Paris Oecd Merkezi'nde 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Paris Oecd Merkezi'nde 23 Nisan Kutlaması

Paris Oecd Merkezi\'nde 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nin girişimiyle OECD'de kutlandı.

23.04.2014 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nin girişimiyle OECD'de kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Daimi Temsilciliği'nin girişimiyle Paris'te bulunan OECD Çevre Komitesi'nin Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda kutlandı. Komite toplantısının öğlen oturumunun açılışında Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende söz alarak, 23 Nisan gününün Türkiye için anlam ve önemini anlattı. Rende, bu günün tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini belirterek, koltuğunu 9 yaşındaki Öykü Şaylıman'a bıraktı. Küçük Öykü, sözün kendisine verildiği için teşekkür ederek, daha temiz ve yeşil bir dünya beklediklerini, OECD'nin sloganı olan 'daha iyi bir yaşam için daha iyi politikalar' istediklerini söyledi. Çevre Komitesi Direktör koltuğunu alan 8 yaşındaki Mina Aydınalp 23 Nisan vesilesiyle tüm çocukların bayramını kutlarken, çocukların daha iyi bir dünyada yaşamak istediklerini belirtti.

Genel Sekreter olan Umut Şaylıman ise çocukların herkesin geleceği olduğunu, çevrenin korunmasını beklediklerini söyleyerek tüm çocukların bayramını kutladı. Daha önce Yeni Zelanda'nın Çevre, Sağlık ile Bilim ve Araştırma Bakanlılarını yapan Çevre Direktörü Simon Upton kimsenin bu sözlere itiraz edemeyeceğini ifadeyle, 23 Nisan günü vesilesiyle girişimi işin Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende'ye tüm komite üyeleri adına teşekkür etti. Türkiye Daimi Temsilciliğinin tam kadro iştirak ettiği kutlamadan sonra çocuklar alkışlarla OECD'den uğurlandı.

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu ve 34 üyesi bulunan OECD üye ülkelerin yönlendirmesiyle ekonomik ve sosyal politika alanında çalışıyor. Her üye ülkenin başkentinden gelen Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar ve diğer temsilciler yılda iki kez Çevre Komitesi'nin Yüksek Düzeyli toplantısına katılıyorlar.

GÖ(SSA) - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Oecd Merkezi'nde 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement