Parası Ödenmeyen Meteorologlar Havalimanını Felç Etti - Son Dakika
Ekonomi

Parası Ödenmeyen Meteorologlar Havalimanını Felç Etti

Parası Ödenmeyen Meteorologlar Havalimanını Felç Etti

Meteoroloji Müdürlüğü, havalimanları için hava durumu tahmini yapan çalışanların parasına el koydu. Çalışanlar hava raporunu geç açıkladı. Uçaklar 7 saat rötarlı kalktı.

28.04.2015 10:09  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda 25 Nisan sabahı gerçekleşen 5 saatlik rötarların arkasındaki sebebin hükümetin, Avrupa'dan 'Çalışanlara ödensin' diye aldığı parayı başka yere aktarması olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'ndan (Eurocontrol) personel gideri olarak yıllık 40 milyon liraya yakın bir para alıyor.

ÇALIŞANLARIN PARASI ÖDENMEDİ

Eurocontrol'ün 'meteoroloji personeline ödensin' diye verdiği paraya Meteoroloji Genel Müdürlüğü el koyarak, personele ödenmiş gibi fatura ediyor. 2012 yılında 27 milyon, 2013'te 33 milyon, 2014'te ise 36 milyon lira ödeneğin tamamının nereye harcandığı ise bilinmiyor. Ücretlerini alamayan bir grup çalışan da 25 Nisan'da havalimanları için hava durumu bilgisini bir saat geciktirme eylemine imza attı. Bu durum İzmir- İstanbul uçuşunda 5, Mardin-İstanbul uçuşunda ise 7 saatlik gecikmeye neden oldu. Aynı gün sabah saatlerinde meydan gelen THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağının bir motorunun alev alması da rötarların daha da artmasına yol açtı.

EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Hava tahmininde bulunan bir meteoroloji çalışanı, haklarını alamadıkları için mart ayında işi yavaşlatma eylemi yaptıklarını hatırlattı. 25 Nisan'da meydana gelen ve 7 saati bulan rötarın ise bir saatlik iş yavaşlatma eylemlerinden kaynaklandığını dile getiren çalışan, "Biz sabah saatlerindeki tahminlerimizi 1 ila 3 saat arasında geciktirdik. Gün sonunda bu gecikme uçuşlarda 5-7 saat arasında rötarlara yol açtı." şeklinde konuştu. Çalışan, parayı alamadıkları sürece eylemlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Meteoroloji çalışanlarının üyesi olduğu Türk Büro-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yokuş, rötarların çalışanların haklarını almak için bireysel olarak yaptıkları bir eylem sonucunda oluştuğunu teyit etti. Yokuş, "Eurocontrol, aldığı hizmet karşılığında bir para ödüyor. Bu kaynak personele verilmiyor. Daha önce iş yavaşlatma eylemi yapmıştık. Sendikalı arkadaşlarımız bu sefer bireysel olarak bir eyleme imza atmışlar" şeklinde konuştu. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Parası Ödenmeyen Meteorologlar Havalimanını Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • hasanoğlan....: vay arkadaş ya benim arkadaşım meteorolojide çalışıyor şuanda net 3850 Tl para geçiyor iş dersen tam yat işi o kadar rahat yani yerinde olman yeter gece..12 de de bağla otomatiğe vur kafayı yat sonra isyan et çoğu işletme sahibi insanlar bile bu parayı kazanamıyor....vergisi işçisi sigortası batağı.....vay be...... 29 6 Yanıtla
  • Hanife S.: Bu yaptığınız Halifeye isyandir. Derhal ama derhal bu manasız atismaya Son verin. Halifeye ve saraya isyan suretiyle büyük yanlış yapıyorsunuz. Hak böyle istenilmez hak saraya gidip usulünce durumu yüce makama arz etmektir. Hadi bakim evlerinize 6 15 Yanıtla
  • S.B.K: Derhal işlerine son verilsin... Arpaları fazla gelmiş bunların.. Gerekirse ermenistandan meterolog ithal edelim ama bu personel çalışmasın... 3 18 Yanıtla
  • vali: bu meteoroliji de calisanlar kac TL maas aliyor onuda soylesinler. bakin sonuc ne cikacak 9 11 Yanıtla
  • hindistanlı ....: Arkadaşlar meteoroloji personeli zaten memurlar arasında en iyi maaşı alıyorlar açıkçası bu Eurocontrol parasını haketmiyorlar bu paranında hükümetle devletle alakası yok hakkınız olmayan parayı istemeyin. 11 7 Yanıtla
  • Demokrat: Sendikanızın da sizinde?.......... Vicdansızlar. 5 11 Yanıtla
  • 9 köyden kovulan adam: Ancak alavere dalavere! Ah şu millet bi gözünü açsa! Koyunluk tan bi kurtulsa! Ama nerdeeeee! 11 4 Yanıtla
  • MEHMET ALTIN: HEPSİNİ İÇERİ TIKIN. ZATEN BAŞKA BİŞEY BİLDİĞİNİZ YOK 3 9 Yanıtla
  • PİR: Vay anasını sayın seyirciler, merak ediyorum şu iktidarın değiştiği gün altından çıkacakları !!!! 7 4 Yanıtla
  • :): Yaw ne yüzsüz insanlar var hakları yenmiş hükümet haklarını yemiş paralarını çalmışlar derhal işlerine son verilsin diyor terbiyesiz herif! 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kurban Bayramı Yaklaşırken Vatandaşlar Üreticileri Ziyaret Ediyor
    09:04 Kurban Bayramı Yaklaşırken Vatandaşlar Üreticileri Ziyaret Ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.


Advertisement