Özgecan'ın Ailesinden Yardım Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Ailesinden Yardım Açıklaması

Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesi, Türkiye ve dünyadan yapılacak maddi yardımlarla kadınlara ve çocuklara şiddet uygulayanların eğitilmesine yönelik bir rehabilitasyon merkezi yapmayı planlıyor,Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan, tüm Türkiye ve dünyadan maddi yardım yönünde gelen önerileri, Mersin Valiliği kontrolündü kabul etti.

19.02.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi, Türkiye ve dünyadan yapılacak maddi yardımlarla kadınlara ve çocuklara şiddet uygulayanların eğitilmesine yönelik bir rehabilitasyon merkezi yapmayı planlıyor,

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan, tüm Türkiye ve dünyadan maddi yardım yönünde gelen önerileri, Mersin Valiliği kontrolündü kabul etti. Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan, aile yakınlarıyla birlikte Valilik izniyle açılan hesapta toplanacak yardımla ilişkin bugün Özgecan'ın evinin önünde kurulan taziye çadırında, aileye yapılacak yardımlarla ilgili açıklama yaptı. Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ın, maddi yardım taleplerinin çok olması nedeniyle bu yardımları kabul etmediğini belirten Yaşasın Aslan, "Mehmet bey, bu konuda çok katı ve kakarlı bir insan. Bu yardımlarla bir okul veya eğitim tesisi yapılması konusunda arkadaşlarımızın aileye bir teklifi oldu. Mehmet Bey'in gözleri parladı kızımızın adının yaşaması anlamında. bunun üzerine Mehmet Bey'den gelen teklif okul değil de son net karar verilmiş değil, bunu bilemem ama kadınlara ve çocuklara şiddet gösteren insanların eğitilmesine yönelik bir rehabilitasyon merkezinin açılması fikrini daha çok benimsedi. Bu olur mu olmaz mı ileride bilemeyeceğim ama buna çok sıcak bakıyor, bu anlamda hem ülkemiz adına bir başlangıç olur böyle bir eğitim merkezi. Bu anlamda kabul etti. Umarım Türk milleti adına bu bir son olur, eğitim merkezleri de tüm illerimize yayılır" dedi.

ASLAN AİLESİ, YARDIMLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ ŞARTIYLA KABUL ETTİ

Aile yakınları Soner Özgan ve Cengiz Kenan Erin de bastırdıkları yardım kampanyası afişleri ile birlikte bir açıklama yaptılar. Cengiz Kenan Erin, Aslan ailesi adına yaptığı açıklamada, Özgecan'ın ailesinin, dünyanın ve Türkiye'nin her tarafından gelen maddi yardım taleplerini kesinlikle kabul etmediğini söyledi. Kendilerinin Mersin Valiliği ile görüşerek, Valilik denetiminde ve kontrolünde bir organizasyon düzenlemesi yönünde adım attıklarını dile getiren Erin, "Aile, Türkiye ve dünyadan gelen maddi yardımları, kızlarının adının verileceği okul veya kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesini amaçlayan eğitime yönelik rehabilitasyon merkezlerinin açılması amacıyla bu yardım taleplerini kabul etmiş bulunmaktalar. Kamuoyuna ve basına açıklama yapmalarının sebebi de herhangi bir farklı amaçlı, art niyetli insanların bunu kullanmalarını engellemek amaçlı" diye konuştu.

Erin, maddi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, medyada yer alan banka hesaplarının dışında hiçbir hesaba yardım taleplerine riayet etmemelerini de isteyerek, bildirdikleri hesaba yatırılan yardımların kabul edileceğini kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Ailesinden Yardım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement