PKK ile İkdp Arasındaki Çatışma - Son Dakika
Güncel

PKK ile İkdp Arasındaki Çatışma

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) dağlık bölgelerinde PKK ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) arasında "mevzi kapma" sebebiyle çıkan çatışmada hayatını kaybeden peşmerge, toprağa verildi.

25.05.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) dağlık bölgelerinde PKK ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) arasında "mevzi kapma" sebebiyle çıkan çatışmada hayatını kaybeden peşmerge, toprağa verildi.

Dün Keleşin'deki çatışmada hayatını yitiren Kadir Kerim'in (40) cenazesi, sabah erken saatlerde bölgeden alınarak Erbil'e getirildi. İKDP'lilerin yaşadığı Baherka nahiyesine bağlı Cejneka Kampı'na getirilen Kerim'in naaşı, aralarında kadınlarında olduğu bir peşmerge grubu tarafından karşılandı.

Kerim'in cenazesi, evinin önünde bir süre bekletildikten sonra toprağa verilmek üzere kamp mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından gerçekleştirilen askeri tören eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze töreni ve defin işlemleri sırasında Kerim'in yakınları gözyaşlarını tutamadı. Feryat ederek ağlayan eşi ve annesi, sıcak havanın da etkisiyle baygınlık geçirdikleri görüldü.

"Kardeş savaşına karşıyız"

Kadir'in oğlu Emir Kadir, kardeşler arasında yaşanan çatışmaların ve savaşın çok kötü olduğunu söyledi. Bugünlerin Kürtler için "kardeşler arası savaşın" zamanı olmadığını belirten Kadir, "En çok üzüldüğüm nokta babamın bir Kürt tarafından öldürülmesidir. Eğer başka birileri tarafından öldürülmüş olsaydı belki daha az üzülürdüm. Ama onun canına kardeşleri kıydı. Bu yüzden üzüntüm büyük" dedi.

İKDP Siyasi Büro Üyesi Miro Aliyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada partilerinin uzun yıllardır İran'daki Kürtlere hizmet ettiğini ve bu yolda çok kayıp verdiklerini bildirdi.

Bu ölümlerin özgür bir ülkede yaşamak için yaşandığını savunan Aliyar, "Acı çekmemize sebep olan şey, arkadaşımızın Kürt biri tarafından şehit edilmesidir. Bu içimizi yakıyor. Yaşanan bu meseleyi sert bir şekilde kınıyoruz. Kardeşin kardeşi öldürmesine karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz" diye konuştu.

Partilerinin, PKK'nın şu an sahiplendiği dağlarda yıllarca İran ile savaştığını dile getiren Aliyar, şöyle konuştu:

"1981 yılında dağları bıraktığımız PKK, şu an bizim oraya gitmemize izin vermiyor. Bunu anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz. PKK'nın şu an izin vermediği dağlar bizim bölgemizdir. PKK, o dağların üzerinde hak iddia edemez. Bıraksın herkes o bölgeleri rahatlıkla kullanabilsin. Biz tarihten ders almış bir parti olarak kardeş savaşına karşıyız."

Kandil Dağı'nın Keleşin bölgesindeki çatışmada, İKDP'li 2 peşmergenin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK ile İkdp Arasındaki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement