Pekşen, Faroz'da Moral Depoladı - Son Dakika
Politika

Pekşen, Faroz'da Moral Depoladı

Pekşen, Faroz\'da Moral Depoladı

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzon’un dünyaca tanınan mahallesi Faroz’da gördüğü büyük ilgi karşısında moral buldu.

24.05.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzon'un dünyaca tanınan mahallesi Faroz'da gördüğü büyük ilgi karşısında moral buldu.

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen ve diğer milletvekili adayları Ali Turan Öztürk, Ahmet Kaya ve Murat Özçilingir seçim çalışmaları kapsamında Faroz mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Faroz'da büyük bir coşku ile karşılanan CHP Trabzon milletvekili adayları gördükleri ilgi karşısında moral buldu.

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Faroz Balıkçı Barınakları Lokali Bahçesi'nde yaptığı konuşmada, Harlem dışında dünyada Faroz gibi tanınmış bir mahallenin bulunmadığını belirterek, "Dünyanın şehirleri var. Venedik, Paris, Brezilya'nın Rio'su, Washington denildiğinde hepimizin aklında bir şeyler uyanır. Bir tane Harlem var onunda dışında Dünya'da Faroz gibi tanınmış bir mahalle daha yok. O da basketbolda var. Ama Faroz bir dünya markası bir dünya kültürü. Dünya'ya söz söylemiş büyük bir iddianın adıdır. Ben Yomra'nın Yokuşlu köyünde doğdum ama ilk medeniyeti Faroz'da gördüm. Benim ilk defa çatalla yemek yenildiğinde ve insanların tabağına yemek konulduğunu ve sabahları kalktığınızda günaydın demeyi Faroz'da yaşayan halamdan öğrendim. Halam bize geleceğin vizyonunu öğretti" dedi.

"Futbolun şovunu en iyi Farozlular yapardı" diyen Pekşen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farozu'un olduğu yıllarda ne Meksika dalgası vardı. Ne Brezilya'nın sambası vardı. Faroz bütün dünyaya futbolun bir şov olduğunu anlatırdı. Herkes kıskanırdı ama sonra ilkel kültürler gelmeye başladı. Giderek Trabzon'da Faroz kültürü baskılanmaya başlandı. Biliyoruz ki dünya markası içindeki o müthiş cevher zamanı geldiğinde, günü geldiğinde o meydanlara çıkar sözünü söyler ve gerekeni yapar. Faroz mahallesi çok özel bir mahalle, öyle boş lafa pabuç bırakmaz. Kendine has dünyada kültürü olan tek mahalle. Faroz'un müzisyeni var, sanatkarı var, sporcusu var. Her şeyi var. Dünyada hiç bir mahallenin böylesine kendine özgü bir kültürü, büyük bir meydan okuması yok. Bu parlamentoya bu cumhuriyetin en önemli merkezine Faroz'un büyük desteği ile Faroz'dan meydan okuyacağız."

"AVNİ AKER TÜRKİYE'NİN WEMBLEYİ'DİR"

Pekşen, Akyazı Stadı tamamlandığında Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yerine yapılması gündeme olan şehir parkı ile ilgili olarak ise "Avni Aker ile ilgili açıklamalar var. Ben Avni Aker'e uzanan ellere izin vermeyeceğimi söyledim. Avni Aker Türkiye'nin Wembley'dir. Hiç kimse Wembley'i yıkamaz. Kraliçe'nin Wembley'i yıkmaya gücü yoktur. Avni Aker'de Türkiye'nin Wembley'dir. Onu yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmez dedim. Şimdi taktılar geri vitesine, 'Yavuz Selim'i yıkmayacağız' diyorlar. Peki, Avni Aker'i niye yıkıyorsunuz. Avni Aker'in yerine büyük bir şehir parkı yapacağız diyorlar. Bu koca bir yalandır. Ben hukukçuyum. Eğer şehir parkı yapacak olsalardı, orayı TOKİ' ye değil, Büyükşehir Belediyesi'ne verirlerdi" şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR'UN EFSANE KAPTANI EMİN'DEN PEKŞEN'E DESTEK

Samsunspor'un efsane kaptanı ve daha sonra başkanı da olan Emin Kar, Trabzon'a gelerek CHP Trabzon milletvekili adayı Haluk Pekşen'e destek verdi. 1981-82 sezonunda Samsunspor'a transfer olan ve o tarihten 1989 yılına kadar Samsunspor'da oynayıp kaptanlığa yükselen, sosyal yaşamıyla da örnek bir insan olması nedeniyle adı efsane kaptana çıkan Emin Kar, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu futboldan kopmuştu. Emin Kar, Trabzon'a gelerek akrabası CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen'e destek verdi.

Foroz'daki etkinlikte Forozlular'la CHP Milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen'e destek veren Emin Kar, "Haluk Pekşen benim hem akrabam hem de can dostum. Çok donanımlı ve büyük birikime sahip bir insan. Temsil kabiliyeti çok yüksek ve Trabzon'un geleceğe taşınmasında milletvekili olarak çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Onun için de kendisini gönülden destekliyorum. Bu amaçla Trabzon'a geldim. İnşallah Trabzon'dan milletvekili seçilip parlamentoya gidecek ve o büyük kutsal çatı altında Trabzon'u çok iyi temsil edecektir" diye konuştu.

CHP Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen de, Emin Kar'la ilgili duygularını dile getirirken, kendisinin Samsunspor'da efsane kaptan olduğunu belirterek, "Trabzon'a gelerek bana ve diğer milletvekili adayı arkadaşlarıma verdiği destekten ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum. Nezaket göstererek Trabzon'a kadar gelmesi benim için çok büyük bir onur. Onun için kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Faroz'da bir araya gelen Farozlular CHP Milletvekili adayları Av. Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya ve Murat Özçilingir'e üzerinde milletvekili adaylarının ismi yazılı Yalıspor forması hediye ettiler.

CHP milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, geçirdiği mide rahatsızlığı dolayısıyla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Sebahattin Bayrak'ı da ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini sundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pekşen, Faroz'da Moral Depoladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement