ufuk tamer: Hdp 2gün sonra bi bahaneyle yok efendim devlet bize böyle söz verdi olmadı vs. Ayak oyunlarına başlar o da biliyo çözüm ve barış ortamı olursa hdp ve aynı zihniyettekilere ekmek cıkmazzz 10 11 Yanıtla
  • diyar: oylar artık mhp ye 7 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement