PKK'nın Elindeki En Tehlikeli Silah ABD'den Hediye - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Elindeki En Tehlikeli Silah ABD'den Hediye

Operasyonların devam ettiği Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın elindeki en tehlikeli silah olarak gösterilen ABD üretimi Zagros'lar en çok şehit vermemize yol açan silah oldu.

04.02.2016 07:38  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyor. İspatı, teröristlerin arasındaki yabancılar ve kullandıkları silahlar. En çok şehit vermemize yol açan silah ise ABD'nin PKK'ya hediyesi Zagros'lar.

Sur ve Cizre'de hendek kazıp barikat kuran teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, aynı zamanda bir çok yabancı güçle de mücadele ediyor. Polis ve askerleri şehit eden teröristlerin 'Zagros' olarak bilinen ABD özel üretimi suikast tüfeği kullandığının ortaya çıkması, Türkiye'nin sadece PKK'ya karşı değil, bebek katillerine silah ve mühimmat gönderen dış güçlere karşı savaş verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

URANYUMLU MERMİ

Star'da yer alan habere göre; PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, IŞİD'le mücadele bahanesiyle ABD'den silah yardımı alıyor. PYD, bu silahların bir bölümünü teröristlere gönderiyor. PKK'nın elindeki en tehlikeli silah ise ABD özel üretimi Zagros'lar. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, zırh delici özelliğe sahip, mermileri ise uranyumla zenginleştirilmiş. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, balistik mermi de atabiliyor.

4 KİLOMETRE ETKİLİ

Uygun hava koşullarında 4 kilometreye kadar etkili olan özel üretim olan Zagros'ların ABD tarafından PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye verildiği ve bu silahların 18 tanesinin Türkiye'ye getirildiği tespit edildi. Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silah 8 kilo. Şarjörü bulunmayan silahın her seferinde tek mermi atabiliyor. Son haftalardaki şehitlerin bu silahtan çıkan kurşunlarla verildiği öğrenildi.

ABD'NİN İHA'SI SİLOPİ'DE BULUNMUŞTU

Teröristlerden temizlenen Silopi'de yapılan arama çalışmalarında PKK'ya ait ABD yapımı insansız hava aracı (İHA) bulunmuştu. RQ-20 Puma modeli olan İHA'nın ABD tarafından PYD'ye yapılan askeri yardımlar arasında olduğu, Suriye'den de PKK tarafından kullanılmak üzere Türkiye'ye getirildiği belirlenmişti.

PKK\'nın Elindeki En Tehlikeli Silah ABD\'den Hediye

Son Dakika Güncel PKK'nın Elindeki En Tehlikeli Silah ABD'den Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (91)

  • TC: inadına recep Tayip erdoğan inadına ak parti kiskananlar catlasi n 29 27 Yanıtla
  • yibo: ÖLÜMÜNE REİS , İNADINA AKP , İNADINA VATAN,MİLLET İNADINA BAYRAK,EZAN..... 26 25 Yanıtla ahahahah: ahahahah bi koyun gurdum sankı 0 0
  • ZAGROS: HAA HAA HAAA HAAPŞUUUUUU- YALANCI MEDYANIN CANI CEHENEME. 41 7 Yanıtla
  • zoro: zagros pkk nin kendi üretimi çok tehlikeli bir silah 8 20 Yanıtla
  • Turk: HER BIR PYD LININ KAFASINA SIKMADAN BU IŞ BİTMEZ 17 6 Yanıtla
  • Kaya: Siz 2020 de Kürt yapimi tanklari görün Türkiyeyede satişlar 2023 ten sonra :) 14 9 Yanıtla
  • Je suis charlie: Pyd yokken bu silah vardi, yok yok atom bombasinida atiyor. Yenilgiyi kabul edin. 1 21 Yanıtla
  • Rehber: abd sadexe işidi yoı etmek istiyor..ve bunu kendisi için değil tüm insanlığın güvenliği ve huzuru için yapıyor..bu yüzden düne kadar türkiyeninde görüştüğü ve destek verdiği Pyd ye destek vermektedir.türkiyenin gerçek dostu ve müttefiki amerikadır..tabiki çıkarlarını düşünecektir. 4 17 Yanıtla
  • misafir : Bunlara rağmen ABD ile dostluk devam eder 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement