Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika
Güncel

Pakistan'daki Okul Baskını

Eski Pakistan Devlet Başkanı Müşerref: "Pakistan, ABD ve Batı'yı güvenilir görmüyor" "Her ülkenin kendi iç dinamikleri vardır.

18.12.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, terörle mücadelede ülkesinin ABD ve Batı'ya güvenmediğini söyledi.

BBC 2'de yayınlanan "Newsnight" programına katılan Müşerref, Pakistan'ın Peşaver kentinde önceki gün meydana gelen okul baskını ve terörle mücadele konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Müşerref 148 kişinin yaşamını yitirdiği okul baskınını, "Pakistan için kara bir gündür. Bu terör saldırısını gerçekleştirenler insan değildir. Bu kişilere 'Müslüman' denilemez. İnsan bile denilemez, bu kişiler hayvandır. Onları yok etmeliyiz" sözleriyle değerlendirdi.

Pakistan'ın terörle mücadelede son derece ciddi olduğunu ifade eden Müşerref, ülkesinin Taliban ve El Kaide'ye karşı her zaman mücadele verdiğini dile getirdi. Mücadele şekliyle ilgili kimi zaman ABD ile görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirten Pervez Müşerref, "ABD ve Batı'nın Pakistan'a müttefik olarak güvenmediğine" ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Bizim de Pakistan'da ABD'yi güvenilir görmediğimizi biliyor musunuz? Her Pakistanlı böyle görüyor. Afganistan'da terör sorunuyla mücadelede kendi yöntemleriniz oldu. Bizim de kendi yöntemlerimiz var. Dolayısıyla mücadele taktiklerini dikte etmekle olmaz. Bunlara uymadığımızda, bizim güvenilir olmadığımızı düşünüyorsunuz. Biz de sizin güvenilir olmadığınızı düşünüyoruz. Stratejik olarak işbirliği yaptıktan sonra terörle mücadele yöntemlerini bize bırakın. Çünkü her ülkenin kendi iç dinamikleri vardır. Terör sorunuyla mevcut kaynaklarımızla elimizden geldiğince mücadele ediyoruz"

Pakistan'ın Peşaver kentinde Pakistan Talibanı militanlarının önceki gün bir okula düzenlediği saldırıda, 132'si öğrenci 148 kişi yaşamını yitirmiş, 142 kişi de yaralanmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'daki Okul Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement