PKK-Peşmerge Çatışmasına Barzani'den Sert Tepki: Kürtler İçin İntihar - Son Dakika
Dünya

PKK-Peşmerge Çatışmasına Barzani'den Sert Tepki: Kürtler İçin İntihar

PKK-Peşmerge Çatışmasına Barzani\'den Sert Tepki: Kürtler İçin İntihar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, PKK ile İKDP peşmergeleri arasındaki çatışmayı kınayarak "Bu çatışmalar, Kürtler için intihardır ve kimsenin kazancı olmaz" dedi.

25.05.2015 13:06  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, PKK ile İran Kürdistan Demokrasi Partisi (İKDP) arasındaki çatışmaları kınayarak, "Kürdistan bölgesi, siyasi hesapların görüleceği bir meydan değildir. Herkes bunu çok iyi bilmelidir." dedi.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, IKBY topraklarının taraflar arasındaki siyasi tasfiyeye dönüşmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

ŞİDDETLE KINADI!

PKK ile İKDP arasında meydana gelen çatışmaları, "şiddetle kınadığını" ifade eden Barzani, "Taraflara sorunları derinleştirmemesi ve büyütmemeleri çağrısında bulunuyorum. Sorunları diyalog, müzakere ve karşılıklı anlayışla çözüme kavuşturmalıdır. Kürdistan hükümeti, durumu kontrol altına almak için her türlü çabayı göstermeli ve taraflar arasındaki çatışmaların durmasını sağlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"BU ÇATIŞMALAR KÜRTLER İÇİN İNTİHAR"

Çatışmaları "intihar" olarak nitelendiren Barzani şunları kaydetti:

"Bu çatışmalar, Kürtler için intihardır ve kimsenin kazancı olmaz. Kürtler için intihar olan bu çatışmanın ne partilere ne de millete bir faydası yoktur. Daha önce de bu Kürtler arası çatışmaların her şekilde haram kılınması gerektiğini belirtmiştim. Şimdi tekrarlıyorum, Kürtler arası kavga olmamalıdır. Taraflar sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Çatışmalar Kürdistan halkının huzurunu bozuyor ve geleceğe dair umutlarını zayıflatıyor."


Kaynak: AA

Son Dakika Dünya PKK-Peşmerge Çatışmasına Barzani'den Sert Tepki: Kürtler İçin İntihar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (154)

  • Kurt05: Çok güzel. Öldürün işte birbirinizi ?? çok mutlu oldum şimdi 77 226 Yanıtla
  • AZAD: SADECE KÜRT LERLE İLGİLİ HABER GELDİMİ HAKARETLER ÜST ÜSTE GELİR BUNDAN DOLAYI KENDİNİZE DÜŞMAN ÇOĞALTIYORSUNUZ NESLİNİZİ TÜKETMEK İÇİNMİ UĞRAŞIYORSUNUZ SEBEP NE İNSANİ YÖNÜNÜZ YOKMU 12 88 Yanıtla
  • KARBONAT EROL: JANA DILA SAPIKDIR ARKADAŞLAR 62 3 Yanıtla
  • HAYRETTiN: Ermeni tohumu pkk 37 25 Yanıtla
  • HAYRETTiN: Kansizsin PKK 30 22 Yanıtla
  • HAYRETTiN: Cehennemin dibine gir pkk. 28 22 Yanıtla
  • HAYRETTiN: Hain sin pkk 29 20 Yanıtla
  • HAYRETTiN: KALLES PKK KALLES PKK KALLES PKK 28 19 Yanıtla
  • DİYADİNLİ: BUNLAR YAHUDİ TOHUMUDUR BUNLARIN ALAYINI GEBERTMEK LAZIM 35 10 Yanıtla
  • AZAD: KÜRTLERLE İLGİLİ HABERE NE KADAR REYTİNG VAR NE KADAR DÜŞMANSINIZ EY YORUMCULAR ELİNİZE NE GEÇİYOR SADECE DÜŞMAN ÇOĞALTIYORSUNUZ EMİN OLUN 7 38 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement