PKK'dan Ankara'daki Kanlı Saldırıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

PKK'dan Ankara'daki Kanlı Saldırıyla İlgili Açıklama

Başkentte çok sayıda kişinin öldüğü kanlı saldırıyla ilgili IŞİD ve PKK'yı işaret eden Davutoğlu'na KCK'dan yanıt geldi: Saldırının sorumlusu AKP Hükümeti.

10.10.2015 19:46  Güncelleme: 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki Barış Mitingi için belirlenen toplanma noktasında gerçekleşen ve en az 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Eylemin iki canlı bomba tarafından gerçekleştiğine yönelik çok güçlü emaraler olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Şu anda böyle bir saldırıyı yapacak kapasiteye sahip örgütler bellidir; DAİŞ, PKK, MLKP, DHKPC..." dedi. Davutoğlu, konuşmasının devamında dört örgüt içinde IŞİD ve PKK ihtimallerinin üzerinde durdu.

"KATLİAMIN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİ"

Davutoğlu'nun bu sözlerinin ardından KCK'dan saldırıya dair ilk açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi, Ankara'da en az 86 kişinin ölümüne neden olan patlamalara ilişkin "Katliamın sorumlusu kesinlikle AKP hükümetidir." dedi.

"HAREKETİMİZİN EYLEMSİZLİK KARARI ALDIĞI BU GÜNDE BU KATLİAM ÇOK MANİDAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırıyı yapabilecek kapasiteye sahip dört örgütten biri olarak işaret ettiği PKK'nın yöneticileri "Bu eylemleri IŞİD veya şu bu örgüt yaptı demenin AKP'nin zihniyet, politika ve uygulamalarını gözden kaçırmak ve gerçekleri saptırmak olacağını" savundu. "Hareketimizin eylemsizlik kararı aldığı bir günde bu katliamın gerçekleştirilmesi çok manidardır." denilen yazılı açıklamada, "Bu katliamın faili Erdoğan ve onun kontrgerilla ekibidir; Saray'ın Gladyosu'dur." iddiası öne sürüldü.

PKK\'dan Ankara\'daki Kanlı Saldırıyla İlgili Açıklama

Son Dakika Güncel PKK'dan Ankara'daki Kanlı Saldırıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (126)

  • JamaL Dersim: Katil akp... 78 195 Yanıtla
  • adnn: oylar AKP yemeyiz bu oyunlari 125 139 Yanıtla
  • serkan34: saman yolu tv tam anlamıyla pkk yanlısı olmuş yazıklar olsun 186 30 Yanıtla
  • urfalı: pkk nın gücü tükendi pes dedi bayrağı dhkpc ye devretti. şimdi kendilerini şirin göstermek zamanı zihniyet aynı zihniyet oylar inadına akp ye. 140 64 Yanıtla
  • !!!!!!!: ALLAH BELANI VERSIN PKK 166 34 Yanıtla
  • siverekli zaza: kck yalan ve iftra atiyor lutfen inanmayin 166 31 Yanıtla
  • yalan: eylemsizlik kararı aldığınız için mi daha dün akşam hamile eşi ve çocuğunun yanında polis memurunu şehit ettiniz, yalan yalan.... eylemsizlik açıklamasından hemen sonra bu olayın yaşanması pek manidar bir siyasi çaba 178 15 Yanıtla
  • hacı: kürdün kürdden başka düşmanı yoktur 167 11 Yanıtla
  • Ekaranoglu: Arkadaslar yorumlarınız yaparken iyi düşünün kim suçlu. Bugün bu olaydan 5 dakika önce bir arkadaşım olayın olduğu yerdeymis.istanbula gelmek için trene binmeden önce alanı gözetleme ve orada her miting ve gösteride onlarca polis olmasına karşın o anda hiç bir polis ve polis aracı görmemiş. Olaydan hemen sonra çevik kuvvet insanlara saldırı. Aynı SURUÇ gibi. Ankara gibi t.c merkezinde hertürlü güvenlik tedbirinin olduğu bir yerde İSTİHBARAT in böyle bir şeyi gözden kaçırmasi mümkün olan bir şey değildir. Bunu sonucunda bu olaydan herkesin haberi olmasıdır. Suruç ta ve Ankara da bu tür eylemlerde neden bir polisin burnunun kanamamasi dusundurucudur. 28 145 Yanıtla
  • ERBAA: TERÖRISTLERI TOPLUCA HAVAYA UÇURACAĞIZ....OYLAR AKP YE... 96 74 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement