Özgecan'ın Mezarına Melek Heykeli - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Mezarına Melek Heykeli

Özgecan\'ın Mezarına Melek Heykeli

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yapılan ’melek’ figürlü heykel törenle açıldı.

08.09.2015 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yapılan 'melek' figürlü heykel törenle açıldı.

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Özgecan Aslan'ın mezarı başına inşa edilen heykelin açılışına, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, annesi Songül Aslan, kardeşleri Beste ve Barış ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

"RÜYAMDA GÖRDÜM VE YAPTIM"

Özgecan Aslan ve tüm şehitler için yapılan duanın ardından konuşan heykeltıraş Mehmet Aksoy, Özgecan'ın vahşice katledilmesinin tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendisini de derinden etkilediğini belirterek, olaydan bir kaç gün sonra rüyasında böyle bir heykel gördüğünü söyledi. Gördüğü rüya sonrası uyanarak heykelin desenini çizdiğini anlatan Aksoy, "Tekrar uyudum, sabah kalktığımda güzel bir rüya gördüğümü sanıyordum. Meğer değilmiş, hakikaten geçe kalkıp bu deseni çizmişim. Çizdiğim desen ile bu heykel bire bir aynı. Sonra atölyede taşları aradım ve taşlar orada duruyordu. Çok enteresan bir şey oldu, sanki üçüncü bir el değdi sanki" dedi.

Sonrasında Mersin'e gelerek Özgecan'ın ailesi ile görüştüğünü ve durumu kendilerine anlattığını dile getiren Aksoy, onların da olumlu bakması üzerine bu heykelin ortaya çıktığını söyledi.

"ÖZGECAN'IN TAŞA YANSITTIĞIMIZ TIRNAK İZLERİNİ YÜREKLERİMİZDE HİSSEDELİM"

Heykelin bir kanadının gök yüzüne doğru uzadığını, ortasındaki boşluğun ise sonsuzluğa uzanan bir pencere gibi olduğunu, diğer kanadının da mezarın üzerinde Ögecan'ı korur gibi durduğunu ifade eden Aksoy, "Mezarlıklara çok önem veriyorum. Mezarlıkları, ölümle yaşamın barıştığı bir yer olarak görüyorum. Artık burada bütün hırslarımızdan kurtuluruz. Maddiyat ve maneviyat eşitleşir. Hırslarımızdan, kibirlerimizden vazgeçeriz. İnsana benzemeye başlarız. Özgecan'ın burada taşa yansıttığımız o tırnak izlerini, yüreklerimizde hissedelim istiyorum. Çünkü bugün de yine şehit haberleri aldık. Artık şehitlerimizi sayı ile anmaya başladık. Bu ölümler bitsin, kadına olan şiddet bitsin, bütün bu düşmanlıklar bitsin ve kardeşçe bu ülkede yaşayabilelim. Vicdanların gözü kör oldu. Onun gözünü belki sanat açar ve istiyorum ki, Özgecan sizin o güzel yüreklerinizden dünyayı seyretsin" diye konuştu.

"AZAN ZAMANIN VARDIR BİR BELASI. BU AZGINLIKTAN ARTIK VAZGEÇİLMESİ LAZIM"

Baba Mehmet Aslan ise Ögecan'ın kanatlarında 'ben ruhumla severim' yazdığını dile getirerek, "Biz, bütün sevenleri Özegemi ebediyete uğurluyoruz. Tabi şehitler ölmez. Bugünler zor günler. Şehit haberleriyle, şehit acılarıyla üzülüyoruz, yıkılıyoruz, kahroluyoruz. 'Azan zamanın vardır belası a dostlar' derler. Bu azgınlıktan artık vazgeçilmesi lazım. Vatan, sadece taştan, topraktan, ağaçlardan meydana gelen bir kavram değil. Hepimizin ruhunun birlikte inşa ettiği, yaşadığı bir candır. En büyük candır, canlı bir organizmadır. Cennet vatanımızda biz sevgiyi, barışı hep birlikte inşa etmeliyiz. Güvercinleri gök yüzünde uçuralım, turnalara yer açalım. Karanlıkların içerisinde yürüyen karanlık yürekliler, aydınlıklara çıkmaya cesaret edemiyorlar" ifadesini kullandı.

"EN BÜYÜK HAMURUMUZ İNANÇ HARCIDIR"

Atatürk'ün 'Türk'ün varlığı bu kötü alemi aydınlatacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek' sözünü hatırlatan Aslan, "Demek ki, güneşin doğması çok yakın. Ben gaflet içerisinde, kendi hırs ve ihtirasının peşinde koşup, Anadolu'nun üzerine bir düzen kuranların bir an önce bundan vazgeçmesi gerektiğini söylüyorum. 'Sizden öncekilerden farklı bir şey mi başınıza gelecek?' diyor Rabbimiz. ve yine Allah buyuruyor, 'Ben ve peygamberlerim galip geleceğiz' diyor. Eğer inanıyorsanız, doğusu ile batısı ile kuzeyi ile güneyi ile acıların ve ıstırapların en katmerlisini yaşayan Anadolu'nun güzel anneleri ve babalarına sesleniyorum; güneşi hep birlikte doğuralım. İstersen her şey gerçekleşir. Sen istersen güneş doğacak, sen istersen ölümler olmayacak. Hepimiz inançlı insanlarız. Hepimiz Allah'a inanıyoruz. Burada Kürdü, Türkü, Çerkezi, Acemi söz konusu değil. En büyük hamurumuz inanç harcıdır. Allah'a olan inancımız ve imanımız bizi bu topraklarda yeşertecek. Buna mani olmak isteyen o karabulutlar, aydınlıklarda ve aydınlıkların içindeki nurlarda küle dönecek, yok olacaklar" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Mezarına Melek Heykeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement