Özhaseki: Ak Partinin Kaderi, Türkiye'nin Kaderi - Son Dakika
Güncel

Özhaseki: Ak Partinin Kaderi, Türkiye'nin Kaderi

Özhaseki: Ak Partinin Kaderi, Türkiye\'nin Kaderi

Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

11.08.2014 11:34  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak partili Özhaseki " Şimdi tabii kendi içimizde bir tartışma başlayacak, görüşmeler yapılacak, istişareler başlayacak. Doğrusu bunun Türkiye lehine çok iyi ve net sonuçlanmasını arzu ediyorum. Benim şöyle bir inancım var, AK Parti'nin kaderi, Türkiye'nin kaderi. AK Parti eğer doğru işler yapar, yeni genel başkan ve Başbakan seçme noktasında Türkiye'nin beklentileri doğrultusunda doğru tercihler yaparsa, daha sonraki seçimlerde de aynen götürür ve Türkiye'deki istikrar aynen devam eder gider. Yoksa Allah korusun, herhalde bir karışıklık başlar" dedi.

Mehmet Özhaseki, Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı bir başkanlık döneminden sonra Cumhurbaşkanlığı makamına yükseldiğini ve bu görevde de çok başarılı olacağını söyledi. Özhaseki, bundan sonraki gelişmeler konuşunda şu öngörüde bulundu:

"Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi, bizim için yadırganacak bir sonuç değildi, anketlerde de belliydi. Tartışılan konu da kimin Cumhurbaşkanı olacağı değildi bizim için. . Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra nasıl bir Türkiye olacağı, nasıl bir şekillenme olacağı, partide genel başkanın kim olacağı, Başbakan'ın kim olacağı, 6-8 aylık ara dönemden sonra seçimlere kimin partiyi götüreceği, Türkiye'de halen geçerli olan sistemin hala sürüp sürmeyeceği, yarı başkanlığa, partili bir başkanlık sistemine geçilip geçilmeyeceği gibi konular bana göre çok daha önemliydi. Bana soru sorulduğunda daha çok ben bunları konuşmaya gayret ediyordum. Şimdi tabii kendi içimizde bir tartışma başlayacak, görüşmeler yapılacak, istişareler başlayacak. Doğrusu bunun Türkiye lehine çok iyi ve net sonuçlanmasını arzu ediyorum. Benim şöyle bir inancım var, AK Parti'nin kaderi, Türkiye'nin kaderi. AK Parti eğer doğru işler yapar, yeni genel başkan ve Başbakan seçme noktasında Türkiye'nin beklentileri doğrultusunda doğru tercihler yaparsa, daha sonraki seçimlerde de aynen götürür ve Türkiye'deki istikrar aynen devam eder gider. Yoksa Allah korusun, herhalde bir karışıklık başlar. Koalisyonlar dönemi diyebileceğimiz, kırk parçalı, kırk yamalı bir bohçayla Türkiye nasıl gider' Geçmiş tecrübelere bakacak olursak, o parçalı ve yamalı hükümet oluşumundan da ciddi bir ilerleme çıkmaz. "

Dış politikanın, iç politikadan çok bağımsız düşünülmeyeceğin, dış politikada etkin olabilmek için içeride çok güçlü olmak gerektiğine vurgu yapan Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Özhaseki, "İçeride çok güçlü olduğunuz zaman dışarıda da mutlaka söz hakkınız oluyor, biraz daha sizi ciddiye alıyorlar. Parçalı olan iç yapı, dışarıda pek ciddiye alınmaz. Elbette ki sayın Başbakan bundan sonra Cumhurbaşkanı olarak masaya oturduğu zaman eskilerden biraz daha farklı olarak davranacaktır. Birincisi, seçilme sistemiyle ilgili. Yani eskiden Meclis'te partilerin bir araya geldiği ve seçtiği bir ortamdan şimdi direkt vatandaşın seçmiş olduğu, yetki vermiş olduğu bir Cumhurbaşkanı olarak geliyor. Sayın Başbakan bu konularda biraz daha detaycıdır. Yani geriye çekileyim, biraz izleyim demeyecektir. O yüzden kendi şahsından, karakterinden kaynaklanan bütün olaylara vakıf olma, yön verme, uğraşmak gibi bir duygu, düşünce bütünlüğü içerisinde devam edeceği için de herhalde Türkiye için yeni bir dönem başlıyor diyebilirim. Zaten yürütmede olan arkadaşlar da kendi partisinde, kendisinin getirdiği, kendi liderliğini kabul etmiş insanlar olacağı için biraz daha farklı olacaktır diyebiliriz" dedi.

Siyasi tansiyonun Cumhurbaşkanlığı seçimlerde fazlaca yükselmediğini ifade eden Mehmet Özhaseki " Siyasi tansiyon aslında gerilmiş gibi gözüküyordu ama, belediye seçimleri daha gergindi. Yani biz ilçelere, köylere gittiğimiz zaman çok daha gerilmiş bir ortam görüyorduk. İnsanlar, ilçelerine belediye başkanı seçerken, mahallelerine muhtar seçerken çok daha sertlerdi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben sandıklara gittiğimde herkes giriyor, çıkıyor, şamata ediyordu. Hatta birçok sandık başındaki arkadaşlarımız kendi içlerinde muhabbet ederek, oturduklarını gördüm. Yani Belediye Başkanlığı seçimlerindeki gibi iddialı değildi partiler. Hiçbir yerde kavga, gürültü çıkmadı, kimse kimsenin kafasını yarmadı, gözünü çıkarmadı, ölen kalan olmadı. Bu hayli sevindirici bir durum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özhaseki: Ak Partinin Kaderi, Türkiye'nin Kaderi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi
    16:00 Antalya'da Etkili Fırtına ve Sağanak Yaşamı Olumsuz Etkiledi

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtına ve sağanak nedeniyle kent merkezi ve bazı ilçeler olumsuz etkilendi. Fırtına sonucunda ağaçlar devrildi, işletmeler şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı. Denizde dev dalgalar oluştu. Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı ve trafikte aksama yaşandı. Hava sıcaklığı 22 derece olan Antalya'da fırtına etkisini sürdürüyor. Rüzgar hızı Kepez'de 74, Kemer'de 130,7 kilometreye ulaştı. Kumluca'da 40,7, Elmalı'da 34, Döşemealtı'nda 29, Saklıkent Kayak Merkezi'nde ise 28 kilogram yağış düştü. Serik'te ise bir caminin minaresinin külahı fırtına nedeniyle yıkıldı.

  • Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak
    15:59 Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 9 Gün Boyunca Kutlanacak

    Gaziantep'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel etkinliklerle 9 gün boyunca kutlanacak. Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen '23 Nisan Çocuk Şenliği' kapsamında çocuklar için eğitici ve eğlendirici bilim stantları açılacak. Ayrıca çocuk film gösterimi, sihirbaz gösterisi, oyun parkları, müzik ve boyama gibi etkinlikler de yer alacak. Şenlik, 28 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Çanakkale'de bir evde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:58 Çanakkale'de bir evde çıkan yangın hasara yol açtı

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, hasara neden oldu. Yangın, Haydar Tüm'e ait evde kimsenin bulunmadığı sırada meydana geldi. Çan Belediyesi, ODAŞ Termik Santrali, Kale Grubu ve TKİ Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü ekipleri, alevleri hızlı bir şekilde söndürdü. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebini araştırıyor.

  • Sivas'ta düzenlenen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    15:56 Sivas'ta düzenlenen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ta gerçekleştirilen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, final müsabakalarının ardından tamamlandı. Sakarya Hendek Olimpik Spor Kulübü takım halinde Türkiye şampiyonu olurken, Denizli GSK ikinci, Samsun Kavak Şampiyonlar Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, Güreş Federasyonu yetkilileri ve antrenörler takdim etti.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti
    15:55 Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti

    Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Görele Belediyespor, deplasmanda Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti. İlk yarıyı 21-16 önde tamamlayan Görele Belediyespor, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürerek karşılaşmayı 39-28 kazandı.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı
    15:55 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor, evinde Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçta Doğan Can Davas ve William Togui'nin attığı gollerle skor eşitlendi.

  • Marmaris'te fırtına: Rüzgar ağaçları devirdi, belediye birimlerinde hasar oluştu
    15:55 Marmaris'te fırtına: Rüzgar ağaçları devirdi, belediye birimlerinde hasar oluştu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı 96,5 kilometreye ulaşan fırtına, ağaçları devirerek belediye birimlerinde hasara neden oldu. Fırtına sonucunda oyun ve piknik gruplarında hasar oluşurken, belediye binaları ve araçlarda da zarar meydana geldi. Yetkililer, hasar tespiti yaparak gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti. Devrilen ağaçlar kaldırılırken, cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yapıldı.

  • Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları
    15:54 Erdek'te Şiddetli Yağışlar Sonucu Su Baskınları

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, derenin debisinin yükselmesine ve su baskınlarına yol açtı. Doğanlar Mahallesi'nde bazı yollar su altında kaldı ve evlerde su baskınları yaşandı. Ayrıca, Ormanlı Mahallesi'nde tarım arazileri su altında kaldı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, su baskınlarına müdahale çalışmalarını sürdürüyor. GESTAŞ AŞ ise Narlı-Marmara feribot seferlerini iptal etti.


Advertisement