Papa'dan Avrupa'ya "Duvar" Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Papa'dan Avrupa'ya "Duvar" Eleştirisi

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizinde sığınmacıların girişini duvar örerek engel olmayan çalışan ülkelere "Duvarlar, çözüm değil" dedi.

28.09.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizinde sığınmacıların girişini duvar örerek engel olmayan çalışan ülkelere "Duvarlar, çözüm değil" dedi.

Papa olarak seçildiği Mart 2013'ten bu yana en uzun süreli ziyaretini Küba ve ABD'ye gerçekleştiren Papa Franciscus, barışmasına vesile olduğu bu iki ülkeye yaptığı tarihi ziyaretlerin ardından ABD'nin Philadelphia kentinden Roma'ya dönüşü sırasında uçakta kendisini takip eden gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Ruhani lider, sığınmacıların geçişlerini durdurmak için sınırlarına duvar ören ülkeleri isim vermeden eleştirerek, "Duvarların sonu nasıl bitiyor biliyorsunuz. Bütün duvarlar yıkılıyor. Ama bugün yarın ama 100 yıl sonra. Duvarlar çözüm değil. Sorun ortada kalmaya devam ediyor hem de nefretle" ifadelerini kullandı.

Savaş karşıtı söylemlerini yineleyen Papa Franciscus, "Ne zaman bombardıman kelimesini işitsem, Amerikan Kongresi'nde söylediklerimi tekrar edeceğim; aklıma hep ölüm, kan geliyor. Bu tür şeylerden kaçınmak gerek" diye konuştu.

DAEŞ konusu

Papa, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin, Fransa'nın Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in bombardımanına katıldığı yönündeki açıklamasını dün öğrendiğini belirterek, "Ama ben halen oradaki durumu iyi bilmiyorum. Siyasi durum hakkında bir yargıda bulunmuyorum çünkü bilmiyorum" dedi.

Kolombiya Hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yürütülen barış görüşmelerine de değinen Papa, "Mart ayında bir anlaşma olabileceğini ilk duyduğumda, Tanrıdan bizi bir an önce mart ayına bu iyi niyetle vardırmasını diledim. Arada küçük şeyler var ama iki tarafta da istek var. Nihai anlaşmaya ulaşmamız lazım" şeklinde konuştu.

Cinsel taciz olayları

Katolik Kilisesi'nin başta Amerika kıtası olmak üzere dünyanın pek çok yerinde başını ağrıtan Katolik din adamlarının cinsel taciz vakalarına adlarının karışması hususunda sert ifadeler kullanan Papa Franciscus, "Bundan bir döneklik olarak bahsetmiyorum. Bu, kutsal şeye edilen bir küfür gibi. Bu tür vakaları örtbas edenler de suçlu. Bazı piskoposlar da bunu yaptı. Bu çok kötü bir şey" diye konuştu.

Çin'e sıcak mesaj

Bu arada Papa, uzun yıllardır başta Çin'deki Katolik piskoposların Çin yönetimi tarafından atanma zorunluluğu, Çin'deki Hristiyanların durumu, Çin'in ihtilaflı ilişkiler yaşadığı bazı ülkelerle Vatikan'ın yakın ilişkileri nedeniyle Vatikan'a karşı soğuk olan Çin yönetimine de sıcak mesajlar gönderdi.

"Çin'e gitmek hoşuma gider. Çin halkını seviyorum" diyen Papa Franciscus, Çin ile iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini, iletişim halinde olduklarını ve bunu ileriye götürmek gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa'dan Avrupa'ya 'Duvar' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement