Nevşehir Müftüsünden Çok Tartışılacak Milli Piyango Fetvası - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Müftüsünden Çok Tartışılacak Milli Piyango Fetvası

Yılbaşına çok az bir süre kala milli piyangonun 50 milyon TL'lik büyük ikramiyesi bir çok kişinin hayallerini süslese de din adamları, kazancın haram olacağını söyledi.

19.12.2014 12:19  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılını geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Hemen her cadde ve sokakta satılan milli piyango biletlerinin bu yılki 50 Milyon TL tutarındaki büyük ikramiyesi ile büyük ilgi görüyor.
BÜYÜK İKRAMİYE'DEN İLGİNÇ RAKAMLAR
Banknot olarak uç uca eklendiğinde, 200 liralık banknotlardan 40 kilometre, 100 liralık banknotlardan 77 kilometre ve 50 liralık banknotlardan ise 148 kilometre uzunluğa ulaşan büyük ikramiyeyi kazanarak 2015 yılına zengin olarak girme hayalleri kuran bir çok kişi bilet alırken bilet satıcıları ilgiden bir hayli memnun.
"İSLAM DİNİNDE HELAL KAZANÇ YOLLARI BELLİ"
Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açıklamada; piyangonun bir çeşit kumar ve piyango bileti ile elde edilen kazancın da haram olduğunu belirterek vatandaşların zengin olma hayalleri ile bu yola başvurmamalarını istedi. İslam dininde helal kazanç yollarının açık bir şekilde belirtildiğini ifade eden Öztürk: "Emek olacak, ticaret olacak, hibe veya bağış olacak, hediye veya ikram olacak. Belki şu anda yok ama ganimet de helal yollardan biridir. Bunlar helal rızık yollarıdır. Bunların dışına çıktığınız anda İslamiyet ona onay vermez. Bunlar nedir? İşte; aldatma, kandırma, dolandırma, yalan ve yeminin karıştığı alışverişler ve kumar" dedi.
"ÇIKACAK PARADAN HAYIR GELMEZ"
Kumarın her cinsinin İslam'da haram kılındığını kaydeden Öztürk, bu yolla elde edilecek gelirin kişiye hayır getirmeyeceğini vurguladı. Geçtiğimiz yıllardaki piyango talihlilerini de örnek gösteren Öztürk, "Çünkü kumar haksız bir kazançtır. Bu da kumar mıdır? Evet kumarın bir çeşididir ve Kur'an'da yasaklanmıştır. Cenabı Allah Kur'an'da dört şeyin şeytanın pis amellerinden olduğunu ifade ediyor ve bunlardan kaçınılması durumunda kurtuluşa erileceğini haber veriyor. Bunlardan birincisi içki, ikincisi kumar. Hatta geçmişte fal okları şeklinde yapılıyormuş. Bir torbaya atılıyor, altı tane boş bir tane dolu çekiliyor. Dolu çeken ortaya konulan deveyi, koyunu, koçu alıyormuş. Altı tanesi hava alıyor bir tanesi deve alıyor.
"ALLAH BUNU YASAKLAMIŞ"
Allah bunu yasaklamış 'bundan kaçının, bu şeytan işi, haksız kazanç' demiş. Bugünkü piyangoya bakıyoruz buna benziyor veya tombala o da buna benziyor. Dolayısıyla Allah herkesin rızkını tayin ve takdir etmiştir ama kişi bazen acele ederek helal rızkını harama çevirir. Rızkı olmayanı asla elde edemez. Hiçbir din kardeşimiz hiçbir şekilde haram yollara başvurmasın. Zaten elde edemez, etse de hayrını göremez. Böyle bir yola girmesin.
"BİLET ALIP GÜNAHA ORTAK OLMAYIN"
Piyangoda dinimizin onaylamadığı kumar çeşitlerinden biridir. Bilet almasın, bu günaha ortak olmasın diyoruz" diye konuştu.

Nevşehir Müftüsünden Çok Tartışılacak Milli Piyango Fetvası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Müftüsünden Çok Tartışılacak Milli Piyango Fetvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • yusuf: peki bir din adamının bir milyarlık arabaya binmesi sevapmıdır hocam 27 7 Yanıtla
  • ..............: hocam büyük ikramiye ya sana çıkarsa :) 17 14 Yanıtla
  • ırony: pekı sayın muftum guzel guzel açıklamıssın ve çok haklısın. . ama benımde bır sorum olacaktı. . şuna cevap verır mısın. . . sen şimdi maaşını toplanan vergılerden alıyorsun değil mı??loto, toto, at yarışı, ıddıa, kumar, pıyango, içkı satışları vs. . . lıste uzar gıder, buradan toplanan vergılerle aldığın maaş haram mı değil mı. . . eğer haram ıse ben paramı toplanan helal vergılerden almak ıstıyorum dıye bır başvurunuz oldu mu, saygılar sunarım. . . 19 8 Yanıtla
  • Mert: Vergisi verilmiş para. O vergilerle senin maaşın ödenmiş sende Çatır Çatır yemişsin. Acaba imamlara devlet para vermese kaç kişi imamlık yapar ? Peki ikramiye çıktı onu camiye bağışladık ne olur kabul görür mü ? Bence görür :)) 9 16 Yanıtla
  • ERDOGAN: ne günlere geldik adam harama haram dedigi için haber oluyor 25 0 Yanıtla
  • soyleyemezki: Kendine ciksa oyle alirki. cubbeyi, cemaati birakir ver elini amerika. ya bunlarin hicbirinin hirsizligin en buyuk suclardan biri oldugunu soyledigini duyan varmi?bu ulkede o parayi almayacak adam yok. 5 16 Yanıtla
  • sezer: paraları ayakkabı kutusuna koyarsan caizdir. 11 9 Yanıtla
  • DOGRU SÖYLEMDİ: FAİZİN VE KUMARIN HER TÜRLÜ VE HER ZERRESİ KATHAR VE MENHAR YASAKTIR. . . KOKUSUNU BİLE ALAN CEZALANDIRILACAKTIR. Elbette ki en dogrusunu ALLAHJ cc. bilir. 18 0 Yanıtla
  • Hukukcu: Tayyip'ten mersedes alsa helal derdi 9 6 Yanıtla
  • ahmet: hoca senin maaşını bizim aldığımız piyango biletlerinin hasılatı ile ödüyoruz. daha ne istiyonn hocaa 1 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti
    15:55 Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti

    Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Görele Belediyespor, deplasmanda Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti. İlk yarıyı 21-16 önde tamamlayan Görele Belediyespor, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürerek karşılaşmayı 39-28 kazandı.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı
    15:55 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor, evinde Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçta Doğan Can Davas ve William Togui'nin attığı gollerle skor eşitlendi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Amasya'da trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı
    15:54 Amasya'da trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Hasan Türk (70) idaresindeki otomobil, kontrolsüz bir şekilde su kanalına düştü. Kazada sürücü hayatını kaybederken, otomobilde bulunan Yurdagül Türk (68) ise ağır yaralandı.

  • Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları
    15:54 Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, derenin debisinin yükselmesine ve su baskınlarına yol açtı. Doğanlar Mahallesi'nde bazı yollar su altında kaldı ve evlerde su baskınları yaşandı. Ayrıca, Ormanlı Mahallesi'nde tarım arazileri su altında kaldı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, su baskınlarına müdahale çalışmalarını sürdürüyor. GESTAŞ AŞ ise Narlı-Marmara feribot seferlerini iptal etti.

  • Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı
    15:53 Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı

    Antalya'da yaşanan fırtına ve sağanak yağışlar nedeniyle denizde mahsur kalan 19 yaşındaki genç, uzaktan kumandalı insansız cankurtaran yardımıyla kurtarıldı. Konyaaltı Sahili'nde dalgalara aldırış etmeyen genç, açığa sürüklenince çevredekiler durumu polise bildirdi. Sahilde bulunan bir dalış eğitmeni ve deniz polisi ekipleri, uzaktan kumandalı cankurtaranı kullanarak genç ve eğitmeni kurtardı. Genç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.


Advertisement