Papa Kendi Ölümünden Bahsetti, Arjantin'den Acı Haber Geldi - Son Dakika
Güncel

Papa Kendi Ölümünden Bahsetti, Arjantin'den Acı Haber Geldi

Papa Kendi Ölümünden Bahsetti, Arjantin\'den Acı Haber Geldi

Arjantin'in Cordoba kentinde meydana gelen trafik kazasında Papa, üç yakını hayatını kaybetti. Kaza haberinden çok kısa süre önce Papa, kendi ölümünden bahsetmişti.

19.08.2014 17:46  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik dünyasının dini lideri Papa Francesko, Güney Kore ziyaretinden Vatikan’a döndüğü sırada Arjantin'den çok acı bir haber aldı.

ACI HABERİ VATİKAN'DA ALDI

Papa’nın Arjantin’deki yeğeni Emanuel Bergoglio, karısı ve iki çocuğuyla tatilden dönerken kaza yaptı. Bir kamyonun arkasına çarpan araçta 35 yaşındaki Bergoglio’nun eşi ve biri sekiz aylık diğeri iki yaşındaki çocukları hayatını kaybetti. Papa’nın 2010'da ölen erkek kardeşi Alberto'nun oğlu olan Bergoglio, hastaneye kaldırılırken durumunun kritik olduğu belirtildi.

Kazanın Rosario ile Cordoba kentleri arasında gerçekleştiği ve ailenin Buenos Aires’e dönmeye çalıştıkları belirtildi.

"2-3 YIL ÖMRÜM KALDI"

Kaza haberinden çok kısa süre önce Papa, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “sadece 2-3 yıl daha ömrü kaldığını düşündüğünü” söylemişti.

Papa Françesko ayrıca, selefi 16’ncı Benediktus’un görevinden feragat ederek, kendisinden sonrakiler için bir yol açtığını da ifade ederken, birçok din bilgini onaylamasa da sağlık koşulları el vermediğinde görevini bırakabileceğini belirtti.

Aynı zamanda Vatikan Şehir Devleti’nin de başkanı olan 77 yaşındaki Papa Françesko, "Kilise’ye liderlik edemeyeceğimi hissettiğim zaman, dua ederek, 16’ncı Benediktus’un yolunu izleyeceğim" dedi.

16’ncı Benediktus, kilise tarihinde 598 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak, 11 Şubat 2013 tarihinde görevinden feragat ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa Kendi Ölümünden Bahsetti, Arjantin'den Acı Haber Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement