Peşmergeden IŞİD'e Bir Günde İki Darbe - Son Dakika
Güncel

Peşmergeden IŞİD'e Bir Günde İki Darbe

Irak'ta Peşmerge güçleri, Musul'un Zumar nahiyesi ile çevresindeki 5 köyü terör örgütü IŞİD'in elinden kurtardı. IŞİD'in Rabia'ya gerçekleştirdiği saldırı ise püskürtüldü.

25.10.2014 16:08  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peşmerge Güçleri, IŞİD'in işgal altında tuttuğu Musul'a bağlı Zumar nahiyesinde kontrolü ele geçirdi. IŞİD'in Musul'un Rabia nahiyesine gerçekleştirdiği saldırı, Peşmerge Güçleri'nce püskürtüldü.

SABAH OPERASYON BAŞLATILDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Peşmerge güçleri Zumar bölgesinde, IŞİD militanlarına karşı sabah saatlerinden itibaren geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ZUMAR VE 5 KÖY IŞİD'DEN ALINDI

Çıkan şiddetli çatışmaların ardından Zumar nahiyesi ve çevresindeki Yukarı Kaniya Şirin, Aşağı Kaniya Şirin, Mifri, Telmus, Girbekole köyleri IŞİD'den alındı. Peşmergenin Musul ve Zumar arasındaki Hukni Köprüsü'nü de ele geçirdiği belirtildi.

TALİMAT BİRLİKLERİN BAŞINDAKİ BARZANİ'DEN

Zumar'daki operasyonları yöneten komutanların bizatihi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin talimatıyla hareket ettiği, Barzani'nin yaklaşık bir aydır Rabia, Zumar ve Şengal'in (Sincar) yakınındaki Duhok'ta olduğu ifade ediliyor.

Barzani, zaman zaman cephelere giderek, Peşmerge birliklerini denetliyor.

IŞİD, RABİA'DAN PÜSKÜRTÜLDÜ

IŞİD'in Musul'un Rabia nahiyesine gerçekleştirdiği saldırı, Peşmerge Güçleri'nce püskürtüldü. Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri'nin Sefin Komutanlığı'ndan bir yetkili, "Bugün Peşmerge Güçleri Rabia cephesinde IŞİD mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıya sert karşılık vererek örgütü geri püskürttü" dedi.

Çatışmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü aktaran yetkili, Peşmerge Güçleri'nin her hangi bir kayıp vermediğini kaydetti.

IŞİD'in 4 Ekim akşamı Rabia nahiyesinde Peşmerge Güçleri'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırı da püskürtülmüştü.

HAVA SALDIRILARINDA 15 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Irak'ın Musul kentinde IŞİD mevzilerine düzenlenen hava saldırılarında 15 militanın öldüğü, 13'ünün yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Musul'daki Cumhuriyet Hastanesi doktorlarından Velid Casim, orduya ait savaş uçaklarının koalisyon güçleri desteğiyle dün gece Musul'da IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 9 militanın hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını belirtti.

Casim, saldırının IŞİD'in ele geçirdikten sonra karargah olarak kullandığı orduya ait 2. Bölük kışlasına düzenlendiğini, yaralıların tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan Salahaddin Polis Şefi Hamad en-Names, dün gece Tikrit'in güneyinde düzenlenen hava saldırılarında aralarında üst düzey bir komutanın da olduğu 6 IŞİD militanının yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Names, operasyonların devam ettiğini dile getirdi.

IŞİD HAZİRANDAN BERİ SALDIRIYOR

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor

Peşmergeden IŞİD\'e Bir Günde İki Darbe
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Peşmergeden IŞİD'e Bir Günde İki Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • hasan sivri: abd vursun bunlar da sahiplensin. sonrada savaşı kahramnlar kazndı derler . görürüm ben sizi amerika bombalamayı kessin. 17 13 Yanıtla Afyonlu: Savaş peşmergeler için zorlu geçiyor, helal olsun böyle bir durumda türkmenlere sahip çıkıyorlar 0 0 amed: Bombalamanin tabiki faydasi var ama çok sinirli. Gerçek zafer ancak kara savaşiyla olur bunun da ön ayaği kürt gücü. 0 0 amed: Bombalamanin tabiki faydasi var ama çok sinirli. Gerçek zafer ancak kara savaşiyla olur bunun da ön ayaği kürt gücü. 0 0
  • Almanya Mardin: Sevindirici haberler gelmeye basladilar 19 5 Yanıtla
  • ali kılıç: yalanınızı sevsinler:) kürt kardeş kalmıcak ah bu işid warya :)mmmm 5 13 Yanıtla
  • serok: SiZler bunu anlamıyOrsunuz ypg ölmüş işid ölmüş ikisinde de kürt var türk var ama bir gerçek varki İŞİD in bundan sonraki tek derdi kürt milleti tek amaçları yok etmek kobani yi alamasalarda emşn olun her yeri her gün kana bulayacaklar canlı canlı söylüyorlar eninde sonunda güneydoğu ya gireceğiz diye 4 5 Yanıtla
  • suayb bınsalih: AND OLSUN YAHUDİLERIN VE ONNA MENSUB OLLANLARIN KELLESINNI GOVDELERINDEN AYIRACAGIZ 3 4 Yanıtla
  • KATILIYORUM: ORALAR SAPKINLARDAN TEMİZLENMELİDİR. KATILIYORUM SİZLERE. 4 2 Yanıtla
  • suayb bınsalih: “Süfyanî 360 süvariyle çıkıp, tâ Dımeşk’e geldiğinde, daha üzerinden bir ay geçmeden Kelb’den 30. 000 kişi ona tabi olur O da ordusunu Irak’a gönderir ve Zevra denilen bölgede 100. 000 kişiyi katl eder. Ve Kûfe’ye çıkarlar ve orayı talan edip harab ederler. Bu sırada doğudan bir sancak çıkar ki, ona kendisine Şuayb bin Salih denilen Temim’den bir zat kumandanlık eder. Onların ellerindeki Kûfe ahalisinden olan esirleri kurtarır ve o Süfyanîleri öldürür**”. ( Fetava-i Hadîsiyye, İbn-i Hacer-i Heytemi-38) 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement