Özgecan Cinayeti Sanıkları, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı (3) - Son Dakika
Güncel

Özgecan Cinayeti Sanıkları, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı (3)

Özgecan Cinayeti Sanıkları, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı (3)

'tarihe NOT DÜŞÜLECEK KARAR BEKLİYORUZ' Duruşmada aile adına söz alan amca Yaşasın Aslan, "Bugün Özgecan'ın anne ve babasının evlilik yıldönümü. Bugün adaletin tecelli edeceği gün. Her 3 cani de bir arada.

03.12.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'tarihe NOT DÜŞÜLECEK KARAR BEKLİYORUZ'

Duruşmada aile adına söz alan amca Yaşasın Aslan, "Bugün Özgecan'ın anne ve babasının evlilik yıldönümü. Bugün adaletin tecelli edeceği gün. Her 3 cani de bir arada. Özgecan'ımızı öldürdüler. Ceza ötesi bir ceza istiyoruz. Yüce mahkemenizden örnek bir karar çıkmasını bekliyoruz. Bu karar, tarihi bir karar olacak. Tarihe not düşülecek bir karar bekliyoruz" diye konuştu.

Amca Aslan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada da " Türkiye'deki en ağır ceza verildi ama, vicdanımız rahatlamadı" dedi.

MÜEBBETLİK BABA, ÖZÜR DİLEDİ

Sanık Fatih Gökçe'nin Baro tarafından görevlendirilen avukatı Nazmi Karataylı, müvekkilinin suçsuz olduğunu, sadece Suphi Altındöken'in arkadaşı olması dışında bu suçla, öldürme fiiliyle, cinsel saldırı olayıyla bir ilişkisi olmadığını öne sürerek Gökçe'nin tahliye ve beraatını istedi.

Ercan Kumhak'ın başkanlığında hakim Celal Yüksel ile Nesibe Çınar'dan oluşan mahkeme heyeti daha sonra karar için 10 dakika ara verdi. Aranın ardından sanıklardan son sözleri soruldu. Özgecan'ı bindiği minibüste kaçırarak tecavüze kalkışan, sonra da 'canavarca hislerle' öldüren şöför Suphi Altındöken, "Çok pişmanım, verilecek karara saygı duyuyorum" derken, babası Necmittin Altındöken "Bütün Türk halkından özür diliyorum, oğlum bu suça iştirak ettiği için. Benim için en büyük ceza oğlumun bu suça karışmış olmasıdır" dedi. Fatih Gökçe ise son sözünde "Çok büyük bir pişmanlık içerisindeyim. Benim tek suçum Suphi ile arkadaş olmam" dedi.

Daha sonra, 295 gündür herkesin merakla beklediği karar açıklandı ve mahkemenin sanıklar hakkında hiçbir indirim uygulamadan cezaları en üst sınırdan verdiğini duyurması salonda bulunanlar tarafından bir süre alkışlandı.

'DEĞERLİ BİR KARAR'

Duruşma sonunda kararı değerlendiren ailenin avukatlarından Sevim Küçük, cezalarda indirim uygulanmamasına dikkat çekerek, "İndirim, kadın cinayetleri davalarında kamu vicdanını, hepimizi en çok rahatsız eden konudur. Bu açıdan da biz bu kararı değerli buluyoruz. Bu karar, geçekten mücadele eden tüm kadınların kararı. Şiddet gören ve öldürülen tüm kadınlar bizim kadınlarımız. Bu nedenle bu karar değerlidir. Buradan tüm kadınlara sesleniyorum. Lütfen gelin hep birlikte mücadele edelim" diye konuştu.

KARAR, EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE ÇIKTI

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan avukatlarla birlikte yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Kızımızın, Özgecan'ımızın aramızdan ayrılışının tam 295'inci günü. Bugün 3 Aralık, anne ve babasının da evlilik yıldönümü. Umuyorum bu tarihi günde adaletin tecelli etmesiyle Özgecan'ımız biraz huzur bulmuştur. 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' diyenlerin Özgecanları unuttuğu gündür. Dün için ah vah edenlerin bugünü yaşamayı unutup yarının peşinden koşanların ne kadar ucuz bir değere canları pazarladığı bir gündür. Bugünden sonra eğer sevginin ve barışın tüm dünyada egemen olmasını istiyorsak bilgiye ve sevgiye artık gereken önemi tüm millet olarak vermeliyiz. Kararlı bir şekilde kayıtsız şartsız sevgiye inanmalıyız. Zira, aksi durumda en büyük yargıç olan zaman herkes için karar verecek ve tarih tekrar tekrar tekerrür edecektir. Çok geç kalmadan kayıtsız şartsız sevgiyle, barış içinde yaşamak dileğiyle önce hiçbir karşılık beklemeden bizlere destek olan avukatlara, basın mensuplarına, halkımıza, devlet büyüklerimize sonsuz teşekkür ediyor, ailem adına saygılarımı sunuyorum."

'TARTIDAN ADALETE UYGUN KARAR ÇIKTI'

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen de  Barolar Birliği ve diğer illerden avukatların katkıları için teşekkür etti, şöyle dedi:

"Bugün, belki kadın cinayetleri konusunda çok emsal ve önemli bir karar verildi. Bu mahkemenin kararını bütün kadın cinayetleri davalarına sunarak aynı emsal kararı istememiz gerekiyor. 'Böyle bir davayı yapamaz, kaldıramaz' denilen kadın arkadaşlarımız bu davayı en ince ayrıntısına kadar yürüttüler ve bugün tartıdan adalete uygun bir karar çıktı ama bu kararın Türkiye'deki kadın cinayetlerine son vermesi halinde bir işe yarayacağını düşünüyoruz. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan Türkiye Barolar Birliği'ne ve birçok ilin barosuna çok teşekkür ediyorum."

Antmen, temyizde nasıl bir sürecin işleyeceğinin sorulması üzerine ise "Bugünden itibaren 7 gün içerisinde temyiz edilmesi gerekiyor. Zaten ağır cezalar olduğu için resen temyize tabi. Yargıtay umuyoruz ki bu kararları onayacak" dedi.

TÜRKİYE'DE BUGÜNE KADAR VERİLEN EN AĞIR CEZA

Öte yandan Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar hakkında verdiği cezalar, bir kadın cinayetinde hiçbir indirim ve iyi hal uygulanmaması ve tüm sanıklara müştereken ceza verilmesi nedeniyle Türkiye'de bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak nitelendirildi.

ANNE-BABA EVLERİNDEN İZLEDİ

Cinayet sonrası yaptığı duygusal ve hümanist açıklamalar ile kamu oyunun dikkatini çeken baba Mehmet Aslan, eşi Songül Aslan ile birlikte kararı evlerinden TV'den ve yakınlarının telefonlarından öğrendi.

Uzun süre gazetecilerle görüşmeyen anne-baba daha sonra  karar ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan Cinayeti Sanıkları, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.


Advertisement