Özhaseki Ulusal Gündemde - Son Dakika
Yerel

Özhaseki Ulusal Gündemde

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, ulusal basının da gündeminde.

17.02.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, ulusal basının da gündeminde. Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serpil Yılmaz ve Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Funda Özkan bugünkü köşe yazılarında Mehmet Özhaseki'yi anlattı.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri için yaptıkları ulusal basında da geniş yer bulmaya devam ediyor. Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, bugünkü yazısının tamamını Özhaseki'ye ayırdı. Yavuz Donat, 'Mehmet Özhaseki, Paraşütle Gelmiyor, Kural, İş Bilenin, Altın Kural, Halktan Kopma, 2011'de Ne Olmuştu?, Kayserili İşte Bu, Kefili Geçmişi' başlıklarıyla Mehmet Özhaseki'yi anlattı. Yazısında Özhaseki'nin Kayseri'de yaptıklarından bahseden Yavuz Donat, 'İktidar partisi eğer onu 'Kayseri'den Ankara'ya, Belediye'den Parlamento'ya kaydırıyorsa boşuna değil' ifadelerini kullandı.

Özhaseki'nin halktan kopmadığını da vurgulayan Donat, Başkanın sırça köşkte değil daima halkın içinde olduğunu ve bu nedenle halkın güvenini kazandığını belirtti. Yazısında Mehmet Özhaseki'nin yatırımlar yaparken uyguladığı formüllerden de bahseden ve bu formüllerle büyük projeleri belediyeye yük getirmeden hayata geçirdiğini dile getiren Yavuz Donat şu ifadeleri kullandı; "Üniversitede hukuk okudu; ama o bir tüccar çocuğu. Hesabını iyi biliyor. Stat yaptı, yanında pek çok spor tesisi var. Formül üretti, belediyeden tek kuruş çıkmadı. Otobüs terminali yaptı, aynı şekilde para ödemedi. Raylı sistem yaptı. 70 araç, 35 kilometre. Borçsuz bitirildi. Şehrin su sorununa köklü çözüm buldu. Yamula Barajı Yap İşlet Devret modeliyle gerçekleşti. Erciyes Dağını turizme açtı. Kaynak Belediyeden. 150 milyon avro harcadı. Sonra dağda 23 otel yeri sattı. Otel inşaatları sürüyor. Elektrik şirketi para basıyor. Şirketin çoğunluğu Belediyenin. Bu hisse en az 200 milyon lira. İş bilenin kılıç kuşananın misali. Özhaseki işini biliyor."

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serpil Yılmaz da bugünkü köşesini Mehmet Özhaseki ve Erciyes'e ayırdı. 'Erciyes'e Turist Yağacak' başlıklı yazısında Özhaseki'nin Ankara yolunda olduğunu dile getiren Serpil Yılmaz şu ifadeleri kullandı; "Mehmet Özhaseki mevcut belediye başkanları içinde AK Parti'nin milletvekilliği adaylık başvurusuna izin verdiği tek isim. Özhaseki, son 21 yılını özetliyor: 'Geçen dönem AK Parti milletvekilliğine önerildiğimde, CHP dosyalarının yargıda sonuçlanmasını beklemek istediğimi söylemiştim. Şimdi hazırım.' Özhaseki'nin ilk Ankara teması Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine katıldığı 'imar artışları' toplantısı olmuş. Yerel yönetimler ve şehircilik alanlarındaki birikiminin, bakanlık yolunu açması sürpriz olmaz. Özhaseki, Erciyes dağının mülkiyetini Hazine'den devraldı. 13 şirkete 21 otel parselini ihale ile sattı. Yapımı süren tesisler arasında Suudi Arabistan şirketi Marmara Grubu'nun da 3 oteli bulunuyor… Tüm oteller bittiğinde Erciyes'in 800 olan yatak kapasitesi 6 bin adete çıkacak. Yılda 2,5 milyon turist çeken Kapadokya tur paketleri ile entegre hale dönüşecek olan 'Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi' projesinin tamamlanması halinde, kente 10-15 milyon turist bekleniyor."

Bugünkü yazısını Mehmet Özhaseki'ye ayıran bir başka köşe yazarı da Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Funda Özkan oldu. Özhaseki'nin Erciyes'e yapmış olduğu yatırımlardan bahseden Özkan yazısında şu ifadeleri kullandı; "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin projesinden ağızbirliği etmişçesine herkes 'Müthiş' diye bahsediyor. Uludağ'daki keşkemeş, yetki karmaşası veya birçok dağdaki gibi 'can güvenliği' sorunu Erciyes'te yok. Şehirden belediye otobüsleri seferi varmış. Dağ havası almak için özel arabayla para harcamaya da gerek yok. Kayseri'nin yatırımları da karşılık buluyor ki, kayak kamuoyu oluşturma amacıyla farklı organizasyonları Türkiye'ye getirmeye çalışan Türkiye Kayak Federasyonu, Uluslararası Kayak Federasyonu ile birlikte 'Snowboard Avrupa Kupası' yarışmasını Erciyes'te düzenledi. Yerel yöneticiler arasında Meclis yolu açılan tek siyasetçi olan Mehmet Özhaseki'nin projesini meslektaşlar 'Davos' ile karşılaştırıyor. Başkan Özhaseki'ye göre Erciyes'teki proje tamamlandığında, Davos küçük kalacak. Bugüne kadar 157 milyon euro harcanmış. 21 otel yeri satılmış, tamamlandığında 6 bin yatak kapasitesi olacak. Bir not daha: Ankara yolu açılan Mehmet Özhaseki'ye yeni yolundaki hedeflerini, beklentilerini sormamak olmaz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi başkanlığından ayrılıp, seçimlere hazırlanmaya başlayan Mehmet Özhaseki'nin kabinede yer alacağı konuşulurken, o sadece 'Ne iş verirlerse, onu yaparım' diyor."

Köşe yazarlarının yanı sıra bugün birçok gazetede Erciyes'e yapılan yatırımlardan ve bu yatırımların mimarı olan Mehmet Özhaseki'den bahsedildi. Mehmet Özhaseki yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla Kayseri'yi ulusal gündeme taşıdı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özhaseki Ulusal Gündemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement