Özkan'dan Kadınlar Günü Mesajı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Özkan'dan Kadınlar Günü Mesajı Açıklaması

Özkan\'dan Kadınlar Günü Mesajı Açıklaması

AK Parti Manisa milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü dolayısıyla yayımladığı mesajında AK Parti’nin ’Kadınlar başımızın tacıdır’ sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirdiğini belirtti.

07.03.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü dolayısıyla yayımladığı mesajında AK Parti'nin 'Kadınlar başımızın tacıdır' sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirdiğini belirtti.

Türkiye'de faaliyet gösteren 50'den fazla siyasi parti içerisinde kadın ve gençlik teşkilatlanmasını tam manasıyla gerçekleştirebilen tek partinin AK Parti olduğuna dikkat çeken Özkan, birçok partide kadın ve gençlik teşkilatlarının olmadığını, bazılarında da sadece kağıt üzerinde kadın ve gençlik teşkilatları bulunduğunu ifade etti. AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana her alanda olduğu gibi burada da farkını ortaya koyduğuna dikkat çeken Özkan şunları söyledi:

"Beldelerden ilçelere, illerden genel merkeze kadar kadın ve gençlik teşkilatlarını oluşturmuş ve faal bir şekilde siyasi hayatın içerisinde olmalarını temin etmiştir. Bununla da yetinmemiş ilçe ve il yönetimlerinde, belediye meclislerinde kadınlarımızın mutlaka temsil edilmesini sağlamıştır. Girdiği bütün genel seçimlerde en fazla kadın milletvekili adayı gösteren parti olmuştur. 2011 Seçimleri sonucu oluşan TBMM'deki 78 kadın milletvekilinden 46'sı AK Partilidir. 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti'den 1 büyükşehir olmak üzere 8 belediye başkanı, 978 belediye meclisi üyesi, 33 il genel meclisi üyesi kadın yerel karar alma mekanizmalarında yer aldı. Bunun yanında 2002'den bu yana bütün AK Parti hükümetleri kadının toplum hayatındaki hak ettiği konuma ulaşması için çok önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'de 'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu' kuruldu. 2004 yılında Anayasa'da 'kadın-erkek eşitliğinde' devletin sorumluluğu ilk kez AK Parti iktidarında tanındı. Kadın-erkek eşitliği ilkesi anayasaya girmiş oldu. 2010 Referandumu ile kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması anayasa hükmü haline getirilmiş, kadın istihdamını arttırıcı çalışmalar yapılmış, özellikle özel sektörde daha fazla kadın çalıştırılmasını sağlayacak teşvikler sağlanmıştır."

Kutlama mesajında çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırıcı birçok yeniliğin hayata geçirildiğini kaydeden Özkan, "2011 yılında yürürlüğe giren 6111 sayılı kanunla birlikte analık ve süt izinleri yeniden düzenlendi. İsteği halinde babaya da ücretsiz izinden faydalanma imkanı geldi. İstihdam eğitim projeleri ile maddi durumu yetersiz olan kadın ve gençlerin meslek sahibi olmalarına öncü olundu. Kadın ve genç istihdamını artırmak amacıyla, 2008 yılında İş Kanununda yapılan düzenleme ile kadın ve gençlerin sigorta priminin 5 yıl süreyle kademeli olarak devlet tarafından ödenmesine başlandı. Destek kredisi kullanımında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamasına gidildi. Kadınların daha yüksek oranda kredi kullanımının önü açıldı. Kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla, 2012-2014 döneminde, KOSGEB tarafından, 5 bin 638 kadın girişimciye 90 milyon lira destek sağlandı. Evde üretim vergiden muaf tutuldu. Artık kadınlar evde ürettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri gelirlerden vergi ödemek zorunda kalmıyor. Okuyan ve çalışan bayanların en büyük sorunlarından biri olan başörtüsü problemine son verilmiştir. Kadına yönelik şiddet alanında yasal çerçeve oluşturan ve uluslararası bağlayıcılığa sahip ilk düzenleme olan İstanbul Sözleşmesini çekincesiz olarak imzalayan ilk ülke olduk. Sözleşme ile fiziksel, cinsel, psikolojik şiddetin yanı sıra zorla evlendirme, kadın cinsel organlarının kesilmesi ve ısrarlı takip gibi farklı şiddet türleri tanımlandı ve bunlara ilişkin yaptırımlar getirildi. İstanbul Sözleşmesine paralel düzenlemeler içermekte olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile korunan kişi ile şiddet uygulayan ve uygulama ihtimali bulunan kişi hakkında alınabilecek koruyucu ve önleyici tedbirler ayrıntıları ile düzenlendi. 6284 sayılı kanun kapsamında, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Türkiye'nin 14 ilinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kuruldu. Kısacası AK Parti 'kadınlar başımızın tacıdır' sözünü teoriden alıp uygulamaya geçirmiş, hayatın her alanında hanım kardeşlerimizin hak ettiği değere kavuşması için gayret göstermiştir. Bu vesileyle her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettikleri değere kavuştuğu, kadına yönelik her türlü şiddetin sona erdiği bir dünyada yaşamak temennisiyle tüm hanım kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özkan'dan Kadınlar Günü Mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement