Partililer, Diyarbakır'da Demirtaş'ın Yolunu Kesti - Son Dakika
Güncel

Partililer, Diyarbakır'da Demirtaş'ın Yolunu Kesti

Partililer, Diyarbakır\'da Demirtaş\'ın Yolunu Kesti

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan Şırnak'a giderken, İdil İlçesi'nde partililer tarafından yolu kesilip ilçeye götürüldü.

28.07.2014 14:40  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan Şırnak'a giderken, İdil İlçesi'nde yolu partililer tarafından karayolu kamyonla kapatılarak kesildi.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Programında İdil olmayan Demirtaş'ın yolunu kesenler, İdil'e giriş yapması için İdil- Midyat arasındaki çevre yolunu trafiğe kapattı. Yola kamyon çeken partililer, Demirtaş'a sevgi gösterilerinde bulundu. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile vatandaşlar tarafından karşılanan Demirtaş, programının aksayacağını belirterek, yolun açılmasını istedi.

"LÜTFEN YOLUMUZU AÇIN GİDELİM"

İsteğine rağmen yolun açılmaması üzerine Demirtaş'ın konvoyu ilçe merkezine girmek zorunda kaldı. İlçenin Adile Naşit Caddesi üzerinde Demirtaş'ın aracının etrafını sarıp, konuşma yapmasını istedi. Zaman zaman yaşanan izdiham nedeniyle aracından inemeyen Demirtaş, camı açarak, "Daha 3- 4 saat yolumuz var. Lütfen yolumuzu açın gidelim" dedi. Demirtaş'ın aracı daha sonra ara sokaklarda girerek, ilçeden ayrıldı.

SÜRYANİ METROPİLİTİ ZİYARET ETTİ

Demirtaş, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Süryanilerin Mor Gabriel Manastırı Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş'ı ziyaret etti. Metropolit Aktaş'ın manastır girişinde karşıladığı Demirtaş, ziyaret nedeninin bayram vesilesiyle olduğunu belirterek, bayramın tüm insanlığın barış, kardeşlik ve adil bir şekilde yaşamasına vesile olmasını diledi.



Tekliğin sadece Allah'a mahsus olduğunu belirten Demirtaş, 'tek dil, tek bayrak, tek ırk' diyerek bir vatanın toprakları üzerinde bir toplumun inşa edilemeyeceğini söyledi. Hiçbir zaman bir coğrafyanın tek bir sahibinin olmadığını kaydeden Demirtaş şöyle konuştu:

"Bu vatan herkesin ortak vatanıdır. Bu topraklarda yaşayan kişinin azlığı çokluğu önemli değildir. Bu vatan toprakları azlığı ve çokluğu ile herkesin toprağıdır. Hiçbir zaman tek bir kişiye ait değildir. Eğer o topraklarda bir inanca sahip tek bir kişi varsa bile, o kişi kendi inancını özgür bir şekilde yaşamalıdır. Bu insanlık değerinin bir göstergesidir." Demirtaş'a ziyaret nedeniyle teşekkür eden Metropolit Aktaş da, tüm Müslüman aleminin ramazan bayramını kutladı. Görüşme daha sonra basına kapalı olarak yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Partililer, Diyarbakır'da Demirtaş'ın Yolunu Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • Bitlis: Sayın Demirtaş'a saygım var nerede ne yaapacağını bilen bir siyasetçi yalnız zihniyet bozuk. Diyane kalksın, yok din dersleri kalksın yok bilmem eşcinsel evlilik diyen birisi nasıl bu tarihi dindar Kürdlere lider olabiliyor. Anadilde eğitim zaten olacak aynı başörtüsü gibi ama bunun ilk adımlarını Belediyelerin atması lazım. Özel kürtçe eğitime başlamaları lazım o da yok. Maalesef bu Bdp bir Tabela partisidir. Mirasyedi partisidir. Bence her fedakar Kürdün Erdoğan'a oy vermesi gerekir. 37 67 Yanıtla Nuri-Dersimi: Yukarda sana cvp yazdım. Oku. Titre ve kendine gel. 0 0 Vanlı: Gardaş dağda eşşek osursa bunlar devletten bilecekler. Ürettikleri hiçbişey yok Önceden yapılan parkların bulvarların tabela isimlerini değiştiriyorlar . Dediğin tabela partisi çok doğrudur. Bu Kürd halkı bunlara birgün öyle bir tokat atacak ki valla ewii gej bin. :) 0 0
  • hasan: Bunların doğasında var yol kesmek adam kaçırmak. :) 38 54 Yanıtla
  • Sedat: Asla size oy yok. Bir terör örgütüyle aranıza mesafe koymadığınız sürece hatta bizzat onlar tarafından yönetiliyorsunuz. Kmseye size oy verdirttmem çevremde . 39 51 Yanıtla
  • keçe dela: KİM NE DERSE DESİN DEMİRTAŞ A OY VERMEM. . ASLA OY YOK. 58 28 Yanıtla Kürt kızından hakana cevap: Kim ne derse desin biz de size oy vermeyeceğiz 0 0
  • huzeyfe: allıcagı oy 6 anca 25 48 Yanıtla
  • zazalar kürt dediği için selahattin e oy vermem: zazalar kürt dediği için selahattin e oy vermem. . ben zazaysam zazayım. yok sen kürtsün. olmaz. biz zazaların kokusu bile kürtlerden farklı. 48 23 Yanıtla Zazalar kürt değildir: Zazalar kürt değildir. Hazarın güneydoğusundan göç etmiş bir millettir. Kürtler orta mezopotamyada aşiret düzeninde yaşamış bir topluluktur. Medlerde perslerin atalarının kurduğu bir imparatorluktur. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Atıktan Sanata Ürünler Sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Atıktan Sanata Ürünler Sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen proje, öğrencilere geri dönüşüm bilinci ve doğa sevgisi aşılamayı amaçlıyor.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement