"Parlak Bir Kariyer İçin Yurtdışı Deneyimi ve Dil Şart" - Son Dakika
Eğitim

"Parlak Bir Kariyer İçin Yurtdışı Deneyimi ve Dil Şart"

"Parlak Bir Kariyer İçin Yurtdışı Deneyimi ve Dil Şart"

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Genç Girişimciler Kulübü 'Kariyer Planlamada Yurtdışı Eğitimi' konulu bir seminer düzenledi.

09.10.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl eğitim-öğretime katılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde (SEU) Genç Girişimciler Kulübü 'Kariyer Planlamada Yurtdışı Eğitimi' konulu bir seminer düzenledi. Seminer konuşmacısı Yurtdışı Eğitim Danışmanı Önder Öztütüncü, parlak bir kariyer için yurtdışı deneyimine sahip olmanın ve dil bilmenin önemli olduğunu söyledi.

Bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu dile getiren Öztütüncü, "Hepinizin elinde akıllı telefonlar var. Bazı uygulamaları cebinize indirip, İngilizceyi öğrenebilirsiniz. Bilmeseniz de İngilizce dinleyin, İngilizce metinler okuyun. Çünkü konuşmanın başlangıcı dinlemektir. Dil bilmek demek, konuşabilmek, yazabilmektir." dedi.

Kişisel gelişim için yurtdışı deneyiminin önemli olduğunu vurgulayan Kariyer Uzmanı Öztütüncü, yurtdışına gitmeye karar verildikten sonra amacın belirlenmesi, ısrar edilmesi ve amaca sonuna kadar bağlı kalınmasının başarıyı getireceğini belirtti. "Üniversitede verilen dersler işe yaramıyor" algısının yanlışlığına da dikkat çeken Öztütüncü, "Üniversite gördüğünüz teorik dersler iş hayatında mutlaka işinize yarayacaktır. Eğer bu sıralarda verilen dersi iyi almazsanız, mezun olduktan sonra gidip aynı dersi para vererek öğrenmek zorunda kalırsınız." uyarısında bulundu.

Eğitim Danışmanı Öztütüncü, üniversite okurken, çalışmanın da mezuniyet sonrası bireye avantajlar sağladığını ifade etti. Hayatta risk alarak, rakiplerin öne geçilebileceğinin altını çizen Öztütüncü, "Her yıl binlerce genç üniversitelerden mezun oluyor. Hayalini kurduğunuz güzel bir gelecek için binlerce kişi arasından sıyrılmanız, öne geçmeniz, farkınızı hissettirmeniz lazım. Bu da çoğu zaman bazı riskleri göze almakla olur." sözlerini kaydetti.

Rektörlük ve kampüste iki oturum şeklinde gerçekleştirilen 'Kariyer Planlamada Yurtdışı Eğitimi' konulu seminere SEU öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminer sonunda SKS Daire Başkanı Muhammet Fazla, Kariyer Uzmanı Öztütüncü'ye bir teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim 'Parlak Bir Kariyer İçin Yurtdışı Deneyimi ve Dil Şart' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.


Advertisement