Patnos İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Patnos İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı

Patnos ilçesine 700 metrekare alanda Patnos barajı içme suyu arıtma tesisi yapıldı.

15.07.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos ilçesine 700 metrekare alanda Patnos barajı içme suyu arıtma tesisi yapıldı.

Tesis, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay'ın talimatlarıyla Patnos Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nce yoğun çalışmalar sonucu tamamlanarak tam kapasite çalışmaya başladı.

Bir yıldır yapımı devam eden tesis, sağlıklı polietilen boruların döşenmesi sonrası, arsenik arıtma tesislerine buradan da ana depoya toplanan su arsenik, sülfat ve kireçten arıtılarak evlerdeki musluklara verilecek.

Akbay, yaptığı açıklamada, içme suyu arıtma tesisinin yaklaşık maliyeti 2 milyon TL olduğunu belirtti.

Arıtılan su evlere ulaşmaya başlayacağını söyleyen Akbay, ilçenin en büyük sorunlarından birini de çözüme kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Patnos barajının su seviyesinin yaklaşık 27 metre olduğunu kaydeden Akbay, şöyle konuştu:

"Tesisin zemini barajının yaklaşık 2 metre altında. İlçemizde suların 24 saat boyunca boşa akıtılması dahilinde yine barajdaki su seviyesi yaklaşık 25 metreye düşecek. İlçede susuzluk olmayacak. Elektrikler gitse dahi 5. kata su verilebilecek. Barajdan arıtma tesisine giden suya hiçbir şekilde müdahale edilmiyor. Suyun itiş gücü sayesinde arıtma tesisinden ana depolara sirkülasyonu konusunda şanslıyız. Göreve başladığımızda hem mevsimsel değişiklikler hem de suların az olması nedeniyle ilçemizde su sıkıntısı had safhadaydı. Arıtma tesisini kullanmadan diğer kullandığımız kaynaklar mevcut depoları yaklaşık 17 saatte dolduruyordu. Sonradan açtığımız kaynaklar ve su kuyuları sayesinde bu zamanı 8 saate düşürdük. Bu arıtma tesisi sayesinde mevcut depolarımız yaklaşık 2 saatte dolacak ve Patnos'un tüm içme suyu ihtiyacını karşılayacak."

Akbay, suyun basıncının yüksek olması nedeniyle bazı mahallelerimizde eski su şebekesinin bu suyu kaldırmayacağının bilincinde olduklarını da ifade ederek, inşallah bu sene sonuna kadar şehir merkezi ve mahallelerde yeniden su şebeke hattını döşeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patnos İçme Suyu Arıtma Tesisi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement