Perinçek ve Beraberindeki Heyet Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Perinçek ve Beraberindeki Heyet Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Görüştü

Perinçek ve Beraberindeki Heyet Şam\'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Görüştü

Perinçek ve beraberindeki heyet Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki 13 kişilik heyet Başer Esad'ın davetlisi olarak gittikleri Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ve bakanlık üst düzey bürokratları ile görüştü.

03.03.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perinçek ve beraberindeki heyet Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüştü

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki 13 kişilik heyet Başer Esad'ın davetlisi olarak gittikleri Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ve bakanlık üst düzey bürokratları ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğu Perinçek şunları söyledi: "Okyanuslar ötesinden bizi duysunlar. Himalaya Dağları'ndan bizi duysunlar. İnsanlığın kalbi bugün Suriye'de çarpıyor. Suriye'de barış, dünyada barışın anahtarıdır. Suriye'ye dışarıdan terör ihraç edildi. Suriye'de bir iç savaş çıkarıldı. Çıkaranları biliyoruz. Okyanus ötesi ve İsrail. Suriye devleti ve halkı, Beşar Esad önderliğinde bu saldırıya aslanlar gibi direndi. İnsanlık için direndi. Hepimiz için, bütün dünyanın mazlum halkları için direndi. Amerika bu medeniyet topraklarında yenildi. Artık bunu kabul etmelidir. Suriye'yi bölemediler ve bölemeyecekler. Suriye'nin kuzeyinde Barzanistan'dan Akdeniz'e doğru ikinci Barzanistan açmak istediler. Başaramadılar. Buradan ABD ve Avrupa'ya ve büyük devletlere sesleniyoruz: Elinizi Ortadoğu'dan, bizim ülkelerimizden çekin. Buralarda yangın çıkarttınız ve kundaklayanlara da, Suriye'nin komşularına da sesleniyoruz; Suriye'yi yakan komşularını da yakar. İşte Türkiye Suriye'ye terör ihracının sonuçlarıyla karşı karşıyadır. ve Şam'dan bütün dünyaya ilan ediyoruz: Türkiyemizi kesinlikle böldürtmeyeceğiz, herkes bilsin bunu. ve yine bilsinler, büyük devrimci Atatürk önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyeti yıkacak bir güç tanımıyoruz."

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Suriye'deki terör faaliyetlerinin hem Suriye, hem de Türkiye'nin menfaatleri için bir an önce durması gerektiğini belirterek, heyetin bu ortak amaçta birleşen farklı siyasi akımlardan oluştuğunu belirtti. Suriye'nin bugün dışarıdan getirilen bir terörle karşı karşıya olduğunu söyleyen Şener, "83 ülkeden özel yetiştirilmiş, çoğu ruh hastalarından oluşan terörist grupların sosyal düzeni bozmak için savaştığını" söyledi.

İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, Suriye'nin terör ihracatı, kara propaganda ve insanlık dışı bir ambargoya maruz kaldığını belirtti. Güler, "Suriye hakkında kara propaganda karşısında Suriye gönüllüsü olacağız, tıbbi malzemeleri bile kapsayan, insanlık dışı ambargonun kaldırılması için mücadele edeceğiz" dedi.

HEYET SURİYE'NİN BAŞ MÜFTÜSÜ BEDRETTİN AHMET HASSUN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Müftüsü sıfatını taşıyan Hassun, heyeti "Suriye üzerine yayılan yalanları yararak geldiniz" sözleriyle karşıladı. Hassun, 'Biz hiçbir zaman İslam Devleti sıfatını kullanmadık. Emevi Devleti, Abbasi Devleti, Osmanlı Devleti dedik. Çünkü bunlar devletti, dünyaya aitti. Sultanlar kardeşlerini iktidara gelmesin diye öldürttü, İslam adına değil" dedi.

Hassun, "Ben laik bir müftüyüm. Din ve siyasetin ayrılması taraftarıyım. Bana 'Şii misin, Sünni misin' diye sorduklarında 'Müslümanım' derim. Müslümanlık birleştirir, mezhepler ise topluma hakim olmak için din cübbesi altında yaratılan siyasetlerdir" dedi. Kendisini; tüm Suriyelilerin, hem Müslümanların, hem Hristiyanların, hem de ateistlerin müftüsü olarak gördüğünü belirten Hassun, Türkiye ve Suriye gibi ülkelerin var olmak için laikliğe mecbur olduğunu bildirdi.

Perinçek: 'Atatürk'ün hayalindeki müftü sizsiniz"

Perinçek, "Sizi dinlerken Suriye halkını kıskandım. Siz, Büyük Önderimiz Atatürk'ün hayal ettiği müftüsünüz" dedi. Türkiye, Suriye, Irak ve İran'da farklı mezheplerin barış ve hoşgörü içinde yaşaması için laikliğe mecbur olduğunu belirten Perinçek, "Size söz veriyorum: Türkiye'de laikliği sağlamlaştıracağız. Ülkemizi ABD'nin piyonlarından kurtaracağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Perinçek ve Beraberindeki Heyet Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Türkiye: Bunlar vatan hainleri,ülkenin kalkınması için uğraşmazlar boş şeylerle uğraşıyorlar yazık çok yazık Doğu perinçek ve saz arkadaşlarının faydalı neyi olduki bundada olsun. 1 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor
    11:44 Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. El sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanlarında eğitim alan kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Ayrıca, kursiyerlerin çocukları da merkezdeki oyun alanında el becerileri kazanıyor.

  • Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı
    11:43 Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı

    Bulgaristan'ın Sevlievo şehrinde bulunan 250 yıllık Eski Selvi Camisi, yangın ve doğal afetler nedeniyle uzun süredir kapalıydı. Duyarlı vatandaşların bağışlarıyla restore edilen cami, törenle yeniden ibadete açıldı. Caminin restorasyonuna Türk ve Müslüman kökenli birçok kişi destek verdi. Cami, Bulgaristan'da Türk ve Müslüman toplumunun kültürel mirasını koruma çabalarının bir örneği olarak önem taşıyor.


Advertisement