Patnos'ta Su Sorunu Çözülecek - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta Su Sorunu Çözülecek

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, ilçedeki su sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

20.09.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, ilçedeki su sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Akbay, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz ve üyeleriyle su çalışmalarının olduğu yerleri, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi verdi.

Ülke genelinde kuraklık olduğunu ifade eden Akbay, "Bu kuraklığa istinaden ister istemez su kaynaklarımızda eksilmeler görünmekte. Bunun üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

İlçenin yıllardır kangren haline gelen içme suyu sorununu en geç ekim ayı başında çözeceklerini anlatan Akbay, şunları kaydetti:

"Şu an ilçemize saniyede 170 ila 200 litre su akmakta. Bu hususta, çözüm noktasında iki adet sondaj çalışması yaptık. Birinci sondajımız Serhat Mahallesi'nde yapıldı. Bu sondajda 160 metre derinlikte saniyede 40 litre debili su elde edildi. Bu sondajdan elde edilen içme suyunun 7 bin 500 tonluk Aznavur deposuna bağlantısı yapılmakta. Bu bağlantının en geç bir hafta içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. İkinci ve henüz başlanmış sondaj çalışması ise Baltacık yolu civarında devam ediyor. Bu sondaj için hedef 180 metre derinlikte saniyede 35-40 litre debili su elde edilmesi."

Akbay, ikinci sondajın da en geç bir ay içerisinde aynı şekilde Aznavur deposuna bağlantısını sağlayacaklarının altını çizdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patnos'ta Su Sorunu Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement