PDY'nin İl İmamları Gözaltına Alındı - Son Dakika
Yerel

PDY'nin İl İmamları Gözaltına Alındı

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında imamların da bulunduğu gözaltı sayısı 50'ye yükseldi.

11.11.2015 17:43  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, Manisa ve Eskişehir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında "imamların" da bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) PDY'ye yönelik Uşak ve İzmir'de gerçekleştirdiği ve sorumlu imamların da yakalandığı operasyonların ardından, Eskişehir ve Manisa'da da il imamlarını gözaltına aldı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Eskişehir başta olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta gerçekleştirilen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 23'e çıktı.

Soruşturma kapsamında başta örgüt lideri Fetullah Gülen olmak üzere 40 şüphelinin gözaltına alınmasının hedeflendiği belirtildi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında örgütün Eskişehir imamı olarak bilinen ve 'Ahmet' kod adlı Mehmet M.'nin, yine örgüt tarafından Diyarbakır'da il imamı olarak görevlendirildiğini belirleyen ekipler, Diyarbakır'a giderek şüpheliyi gözaltına aldı. Mehmet M.'nin operasyonun merkezi olan Eskişehir'e getirildiği öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınan zanlılardan Halil Ç.'nin, Eskişehir'deki il yöneticilerinin imamı olduğu ve 17 Mayıs 2012-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yaptığı belirtildi. Halil Ç.'nin aynı dönemde Eskişehir Yöneticiler Derneğinin de (Esyönder) başkanlığını yaptığı ve bu süre içerisinde derneğin PDY faaliyetlerinde aktif olarak kullanıldığı tespit edildi.

Söz konusu derneğe Eskişehir'deki üst kademedeki cemaatçi yöneticilerin de üye olduğu vurgulanırken, derneğin örgüt adına himmet ve usulsüz bağış toplama gibi faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Halil Ç.'nin, örgütle ters düşen, sohbet toplantılarına katılmayan, himmet ya da bağış vermeyen veya örgüt gazetesine aboneliğini sonlandıran esnafa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerini kullanarak, yüklü miktarlarda usulsüz ceza yazdırdığı da tespit edildi.

Zanlıların aynı zamanda topladıkları himmet ve usulsüz bağış paralarını sahte banka hesaplarına yatırdıkları, örgüte ise "ihtiyacı olanlara burs verdikleri" yalanını söyleyerek paraları kendi keyfi harcamalarında kullandıkları da belirtendi.

Manisa'daki FETÖ/PDY operasyonları

Manisa'da düzenlenen ve Cumhuriyet savcılığı tarafından 35 şüpheli için yakalama kararı çıkartılan operasyonda ise gözaltına alınan 27 zanlı arasında, dokuz Bank Asya görevlisi ile bir doktor, iki avukat ve bir öğretmenin bulunduğu öğrenildi.

Operasyonda FETÖ/PDY'nin Manisa imamı olduğu ifade edilen Abdürrahim Ş.'nin de gözaltına alındığı, şüphelinin örgüt ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarında da bir süre Genel Koordinatör olarak görev yaptığı bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan banka görevlilerinin, Bank Asya yönetimine TMSF tarafından el konulması sürecinde, mesai saatlerinin dışında bankaya yüklü miktarlarda nakit getirdikleri, getirilen paraların açılan sahte hesaplara yatırıldığı, böylece mevduatı olduğundan fazla göstererek, bankaya el konulmasını engellemeye çalıştıkları ifade edildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında, başta örgüt imamları olmak üzere illegal faaliyet içerisinde bulunduğu tespit edilen örgüt üyelerinin de tek tek gözaltına alınacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PDY'nin İl İmamları Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement