PKK Van'da Karakola Saldırdı: 1 Terörist Öldü, 14 Asker Yaralı - Son Dakika
Güncel

PKK Van'da Karakola Saldırdı: 1 Terörist Öldü, 14 Asker Yaralı

PKK Van\'da Karakola Saldırdı: 1 Terörist Öldü, 14 Asker Yaralı

Van'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerden 1'i ölü olarak ele geçirildi.

07.10.2015 10:26  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği, Başkale'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi yakınında bulunan Eşmepınar Jandarma Karakoluna bir grup PKK'lı terörist tarafından dün saat 18.35'de yapılan saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, saldırının bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

ASKER ANINDA KARŞILIK VERDİ, ÇATIŞMA ÇIKTI

"İlimiz Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı'na 0 6 Ekim 2015 günü saat 18.35 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca, bomba yüklü araç patlatılarak, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya görevli askerlerimizce anında ateşle karşılık verilmiş, çatışma sonucunda 14 personel hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır.

1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Karakola ulaşan 112 ekiplerince yapılan ilk müdahaleyi müteakip yaralı askerler, helikopterle Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne ve Van Asker Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Çıkan çatışmada 1 terörist silahı ve telsiziyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Van'da Karakola Saldırdı: 1 Terörist Öldü, 14 Asker Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • gülsüm : sonuna kadar akp 16 51 Yanıtla
  • Türkiye: Türkiye de en çok darbe vuran ak Partili hadi Bismillah 28 19 Yanıtla
  • dadas: 3 şeş var 1deil 6 31 Yanıtla
  • Niksar: Edi bese simdi hdp zamanı 19 15 Yanıtla
  • VANLI: Sonunuz yakın PKKLILAR 20 13 Yanıtla
  • HILAL cCc: Pkk yi besleyen kim?pkkyi elinle buyuten kim pkkyi meclise sokan kim bunlar akp nin eseri 13 20 Yanıtla
  • Çakır: Gebersin vatan haini. Ya sev ya terk et 15 18 Yanıtla
  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 6 21 Yanıtla
  • ali: 14 asker yararlanıyor ve ölen yok bu tüaf değilmi gerçekleri halktan gizliyorlar 15 11 Yanıtla GeNçZaZa: La he he gizliyorlar.....karakolda 48 şehit var seçimden sonra açiklayacaklar rahatladinmi 1 13
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement