Paralel Kafanın Yeni Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Paralel Kafanın Yeni Operasyonu

Paralel Kafanın Yeni Operasyonu

Haşhaşiler ucuz hesap peşinde!

13.09.2014 08:39  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtlarında kalacak öğrenci bulamayan paralel yapı öğrenci kazanmak için her yolu denemeye başladı. Daha önce telefonla taciz yolunu deneyerek milleti keklemeye çalışan paraleller şimdi de Zaman gazetesi'ni kullanarak TOKİ'nin yaptığı devlet yurtlarının güvensiz olduğu algısını pompalamaya başladı. Gazete, TOKİ'nin yaptığı yurtlarda kalitesiz beton kullanıldı yalanını manşetinden verdi.

İŞTE O MANŞET

TELEFONLA TACİZ İSYANI

Paralel yapının yurtlarında ve yurt adı verilen evlerinde kalan öğrencilerin yarısı, 17-25 Aralık darbe sürecinde kendilerine yönelik 'Erdoğan'a beddua' seansları, AK Parti hükümeti karşıtlığı yapılması baskısı gibi pek çok sebeple ayrıldı.

Bu öğrencilerin birçoğunun Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) kapasitesini toplamda 350 bin öğrenciye çıkartmasıyla devlete yönelmesi karşısında, paralel panik başladı. Paralel yapı, KYK yurtlarına başvuran öğrencilerin iletişim bilgilerinin çalınarak öğrencilerin devlete değil kendi yurtlarına gelmesi için baskı yaparken, öğrenciler bu duruma Twitter'den isyan ediyor. Defalarca cemaat yurtlarından arandığını belirten öğrenciler, "Biri ararken öteki kapatıyor. Cemaat yurtları sarmış dört bir yanımı. Kurtarın beni" diye isyan bayrağı açtı.

SOSYAL MEDYADA İSYAN

Paralel yapının en büyük gelir kaynaklarından birini oluşturan öğrenci yurtları ve evlerine olan talep de yarı yarıya azaldı. Bunda 2002 yılında 180 bin olan yatak kapasitesini 350 bine çıkartan ve daha da arttırmayı planlayan Kredi Yurtlar Kurumu'nun çabaları etkili olurken, paralel yapıda da büyük panik başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na başvuran öğrencilerin kimlik bilgilerinin paralel yapıya sızdırıldığı iddia edilirken, yurt başvurusu için şehre kayıta gelen öğrencilerin paralel yapı tarafından arandığı; kendi yurtlarının tanımı yapılırken Kredi Yurtlar Kurumu'nun ise kötülendiği öğrenildi. Veliler ile öğrenciler bu durum karşısında şaşırırken, 'Numaramızı nereden öğrendiniz' sorusuna ise, paralel yapı yurt temsilci ve yöneticilerinin ise cevap veremediği öğrenildi. Paralel yapıya ait öğrenci yurtlarının yöneticileri yeni kayıt döneminde öğrencileri arayarak kendi yurtlarına çağırıyor. "Hayır" cevabını almasına rağmen aynı öğrenciyi defalarca arayarak taciz eden yetkililer karşısında öğrenciler twitterda isyan bayraklarını çekmiş.

-serpil topalak @sepriiiil 18 dk. Cemaat yurtları günde 50 defa arayarak beni yalnız hissettirmiyorlar sağolsunlar !
-Deniz G. @denizzzglben 17 sa. Sadece cemaat yurtları alıyor heralde tıp öğrencilerini. Biri kapıdan gönderirken simdi digeri arıyor ise bakar mısın
-Bernaaa. @ihavenorespectt 24 sa. Cemaat yurtları sarmış dört bir yanımı, kurtarın beni
-Furkan BATIRBEK ?@FBatirbek 3 Eyl Cemaat yurtları yakında Bizi tercih ederseniz ; Cennette ücretsiz kalabileceksiniz falan diyecek.
-ciddi biri @ezgitsk 03 Eyl 2012 Cemaat yurtları 8 kez kendi yurtlarına kayıt ettirmek icin aradılar.

Kaynak: AHaber.com

Son Dakika Güncel Paralel Kafanın Yeni Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement