Patnos Belediyesinden İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Patnos Belediyesinden İftar Yemeği

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, İstanbul'da yaşayan iş adamlarıyla iftarda buluştu.

25.07.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, İstanbul'da yaşayan iş adamlarıyla iftarda buluştu.

İstanbul'da bir otelin restoranında gerçekleşen iftar yemeğine Patnoslu iş adamları katıldı.

Akbay, burada yaptığı konuşmasında, bu iftar programıyla iletişim kopukluğunun düzeltilmesine vesile olmasını temenni etti.

Patnos'un kent görünümünden uzak bir köy veya kasaba olduğunu ifade eden Akbay, "1980'lerde sizlerle yaşadığımız, büyüdüğümüz bir Patnos'ta aynı oksijeni teneffüs etmiş olmanın memnuniyetini duymaktayım. Şimdi devraldığımız görevde o zaman bıraktığınız Patnos ne ise şimdi de o. Büyümüş almış başını gitmiş şehir görünümünden uzak bir köy veya kasaba" dedi.

Patnos'a verilecek her türlü desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirten Akbay, şunları kaydetti:

"90 bin-100 bin nüfuslu ilçemiz kasaba sıfatını yakalayamamış bir durumdadır. Bizim 4 aylık bir sürede yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Patnos'un, hali hazırda imarını, şehirciliğini tamamlayamamış imarsız ve şehircilikten yoksun, aynı zamanda altyapı problemiyle boğuşan, bunun dışında başka bir gündemi olmayan yerleşim birimi. İlçe nüfusunun yüzde 80'i öğleden önce bir saat, öğleden sonra bir saat su içiyor. Maalesef yüzde 60'ında altyapı problemi devam ediyor. İlçede 46 bin ilk ve ortaokul öğrencisi var. Bu öğrencilerin eğitim görebileceği bir ortamın altyapısı çok zayıf. Genel ve kamu hizmetlerinin bu sıkıntıya cevap vermesi yetersizdir."

Amaçlarının bu toplantıların devamını ve bu oluşumları sağlamak olduğunu vurgulayan Akbay, "Fikirleriniz, katkılarınız ve siyaseten vereceğiniz desteklerin tamamı bizim şehrimizde yaşayan her insana katkı sağlayacaktır" dedi.

Bir toplumun iki ana unsurunun akıl ve vicdan olduğunu söyleyen Akbay, şöyle konuştu:

"Şu an hali hazırda bizim temsil ettiğimiz bizim yönetmeye çalıştığımız toplumda tam anlamıyla bu teşekkül etmemiş bir durum söz konusu. Temsil ettiğimiz içinde bulunduğumuz toplumun aklının ve vicdanının daha iyi seviyede oluşabilmesi adına sizlerin bize katkı sunması gerekmektedir. Aklı ve vicdanı olmayan bir toplumu yönetmek mümkündür. Bir başkanlık bize nasip oldu ve Patnos'u yönetmeye çaba gösteriyoruz. Memleketimizi yaşanabilir bir hale getirmek için sizlerin bize vermiş olacağı destek ve bilgi birikiminize ihtiyacımız var."

Türkiye'nin birçok yerinde görev yaptığını anlatan Akbay, "20 yıl Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşadım ve görev yaptım. Maalesef Türkiye'nin sosyoekonomik açıdan en geri kalmış bölgesi Kuzeydoğu Anadolu. Oda bizim illerimiz ve ilçelerimiz. Güneydoğu ile mukayese edemeyeceğimiz kadar geri seviyedeyiz" dedi.

İftar programı, Patnos İstanbullular Derneği Başkanı Cesim Yalçın tarafından Patnos Belediyesi'ne hediye edilen ambulans teslim töreninin ardından çekilen toplu fotoğrafla son buldu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patnos Belediyesinden İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement