Pasinler Emniyetine Saldıran PKK'lı; Kuzey Irak'ta Eğitim Gördük - Son Dakika
Güncel

Pasinler Emniyetine Saldıran PKK'lı; Kuzey Irak'ta Eğitim Gördük

Pasinler Emniyetine Saldıran PKK\'lı; Kuzey Irak\'ta Eğitim Gördük

Erzurum'un Pasinler ilçesindeki Emniyet Müdürlüğüne 15 Ağustos gece yarısı roketatarlı saldırının ardından yakalanan PKK'lı terörist 23 yaşındaki Barış Kahraman, Pasinler Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

19.08.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Pasinler ilçesindeki Emniyet Müdürlüğüne 15 Ağustos gece yarısı roketatarlı saldırının ardından yakalanan PKK'lı terörist 23 yaşındaki Barış Kahraman, Pasinler Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Kahraman ifadesinde, "Kuzey Irak'ta eğitim alanlar Türkiye'ye geliyor. Biz sadece Pasinler Emniyetine eylem düzenlemek için geldik" dedi. Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçen 15 Ağustos günü saat 01.40'da bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırıda bulunuldu. Emniyet binasının üstünde bulunan İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun'un oturduğu lojmanı hedef alan saldırıda, güvenlik kuvvetleri teröristlere anında karşılık verdi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, roketatar ve silah seslerini duyan ilçe halkı, ellerinde balta ve küreklerle yardıma koştu. Saldırı sonrası 3 kişilik terörist gruptan Barış Kahraman güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Öğle saatlerinde ise PKK'nın saldırısına tepki gösteren vatandaşlar, Erzurum- Kars, Ağrı karoyulun kesti ve bir süre eylem yaptı.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan Barış Kahraman, dün Pasinler Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı zanlı Barış Kahraman, olay günü 3 kişi olduklarını anlattı. Kendi arzusu ile 2013 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığını, Kuzey Irak'taki Haftanin kampında 3 ay kaldıktan sonra önce Muş'un Varto, ardından Erzurum'un Tekman ilçesi kırsalında görevlendirildiğini belirten Kahraman, olaya karışmadığını öne sürdü. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderilen Barış Kahraman, şunları söyledi: "2013 yılında kendi isteğimle örgüte katıldım. Diyarbakır'dan Şırnak Uludere'ye geçtim. Kuzey Irak'taki Haftanin kampında 3 ay eğitim aldım. Kuzey Irak'ta eğitim alanlar Türkiye'ye geliyor. Ben bir aydır Türkiye'deyim. Önce Varto'daydım, ardından Tekman'a geldim. Pasinler'de yapılacak eylemin planını 20 gün kaldığım Tekman'da hazırladık. Eylem plan talimatı, benimle birlikte gelen 'Andok' kod adlı kişi verdi. Ben olaya karışmadım. Andok'un yanında TPG-7 roket, bende bir Kalaşnikof silah, bomba ve şarjör vardı. Demiryolunun altında evlerin bahçeleri vardı. Orada bekliyordum. Bizden ayrı örgüt mensubu bir kişi daha vardı. Toplam üç kişiydik. Biz sadece Emniyet'e eylem düzenleyecektik. Başka yer planımızda yoktu."

Barış Kahraman'ın suçunu kabul ettiğini bildiren baro tarafından görevlendirilen avukatı Erhan Topcu ise Kahraman'ın 5 kez adam öldürmeye teşebbüs, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, silahlı terör örgütüne üye olma, izinsiz olarak olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme ve nakletme suçlarından ağır hapis cezaları ile yargılanacağını bildirdi. Terörist grubun milliyetçi yapıya sahip olan Pasinler'i bilerek seçtiğini iddia eden Topcu, amaçlarının halkı galeyana getirmek olduğunu bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pasinler Emniyetine Saldıran PKK'lı; Kuzey Irak'ta Eğitim Gördük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement