Özhaseki'den Hacı Ali Hamurcu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Özhaseki'den Hacı Ali Hamurcu Açıklaması

Özhaseki\'den Hacı Ali Hamurcu Açıklaması

Kayseri’de, yeraltı otoparkı temel atma törenine katılan AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, Hacı Ali Hamurcu’nun itirafı ile ilgili olarak, "Eskiden ‘yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış’ derler ya şimdi yatsı vakti geldi.

12.05.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, yeraltı otoparkı temel atma törenine katılan AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, Hacı Ali Hamurcu'nun itirafı ile ilgili olarak, "Eskiden 'yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış' derler ya şimdi yatsı vakti geldi. Yalancının mumu söndü. Gerçek yüzleri de açığa çıktı. Allah birbirine düşürdü. Daha da beter olacaklar" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik iddialarla ilgili kitabın yazarı Hacı Ali Hamurcu, itiraflarda bulunarak, bu suçlamaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yaptığını ileri sürmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, "Tabi olayın aslı bitmişti. Bunların yalancı olduğu ve kumpas kurduğu açığa çıkmıştı. 2-3 yıl boyunca yaptıkları şovların hepsinin yalan şov olduğu ortaya çıkmıştır. Yani Atilla Kart'ın defalarca Kayseri'ye gelip sizlerle basın toplantısı yaptığını biliyorsunuz. Sonra yanına Kulkuloğlu'nu alarak o delikanlıyı Ankara'ya götürmeleri, basın toplantısı yapmaları orada yine itiraflar gibi bir takım basın toplantıları yapıldı. Devamında ki süreçte her an bir algı operasyonu, kendi yandaş gazetelerinde algı operasyonu devam etmiştir. Ne diyelim cenabı Allah büyük, gerçekler açığa er ya da geç çıkıyor. Eskiden 'yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış' derler ya şimdi yatsı vakti geldi. Yalancının mumu söndü. Gerçek yüzleri de açığa çıktı. Allah birbirine düşürdü. Daha da beter olacaklar" diye konuştu.

Özhaseki ayrıca, "İtiraf ettikçe içeride ne numaralar yaptıklarını yeni anlıyoruz. Bizim bildiğimiz dışarıdan kandırıldı bu genel başkan, bir tezgaha getirildi, pişman oldu algı idaresi yapıyorlar derken sonra gördük ki bu işlerin başında sayın Kemal Kılıçdaroğlu varmış. Yani vadedip, paralar söyleyip işte 'sen şunu yap 100 bin tane kitap alırız, sana şu kadar trilyon para kazandırırız' diyerek zaten mağdur olmuş bir insanı zaten adaletin verdiği bir cezayı çektiği için o saatten sonra söyleyecek bir şey yok. Hata yapanları 'Allah affetsin' demek lazım. Öyle mağdur olan bir insanı ikinci defa mağdur etmek herhalde bunlara yakışır, başka kimseye yakışmaz. Sonra da adamı ters düz edip yeniden ceza almasını sağlayıp kaybolmak herhalde bunlara yakışır. Korkunç tarafı şurası; bu adam 'ben Başbakan olmak istiyorum. Türkiye'yi idare etmek istiyorum. Bak şunlar vaatlerim' diyor. Arkasından gelip gördük ki Kayseri olayında bile burada bir kumpas var. Onlarca yalan var. Ben onu yalancılıkla suçladığım zaman beni savcılığa şikayet etmişti. 'Başkan bana iftira ediyor. Bana yalancı diyor, hakaret ediyor' diyordu. O gün dilekçemde söyledim. Ben ömrümde bundan daha büyük yalancı görmedim. Çünkü bir tek başına gelenler anlıyor. Başına gelmeyen bilmiyor. Şu birinci yalanı, şu ikinci yalanı, onlarca yalanı sıraladım belgeler içerisine koydum savcılığa teslim ettim. Benim bu belgelerim eğer yanlışsa ben bu adama 'yalancı' dediğim için ceza almaya razıyım ama değilse bunun yalancılığı ispatlanmış oluyor. Bu kesinleşiyor diye de ifade etmiştim. Savcı aylarca inceledi, bütün belgelere baktı. 'evet bu adam yalancıdır' dedi ve yüzlerine bir daha attı. Bugün onu birkere daha görmüş olduk. Allah büyük. Hiçbir mazlumun ahı yerde kalmıyor. Biraz gecikiyor, biraz belki sabrımız deneniyoruz ama neticesinde dönüyor dolaşıyor cenabı Allah bunların yüzüne çarpıyor. Bugün onlardan birini görmüş olduk" şeklinde konuştu.

Özhaseki, "Meclis çatısı altında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ilk görüştüğünüzde ne yapmayı planlıyorsunuz?" sorusuna, "Eski gençlik günlerimizdeki gibi tabi militanca bir tavır içinde gidip de kafa çekecek halimiz yok. Öyle bir şey yok. O günler çoktan geçti. Herhalde iki medeni insanı gibi karşılaşırız ama ben defalarca da söyledim onların bana özür borcu var. Bir kere 'özür dileriz. Hata yaptık. Hakkınızı helal edin' demeleri lazım. Demezlerse her fırsatta kafalarına vurmaya devam edeceğim. Ne zamana kadar? Ölünceye kadar. Yine paralar geldi. Son paraları biriktirdik. 20 bin liraya yakın para birikti. Gerekse meclisin çatısı altında dağıtacağız bunları. Oradaki milletvekili arkadaşların da sucuk yeme ihtiyacı var. Kayseri sucuğunun bir tadına baksınlar. Sonra yine dışarıda devam edeceğiz. Seçimlere kadar yine değişik vesilelerle mangal yapmaya devam edeceğiz ama ne zaman özür dilediler o gün bırakacağım bir daha ağzıma almayacağım" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özhaseki'den Hacı Ali Hamurcu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement