PKK Saldırısının Kuzey Irak'a Maliyeti 250 Milyon Dolar - Son Dakika
Dünya

PKK Saldırısının Kuzey Irak'a Maliyeti 250 Milyon Dolar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, PKK'nın, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle IKBY'nin 250 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

03.08.2015 10:17  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın, Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına düzenlediği saldırı nedeniyle IKBY'nin 250 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

"KÜRDİSTAN BÖLGESİNİN ANA GELİR KAYNAĞI"

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Petrol boru hattı, Kürdistan bölgesinin ana gelir kaynağıdır. Memur maaşları bu hattan ihraç edilen petrolün geliriyle temin ediliyor. Kürdistan hükümetine ve halkına buradan elde edilen gelirle katkı sağlanıyor. Bu boru hattı, Kürdistan'ın bölgedeki her türlü olumsuz gelişmeye karşı tek dayanağıdır" ifadeleri kullanıldı.

"SEVKIYAT TAMAMEN DURDU"

Açıklamada "27 Temmuz'dan itibaren düzenlenen bir çok saldırı sonucu boru hattının kullanılamaz hale getirildiği ve petrol sevkıyatının tamamen durdurulduğu" kaydedildi.

PKK, KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

Saldırı nedeniyle bölge ekonomisinin uğradığı zarara değinilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Kürdistan bölgesinin boru hattına yapılan saldırı Türkiye'ye çok az bir zarar verdi. Türkiye'nin zararı, sadece nakilden elde edilen gelir oldu. Söz konusu zararın yüzde 99'u Kürdistan bölgesinedir. Kürdistan'a verilen zarar ise 250 milyon dolardır. Bu rakam, Peşmerge, asayiş güçleri ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarının bir aylık maaşına tekabül ediyor. Kürdistan boru hattına yapılan bu anlamsız saldırılar durmalıdır. Bunun Kürdistan halkının yaşamına ve güvenliğine ciddi bir etkisi olmaktadır."

PKK, SABATOJI AÇIKLAMAYLA ÜSTLENMİŞTİ

Terör örgütünün silahlı kanadı HPG'nin açıklamasında, "29 Temmuz günü saat 02:00'de gerillalarımız Şırnak'ın Silopi ilçesinden geçen Yumurtalık petrol boru hattına yönelik bir sabotaj eylem gerçekleştirmiştir" denilmişti. Aynı açıklamada 27 Temmuz'da Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan İran-Türkiye arasındaki doğalgaz boru hattına yönelik sabotaj eylemini de kendileri tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

KÜRT YÖNETİMİNDEN TEPKİ GELDİ, PKK ÇARK ETTİ

Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminden petrol boru hattına yönelik saldırıya sert tepki gelince terör örgütü PKK yeni bir açıklama yaptı.

"SALDIRI MERKEZİ BİR KARARLA YAPILMAMIŞTIR"

Kuzey Irak'ın tepkisi sonrası terör örgütünün silahlı kanadı HPG'den yapılan açıklamada, "29 Temmuz günü Şırnak'ın Silopi ilçesinde yerel birlikler tarafından kendi inisiyatifleri ile bir sabotaj eylemi düzenlemişti. Boru hattına yönelik yapılan bu eylem, alanda bulunan gerilla güçlerimizin aldığı merkezi bir kararla yapılmamıştır" denildi.

Terör örgütünün açıklamasında saldırının boru hattının kime ait olduğu bilinmeden düzenlendiği de savunuldu.

PKK Saldırısının Kuzey Irak\'a Maliyeti 250 Milyon Dolar
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya PKK Saldırısının Kuzey Irak'a Maliyeti 250 Milyon Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Meft : NE MUTLU KÜRDÜM DIYENE.. 17 28 Yanıtla
  • Vesselam: Bu adam en akıllı kürtlerden biri PKK lı cahiller dana gibi saga sola herkese zarar veriyolar 28 2 Yanıtla
  • Amedli Kürd oğlu kürd: Ne mutlu kürt türk kardeşliği Pkk buna engel oluyor bize en büyük Zararı veren pkk dir tc bize her türlü desteği veriyor bizim pkk ye ihtiyacımız yok kahrol pkk 26 2 Yanıtla
  • ERBAA: EYYY MİLLET SOLDAN UZAK DUR......HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR....CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.....İKİSİDE POLİS,ASKER ÖLDÜRÜYOR....YALAN MI? KARDEŞ... BİZDE YALAN OLMAZ.... 21 5 Yanıtla
  • ŞEREF ZAZAOĞLU: sen adamların can damarını kesersen adamda senin şah damarını keser.ŞAHMAT oldun barzo 8 15 Yanıtla
  • öyledir: Etme , bulma dünyası. Pkk Türkiye den sonra şimdi ne kandil, ne Suriye de barınamıyor. Artık İran ın dağlarına sığınmış. O da nereye kadar. 12 3 Yanıtla
  • azad: Butun zaza kardeslerim bule dusunmuyor fakat bazi ozel savas tan etkilenmis zaza lar kendilerini turk saya bilir yanliz turklere ne kadar yagcilik yapsanizda sizi kabul etmiyorlar gercek sudur zazalarda kurmanc lar gibi kurtur siz hic bir soranin ben arabim dediyini dudunuzmu yada bir gotanin ben farsim dediyini zazalar halis mulis kurtur 6 9 Yanıtla
  • turan: yahudiler tarih de iki kez (mısırlılar ve romalılar tarafından) kürtlerin bulunduğu yere sürülmüş, islamdan öncede kürtler ile ermeniler iç içe yaşamışlar, tarihten kaynaklanan bir yakınlıkları vardır 13 0 Yanıtla
  • yaşlı kurt: turkiye pkk ile mucadele etiyi gibi ırak ve suriye de etse emin olun 24 saatte dunya cok guzel olacak ama bu adamda yalan soyliyor bunlar onlari besliyor kanfil irakta vursana lafla istemiyoruz demekle olmaz vur oradan sende bak bakalim pkk mi kaliyor 11 2 Yanıtla
  • metehan: Ya bu PKK ,öyle hainki Barzani bile bunların kaypaklığından, hainliğinden tırsıyor.Helal olsun Barzani sana bunları anla bunlar gücü bulsun sana ve peşmergeye de sıkar.Hele 120 milyar dolarlı petrol gelirine ulaşabileceklerin anlasınlar ANALARINA bile sıkarlar. 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi
    16:49 Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi

    Honolulu'da yaşayan playboy modeli Shannon Teresa Marie Schwartz, erkek arkadaşı Billy Wilhelm Huntzinger'in mühimmat ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanmasını engellemek için İç Güvenlik Soruşturmaları özel ajanına 5.000 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Huntzinger, bir evde silahla yakalandıktan sonra polis tarafından tutuklandı. Schwartz, 5.000 dolarlık rüşveti önerdikten sonra 25.000 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti
    16:28 ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.


Advertisement