Papa Francis: Putin Doğudaki Hristiyanları Kurtarabilecek Tek Kişi - Son Dakika
Dünya

Papa Francis: Putin Doğudaki Hristiyanları Kurtarabilecek Tek Kişi

Papa Francis: Putin Doğudaki Hristiyanları Kurtarabilecek Tek Kişi

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis, Rusya Devlet Başkanı Putin'in doğudaki Hristiyanları kurtarabilecek tek kişi olduğunu söyledi.

09.02.2016 20:10  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız Le Journal du Dimanche gazetesinin haberine göre, Küba'da, Patrik Kirill ile tarihi bir görüşme gerçekleştirecek olan Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis, Ortadoğu ve dünyanın diğer yerlerinde zulme uğrayan Hristiyanların korunması için Vladimir Putin'den yardım isteyecek.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Putin'i, "Katolik kilisesinin doğudaki Hristiyanları korumak için işbirliği yapabileceği tek insan" olarak tanımlayan Papa Francis'in, Rus liderin yardımıyla İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Çin hükümetine ulaşmayı umduğu belirtildi.

KÜBA'DA TARİHİ BULUŞMA

Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nden yapılan ortak açıklamaya göre, Papa Francis ve Patrik Kirill, 12 Şubat'ta Küba'da görüşecek.

ORTAK BİR DEKLARASYON İMZALAYACAKLAR

Görüşmede, Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin gelecekteki ilişkileriyle ilgili ortak bir deklarasyon imzalayacağı ifade edildi.

"YENİ BİR SAYFA AÇACAK"

Küba'daki görüşmenin Vatikan ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin ilişkilerinde 'yeni bir sayfa açacağı' ifade edilen açıklamada, görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin, 'Hristiyanlara edilen eziyetler' olacağı kaydedildi.

Son Dakika Dünya Papa Francis: Putin Doğudaki Hristiyanları Kurtarabilecek Tek Kişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • oflu: Acayip pitbula benzisen 29 5 Yanıtla
  • xxx: Sizi ahirette kimse kurta rmayacak Hz İsa bile 6 9 Yanıtla
  • Senide bir nihayetin var: Senide bir nihayetin var bütün yollar zalim ceberut tahakkuku talan kan emiciler re çıkar nereye dönersen dön döneceğim son yer adelet mahkemesi olacakdır 5 4 Yanıtla
  • Kosovali****: Müslümanlari yok edebilecek söylemiyor 1 5 Yanıtla
  • ben: zaten yilanin basi o bütün pislikler oradan cikiyor 2 3 Yanıtla
  • vatandaş: RUS ya darma dağan olacak aha buraya yazıyom ! 1 3 Yanıtla
  • 123: SURATSIZ PİSLİKKKK. 0 1 Yanıtla
  • ALMAN: çok tehlikeli bir adam. dünya korkuyor putin den 0 0 Yanıtla
  • haydut devletler rus ve acem: acem var size destek çıkan birde. 0 0 Yanıtla
  • Külliyeyi batniye: İki güvenlik görevlisinin ye re yatırip tekmelediği yusuf yusuf dan tekme yiyen duruma benziyor burda gerçek vatanseverlerin yazılımları şeytanın bile aklına gelmiyecek zihin kusatmalaryla paralı torellik yapanlara son sözüm para zihni kullanılmaz hale getirir siz zihninizi kiraya verdiniz insanların ölmelerini bekleyenler len beraber bundan sonra yazı yok 0 0 Yanıtla

Advertisement