Özgecan Adını Yaşatacak Rehabilitasyon Merkezi Kampanyasına Bir Haftada 10 Bin TL Bağış - Son Dakika
Güncel

Özgecan Adını Yaşatacak Rehabilitasyon Merkezi Kampanyasına Bir Haftada 10 Bin TL Bağış

Özgecan Adını Yaşatacak Rehabilitasyon Merkezi Kampanyasına Bir Haftada 10 Bin TL Bağış

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını taşıyacak olan, şiddetin önlenmesi amacıyla okul veya şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik rehabilitasyon merkezi için ailesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına, 1 haftada 10 bin TL bağış yapıldı.

25.02.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını taşıyacak olan, şiddetin önlenmesi amacıyla okul veya şiddete eğilimli kişilerin eğitilmesine yönelik rehabilitasyon merkezi için ailesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına, 1 haftada 10 bin TL bağış yapıldı.

Mersin Valiliği'nin denetim ve kontrolü altında olan ve baba Mehmet Aslan adına açılan Türk Lirası, Dolar ve Euro hesaplarına bugüne kadar toplam 10 bin TL bağış yapıldı. Kampanya hakkında bilgi veren ailenin yakını Cengiz Kenan Erin, kampanyanın 1 yıl süreceğini söyledi.

Hesapların baba Mehmet Aslan adına olmasına rağmen kontrolünün tamamen Mersin Valiliği'nde olduğunu vurgulayan Erin, şunları söyledi:

"Bu hesabın Mehmet Aslan adına oluşunun sebebi, valiliğin organize ettiği mütevelli heyetinin oluşudur. Mütevelli heyetinin başına valiliğin uygun görmesi nedeni ile Mehmet Aslan getirilmiştir bu yüzden de hesabın adı bu şekildedir. Bunun üzerinde Mehmet Aslan'ın, ailesinin yada mütevelli heyetinin herhangi bir tasarrufu ve yetkisi yoktur. valiliğin kontrolündedir. Soru işaretleri oluşmaması için bu açıklamayı yaptık. Bu kampanya yaklaşık 1 yıl sürecek. Bu süre zarfında üst limit olarak 50 milyon TL verildi valilik tarafından. Bu rakam toplanır mı bilemeyiz. 50 milyonun üstünde olan rakam devletin diğer yardım kuruluşlarına aktarılacak. Bu aktarılacak rakamların da yönetim yetkisi mütevelli heyetine ait. O rakamın nereye ne amaçla kullanılacağına da mütevelli heyet karar verecek. 50 milyona kadar olan para, Özgecan'ın adını taşıyacak olan kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesine yönelik kurulacak rehabilitasyon merkezine harcanacak. Eğer imkanlar el verirse, okul yapımı da düşünülüyor. Duyarlı olan halkımıza teşekkür ederiz." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan Adını Yaşatacak Rehabilitasyon Merkezi Kampanyasına Bir Haftada 10 Bin TL Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement