Perinçek 'Ermeni Soykırımı' Emperyalist, Uluslararası Tarihsel Bir Yalandır - Son Dakika
Güncel

Perinçek 'Ermeni Soykırımı' Emperyalist, Uluslararası Tarihsel Bir Yalandır

Perinçek \'Ermeni Soykırımı\' Emperyalist, Uluslararası Tarihsel Bir Yalandır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Kesinlikle bu karar geçerli değildir.

16.04.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek

Kesinlikle bu karar geçerli değildir. Türkiye'ye diz çökertemezler

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) kabul ettiği 'Ermeni soykırımı' ile ilgili tasarıyı eleştirerek, 1915 yılında 1. Dünya Savaşı koşullarında vatanımızı parçalamak için uydurulan bir yalan yeniden piyasaya sürülmektedir. Bu bir emperyalist yalandır. Lozan'da, Berlin'de, Avrupa merkezlerinde, Amerika'da, her yerde bu yalanı yüzlerine çarptık. 'Ermeni soykırımı', emperyalist, uluslararası tarihsel bir yalandır dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında AP'nin 'Ermeni soykırımı' tasarısını kabul etmesiyle ilgili kararını değerlendirdi. Perinçek, Papa'nın fetvasından sonra AP de haçlı seferine katıldı. Avrupa, Ortaçağ'a dönüyor. Hukuka bağlılığı, özgürlükleri, insanlığı ayaklar altına alıyor. 1915 yılında 1. Dünya Savaşı koşullarında vatanımızı parçalamak için uydurulan bir yalan yeniden piyasaya sürülmektedir. Lozan'da, Berlin'de, Avrupa merkezlerinde, Amerika'da, her yerde bu yalanı yüzlerine çarptık. 'Ermeni soykırımı' emperyalist, uluslararası tarihsel bir yalandır. AP'nin bu kararı Avrupa çöplüğünde yerini almıştır. Bu kararın arkasında ABD emperyalizminin 'Büyük Kürdistan' planı var. Bu bir tarih beyanı değil. Tarih ile ilgili bir tartışma yapılmıyor. Burada doğrudan doğruya vatanımızı bölme, Türkiye toprakları dahil Suriye, Irak, İran toprakları üzerinde ABD'nin Büyük Kürdistan planı var. Onun için bütün milletimiz ve insanlık bu kararın özünü iyi anlamalıdır dedi.

AP BİLİME, TARİHE TECAVÜZ EDİYOR

AP'nin bu yasa tasarısıyla bilime, tarihe tecavüz ettiğini ileri süren Perinçek, aynı zamanda kendi hukukunu da çiğnediğini savundu.

Perinçek, şöyle devam etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararı biliniyor. Elimizde kapı gibi bir karar var. Bu karar ile Holokost'a, yani Yahudi soykırımına 1915 olaylarının benzemediği çok açık bir şekilde belirtiliyor. AİHM, 1915 olaylarının soykırım suçu kapsamında olmadığını belirtmiştir. Yalnızca AİHM değil, Lahey Adalet Divanı da 15 gün önce Hırvatistan, Sırbistan kararında bizi ilgilendiren çok önemli içtihatlarda bulundu. Lahey Adalet Divanı diyor ki; 'Tehcir soykırım anlamına gelmez.' Daha önemlisi, 1948 Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nden önce işlenen fiillerin soykırım olarak nitelenemeyeceğini açıkça belirtiyor, hükme bağlıyor. Bu durumda AP hem Avrupa'nın en yüksek yargı organı olan AİHM kararını ayaklar altına alıyor hem de yine en yüksek uluslararası mahkeme olan Lahey Adalet Divanı'nın içtihatlarına karşı savaş açıyor. Türkiye'ye karşı savaş açanlar kendi hukuklarına karşı da savaşmaktadırlar.

YASA TASARISINI PROTESTO EDECEĞİZ

Doğu Perinçek, AP'de kabul edilen yasa tasarısını protesto edeceklerini belirterek, Milletimiz, huzur ve güven içinde olsun. Vatan nöbetindeyiz. Bu karar alınırken AP kapısı önünde Vatan Partisi vatan nöbetindeydi. O nöbet şimdi Avrupa'nın başkentlerinde devam ediyor. Çeşitli eylemlerle, mücadelelerle, oradaki bütün vatandaşlarımızı ayağa kaldırıyoruz. Türkiye'mizde de AP'nin bu emperyalist kararını protesto eden eylemlere başlıyoruz. Kesinlikle bu karar geçerli değildir. Türkiye'ye diz çökertemezler diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Perinçek 'Ermeni Soykırımı' Emperyalist, Uluslararası Tarihsel Bir Yalandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement