PKK Vahşeti: Cesetleri Yaktılar - Son Dakika
Güncel

PKK Vahşeti: Cesetleri Yaktılar

PKK Vahşeti: Cesetleri Yaktılar

PKK'nın, Cizre'de öldürülen teröristleri bir bodrumda toplayarak yaktığı tespit edildi. Cenazeler otopsi ve kimlik tespiti için Şanlıurfa, Malatya ile Silopi'ye götürüldü.

14.02.2016 09:27  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarla bitme aşamasına gelen terör örgütü PKK'nın öldürülen teröristlerin cesetlerini bir bodrumda topladığı ve "tanınmasınlar" diye de üzerlerine benzin dökerek yaktıkları belirlendi. Yakılan teröristler arasında PKK'nın üst düzey temsilcileri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde "Sur ve Cizre'de yabancı keskin nişancı tespit ettik" dediği yabancı savaşçıların da olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL VE ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GÖNDERİLDİ

Yakılan cenazeler otopsi ve kimlik tespiti için Şanlıurfa, Malatya ve Silopi'ye götürüldü. Kimlik tespitini yapmak üzere İstanbul ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan özel ekipler gönderildi. Cesetlerin DNA'sı tespit edilecek, tespit edilen DNA'lar eldeki örneklerle karşılaştırılacak, bu sayade isim belirlenecek. Cenazelerin yandığı için DNA tespit işlemlerinin uzayacağı, bir haftayı bulacağı belirtiliyor.

Yine cenazeler arasında yabancı uyruklu savaşcıların olup olmadığının tespitinin ise kolay olmayacağı belirtiliyor. Yabancı uyruklu savaşçıların ailelerinden herhangi bir DNA örneği olmadığı için tespit işlemlerinin mümkün olmayacağı üzerinde duruluyor.

30 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda önceki gün 5 PKK'lı teröristin yakalandığını ve yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 PKK'lı teröristin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca Cizre'de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654 olduğu bildirildi. Aramalarda ayrıca 27 Kalaşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleğinin de ele geçirildiği belirtildi.

YENİ TAKTİK "TERÖRİST" KİMLİĞİNDEN KURTULMAYA ÇALIŞMAK!

Örgütün bundan sonra gözünü yabancı ülkelere çevirdiği ve atacağı adımlar şu şekilde deşifre edildi: Terör örgütü yurt dışı yapılanması aracılığıyla yoğun propaganda çalışmaları yaparak alan kazanmaya ve "terörist" kimliğinden kurtulmaya çalışacak. Diğer yandan bölgedeki gelişmeler doğrultusunda örgütün meşru ve bölgede etkinliği olan bir güç olarak göstermeye, bölgedeki faaliyetlerini olduğundan fazla göstererek, kendisinin Türkiye'de bir aktör olarak kabul edilmesini sağlamaya çalışılacak.

CİZRE, KOBANİ YAPILACAKTI

Cizre'de güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen bir mektup, operasyonların örgütte nasıl paniğe neden olduğunu gözler önüne serdi. Mektupta Kobani için organize edilen "kalkışma"nın arkasında PKK'nın olduğu açık bir dille ifade edildi. Kobani için düzenlenen yürüyüşler sayesinde, halkın arasına karışanlarla bölgeye silah, cephane ve takviye eleman gönderildiği itiraf edilen mektuba göre, Cizre için de aynı senaryo uygulanmaya çalışıldı. Bunun için "Büyük Botan yürüyüşü" yapılmak istendi ancak bölge halkı örgütün siyasi uzantılarınca yapılan çağrılara kulak asmadı. Öte yandan, operasyonlar devam ederken, çukur ve barikat eylemlerinin bölgedeki diğer illere de yayılması için talimat veren örgüt, çağrılarına yanıt alamadığı illeri ise "hain" ilan etti.


OPERASYONLARIN BİTTİĞİ İLÇEDE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Cizre'deki operasyonların sona ermesinin ardından ilçede detaylı arama çalışmaları başladı. Arama tarama çalışmalarının devam ettiği ilçede bir taraftan da hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmalara hız verildi. Yıkılan binalarda, hasar oluşan cadde ve sokaklarda hafriyat çalışmaları sürerken barikatlar da güvenlik güçlerinin kontrolü altında iş makinelerince kaldırılıyor.

KAÇARKEN EVLERİ ATEŞE VERDİLER

Operasyonun tamamlanmasıyla terör örgütü üyelerinin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıktı. Evleri, okulları ve camileri mevzi olarak kullanan teröristler, terk ederken bu yapıların birçoğunu ateşe verdi. (Kaynak: Yeni Şafak)

Son Dakika Güncel PKK Vahşeti: Cesetleri Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (203)

  • psikoloji: lan bu devlet ne kadar utanmaz kendi yaktığınız cesetleri PKK mi yaktı diyorsunuz abe vallahi artık bu devletin bir vatandaşı olmaktan utanıyorum bu kdar yalancı bi devlet benzeri yok dünyada 226 235 Yanıtla Everekli: Utanan hayasız o Zaman çeker gidersin ülkeden 20 20 anadın: sen nerden biliyosun.? sonrta devlet niye yaksın.? bu ülkenin askeri ve polisi vicdanlıdır imanlıdır.sizin gibi cani ve hain değildir..sonra bu devletin vatandaşı olmaktan rahatsızssan defol git.çünkü biz vatan hainlerinden fazlaca rahatsızız..anadın.. 27 11
  • 123: çocukmu kandırıyorsun bu vahşeti bu katliamı tc yaptı herkes biliyor bilmiyen sadece ak koyunlardır 229 194 Yanıtla inşaallah: Ula bu sitede de ne kadar ak koyun varmış 40 17
  • Barut: Bir devletin bu kadar alçakça hareket etiği görülmemiştir. Bahsi geçen eve polislerin operasyon düzenlediği ve kimyasal atığı herkes tarafından görüldü 253 117 Yanıtla
  • Vedat: Türkiye yaktı be Kürtler bunu unutmaz 84 81 Yanıtla
  • Oflu: Kimin yaktığını Kürtler iyi biliyor. 125 30 Yanıtla
  • sual01: kaynak fitneci ve yalancı yenişafak 96 39 Yanıtla
  • hdp: Bu devletin askeri ne zamandan beri adam yakıyor? şefkatli Türkiye askerleri var pkk defol kandile senin cesetleri yaktigini biliyorum çünkü benim suralem cizrede onlar ppk'nın ceset taşıdığını söyledi tamda söylenen eve ki ve orada pkk ateşe vermiş yandıktan sonra gelmiş asker pkk kürtlere katliam yapıyor. 97 28 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement