PKK'daki Panik Telsiz Konuşmalarına Yansıdı - Son Dakika
Güncel

PKK'daki Panik Telsiz Konuşmalarına Yansıdı

943 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar sonrası PKK içinde oluşan panik, korku, yeni strateji ve eylem öneriler telsiz konuşmalarına yansıdı.

01.09.2015 14:43  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 943 teröristi etkisiz hale getirmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları arasında oluşan panik, korku, yeni strateji ve eylem önerileri ile bölge halkını aşağılayıcı diyaloglar telsiz konuşmalarına yansıdı.

EYLEMLERİ KAYDEDİYORLAR

Alınan bilgiye göre, telsiz konuşmalarında, bölücü terör örgütünce yapılan eylemlerin her anının teröristler tarafından kameraya kaydedildiği ve görüntülerin Irak'ın kuzeyine de gönderildiği, buradan gelen eleştiri ve tavsiyelerin titizlikle uygulanmaya çalışıldığı, ancak teröristlerin çoğunun istenileni tam olarak yerine getiremediği belirtildi.

Bölgedeki teröristlerin sürekli eylem arayışında oldukları, ancak son dönemde verdikleri kayıpların kendileri üzerinde özellikle de yeni katılanlar üzerinde çok olumsuz bir etki ve korku yarattığı ifade edildi.

BÖLGE HALKINI AŞAĞILAYICI İFADELER

Telsiz konuşmalarında, "olaylara çok tepkisiz ve isteksiz" olmaları nedeniyle bölgede yaşayanlar için "uyuz halk" ifadesini kullandıkları, tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların yaratılması gerektiği, halkın, çoğu yerde hâlâ çok belli etmeseler de Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında olduğu izlenimini elde ettikleri ve bunun kendi mücadelelerine büyük bir sekte vurduğu da yer alıyor.

Orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı, Ekrem Güney'in telsiz konuşmasında, "Halkın sözde özerklik ilan ettiği, bu durumu kabul etmeyen devletin halka ve terör örgütüne karşı topyekun bir savaş başlattığı" algısını yaratmanın ve halkı sahaya çekmenin başarıları için olmazsa olmaz bir şart olduğu, bu dönemin terör örgütü açısından tarihi bir final niteliğinde değerlendirildiği, başarılı olamamaları durumunda kendileri için bitiş olacağı ifadeleri yer aldı.

YABANCI BASINA DESTEK TALEBİ

Yabancı basının terör örgütünün eylemleri hakkında olumlu haberler yaptığı, bölgede "iç savaş" algısı yaratacak görüntülerin gerektiği, çatışmalarda harap olmuş bina ve açılan hendek görüntülerinin bu kapsamda çok işe yaradığı, yabancı basına karşı her türlü desteğin verilmesinin çok önemli olduğu da telsiz konuşmalarına yansıdı.

Bölücü terör örgütü mensuplarının konuşmalarında, "özyönetim" ilan edilen yerlerdeki çatışmalarda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin sivilleri katlettiği" haberlerinin her ortamda, özellikle sosyal medyada dile getirilmesi gerektiği, bu sefer de başarılı olunamazsa örgütün Kandil'deki yıkımdan sonra toparlanamayacağı ve tükeneceği, Kandil'den eskisi gibi artık destek alamadıkları, Kandil ve civarına yapılan hava operasyonlarının Kuzey Irak'ta büyük bir tahribata ve kayba sebebiyet verdiği, bu durumun bölge halkı üzerinde kendi aleyhlerinde bir etki yarattığı ve halkın desteğinin neredeyse yok denecek seviyeye geldiği bilgisi de yer aldı.

ÇOBANLARA TEHDİT

Yapılan başarılı ve başarısız bütün eylemlerin iyi değerlendirilmesi, başarısız eylemler nedeniyle moral motivasyonun bozulmaması, yapılan hataların gözden geçirilerek başarıya odaklanılması gerektiği vurgulandı.

Terör örgütü mensupları, telsiz konuşmalarında, Türkiye Cumhuriyeti kuvvetlerinin halkın yanında yer almasının kendilerine büyük zarar verdiği, Türk basınının terör örgütü kayıplarına yönelik yaptığı açıklamaların bölge halkını, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakınlaştırdığı ve kendilerinin basını yeterince kullanamadıklarından yakınıyor.

"HEDEF GÖZETMEDEN İNDİRİN"

Konuşmalarında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde büyük bir "hayal kırıklığı" yaşadıklarını vurgulayan teröristlerin telsizden geçen ifadeleri şöyle: "Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; büyük başarı beklediğimiz noktada hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin, gücümüzü görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar.

"ULAŞIMI ENGELLEYİN"

Amacımız her tür irtibatı kesmektir. Karayolları, TV vericileri, baz istasyonları ve demiryollarını tahrip ederek, halkın dünya ile bütünleşmesini engelleyin. Ulaşımını engelleyin. Okul binalarını hedef alın, yakın yıkın ama eylül sonunda burada okulların açılmasını bir şekilde engelleyin. Silvan'da yerleştirdiğimiz patlayıcıdan dolayı ölen çocuğun sorumluluğunu devlete yükleyin. 'Devlet tedbir almadı, çocuğun ölümüne sebep oldu.' cümlesini halk içinde yaymaya çalışın.

"KENDİNİ VURAN SALAKLAR VAR"

TC güçlerine saldırılarda aynı yöntemleri kullanmaktan kaçının, şaşırtın. Sahte ihbarlarla risk almadan güvenlik güçlerinin ayağınıza kadar getirtin risk almayın. Yöntemler benzer olduğunda kayıplarımız artıyor. Bölgede çok kayıp vermeye başladık, kayıplara tahammülümüz yok. Yeni gelenlere uzak mesafelerden TC güçlerine yönelik atış yaptırarak eğitim verin. Birbirimizi vuruyoruz ve hatta kendi kendini vuran salaklar bile var."

PKK\'daki Panik Telsiz Konuşmalarına Yansıdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'daki Panik Telsiz Konuşmalarına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (98)

  • yanliz kurt: ben isin icindeyim ve verilen sayi dogrudur birde yaninda yanan paralarla uyusturucu var 86 42 Yanıtla
  • Gercek: Meydan bos salla anam salla oh gercekten bu habere biraz bile olsa inanan varmi hee ama dur bu ulkenin %40 i koyun inanirlar tabi neyse bukadar basit hikayeler yazmayin hayal gucunuzu kullanin 98 20 Yanıtla
  • Kürt oğlu kürt..: Bunlar hayin gardaşlarım kürtüm diye hiç haksızlığa ugramadim ben.. Bende müslümanın türk askeri de Türkiye vatanım al yıldız bayrağım...ülkem sana canım feda.. 103 12 Yanıtla
  • Pkkhdp kürt düşmanıdır: Ben Türküm ve Kürt benim kardeşimdir. Pkk hem kürtü hem türkü hedef alıyor. Oyunları bozulmak üzere. Kanmayalım uyandıralım. 83 26 Yanıtla
  • tEK yOL MHP: Yalannnn kardeşimmmmm 943 terörist ölmediii... İnsanları kandırmayınnn 16 87 Yanıtla
  • firat: Kendi halkına salak diyor resmen aptallar hdpye oy veriyorlar 40 49 Yanıtla
  • Diyarbakır: Devletten başka güç varmıki? 72 4 Yanıtla
  • silopili yusuf: Yalan veya doğru, çok önemli değil ama savaşı şehirlere indirdiğiniz gün PKK bitti, halk sizin yüzünüze gülüyor, korkuyor ama 1/kasım da bunun cezasına göreceksiniz, Suriyede akan kanın sorumlusu T.C ise , doğuda ölen tüm sivillerin baş sorumlusu, PKK yanı HDP dır. 64 9 Yanıtla
  • zaza: Halkı şiddet ve korkuyla kendi saflarina çekiyorlar. Yalan dolanla kendilerine destek verenleri kandiriyprlar. Yakip yikip devleti suçluyorlar. Oğlum özerklik ilan ederken kime sordunuz ermenilere mi israile mi çikip kürd halkinin adini kullanmayin kani bozuk hainler.. 64 7 Yanıtla
  • kurdistan: gerçekten bu habere inanan beyinsizler var mı acaba 49 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü
    22:03 Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü

    Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde bulunan depoda çıkan yangın, ahır ve samanlığa da sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, depo, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangında 500 saman balyası ve 1 ton yem yandı.


Advertisement