Papa: Yalvarırım Artık Savaşları Durdurun - Son Dakika
Dünya

Papa: Yalvarırım Artık Savaşları Durdurun

Papa: Yalvarırım Artık Savaşları Durdurun

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, İsrail-Filistin ve Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ile Ukrayna'da yaşanan çatışmalara son verilmesini istedi.

27.07.2014 15:23  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hristiyanlık mezhepleri arasında en çok inanana sahip olan Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, İsrail- Filistin ve Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ile Ukrayna'da yaşanan çatışmalara son verilmesine yönelik, "Tüm kalbimle rica ediyorum, yalvarırım artık durun" sözleriyle çağrıda bulundu.

Papa Francesco, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Pazar duası Angelus'ta, dünya barışı için duasını yineledi. Ortadoğu'da ve Ukrayna'da yaşanan çatışmalara işaret eden Arjantinli ruhani lider, "Tanrı, o bölgelerin halk ve yetkililerine, tüm anlaşmazlıkların üstesinden gelmeleri için diyalog, müzakere ve uzlaşma azmi ile barış yolunda kararlılıkla yürümeleri için bilgelik ve güç versin" diye dua etti.

"BİR DAHA ASLA SAVAŞ OLMASIN"

Savaşla her şeyin kaybedildiğini, barışla hiçbir şeyin kaybedilmeyeceğinin hatırlanması gerektiğine değinen Papa, şöyle konuştu:

"Sevgili kardeşlerim, bir daha asla savaş olmasın! Özellikle yaşam umutları, gelecekleri yok edilen, ölen, yaralanan, sakat kalan, yetim kalan, savaş kalıntıları üzerinde oynayan ve gülümsemeyi bilmeyen çocukları düşünüyorum."

"YALVARIRIM ARTIK DURUN"

Papa, ifadelerinden sonra sağ elini kaldırıp, sesinin şiddetini yükselterek, "Yalvarırım artık durun, tüm kalbimle rica ediyorum. Artık durma zamanı. Lütfen artık durun" dedi.

Yarının Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasının 100'üncü yıldönümü olmasına değinen Papa, "Yarın bu dramı hatırlamak için bir yas günü olacak. Bu trajik olayı hatırlarken, geçmişteki hataların tekrar edilmemesini, tarihten dersler alınmasını diliyorum" dedi. 78 yaşındaki lider, alınan kararların merkezine kişisel çıkarların değil, ortak yarar ve her bir bireye saygının konulması gerektiğini ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa: Yalvarırım Artık Savaşları Durdurun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • misafir: Malesev hiçde samimi görünmiyorsunuz bay papa madem rica ediyorsan ağırlığını koy ortaya bakalım görsün dünya senin insan sever olduğunu görelim sanki yapmacık söyliyun sen papaaaaa 14 2 Yanıtla
  • Yalan: Seni yalancı papaz seni. Şimdide dünyaya yalakalık mı yapıyon. 7 9 Yanıtla
  • Ramazan: Kapilar ardindan Seviniyodur Bunlar. ozellikle irak ve suriyede olanlar icin. 2 7 Yanıtla
  • MURAT: SEN İNCİLDEKİ YAZILANLARI YANLIŞ YORUMLARSAN İNSANLARA YANLIŞ AKTARIRSAN SAVAŞ HİÇBİRZAMAN BİTMEYECEK. 5 0 Yanıtla
  • mustafa yalçın: Kapalı kapılar ardında Beddua. Mikrofonların başında Dua. Müslümanın akan bütün kanlarını içseler bile doymayacak olan bu Hristiyan milletinin bilmesi gereken bir şey var. Sizin bir taktik ve hesabınız varsa Allah'ın da bir hesabı var. Ve ansızın başınıza gelecek. Biz nasıl bu ihtimali hesaplayamadık diyeceksiniz. Ama şunu unutmuşsunuz herhalde. Allah'ın Gazabı muhakkaktır. Ve sizi gelip bulacaktır. 0 1 Yanıtla
  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement