Özer: "Trabzonspor'a Transfer Olduğumda Sevinçten Ağladım" - Son Dakika
Güncel

Özer: "Trabzonspor'a Transfer Olduğumda Sevinçten Ağladım"

Özer: "Trabzonspor\'a Transfer Olduğumda Sevinçten Ağladım"

Trabzonspor'lu özer Hurmacı, Fenerbahçe'de oynadığı dönemle ilgili olarak, "Fenerbahçe'ye transfer oluktan sonra asla armayı öpmedim. Ama Trabzonspor'a gelince ilk işim bu oldu" dedi.

10.04.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'lu özer Hurmacı, Fenerbahçe'de oynadığı dönemle ilgili olarak, "Fenerbahçe'ye transfer oluktan sonra asla armayı öpmedim. Ama Trabzonspor'a gelince ilk işim bu oldu" dedi. Özer, Trabzonspor'a transfer olduğunda boş bir odaya geçip sevinçten ağladığını da vurguladı.

Trabzonspor'un devre arasında Kasımpaşa'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Özer Hurmacı, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Özer, küçüklüğünden itibaren hedefinin Trabzonspor'da oynamak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

" Almanya'da ilk zamanlarımda KSV Baunatal PAF takımdaydım ve 4'üncü Lig'e çıkacaktım. Ama hedefim çok daha büyüktü. Hep amatörlerden teklifler geldi. Ben de Lemi dayımla ve buradakilerle konuştum. Buraya gelmek istediğimi, kendime güvendiğimi söyledim. Lemi dayım ve eniştem Sadi Tekelioğlu yardımcı oldu. Direkt Ankaraspor'a geldim. Samet Aybaba vardı o zaman Ankaraspor'da. Küçüklüğümden beri hedefim Trabzonspor'du ama Ankaraspor oldu. İlk idmanda Yusuf ağabey (Yusuf Şimşek) çıktı karşıma. Sonra Brezilyalıları gördüm. Baktım ki iyi futbolcular var. İlk antrenmanda başarılı bir grafik çizdim. PAF takımla maçlara çıktım, ardından bir Fenerbahçe maçında kadroda yer aldım. Sonra yaz kampına katıldım ve ardından Intertoto maçlarında oynadım."

"HAYALİMDEKİ FORMAYI BİR AN ÖNCE KAVUŞMAK İSTEDİM"

Özer, verdiği tüm röportajlarda Trabzonspor'da oynamak istediğini vurguladığını da ifade ederek, "Futbola başladığım ilk günden itibaren en büyük hayalim Trabzonspor forması giymekti. 22 yaşına kadar verdiğim tüm röportajlarda bunu dile getirdim. Sonrasında Fenerbahçe'ye transfer oldum. Bu zamana kadar Trabzonspor'la iki kez görüşme aşamasına yaklaştık ama beni net bir şekilde hiç transfer etmek istemediler. Kasımpaşa'da kadro dışı kaldıktan sonra Allah'a şükür Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu bana telefon açtı, beni Trabzonspor'da görmek istediğini söyledi. Trabzonspor Başkanı, 'Seni Trabzonspor'da görmek istiyoruz' derse benim için hayat durur. Hayalimdeki formaya biran önce kavuşmak istedim. Çok gururlandım bu görüşmeden. Böylece transfer gerçekleşmiş oldu. Ayrıca bu transferde büyük emeği olan Bayram Mandan ve Şevki Çakıroğlu'na sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

"SAHADA ÖZER GİBİ BİRİNİN OLDUĞUNU FARK ETTİRMEK İSTİYORUM"

Özer, bu sezon Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini de belirterek, "Bana göre hedefimiz sezonu dördüncü sırada tamamlayıp Avrupa Kupalarına gitmek olmalı. Bu şansımız çok yüksek. Trabzonspor'un ilk hedefi şampiyonluktur. Bu hedefe uzak kaldık. Şimdi diğer hedef olan Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Ben çok iyi bir takım oyuncusuyum. Allah'a şükür yeteneğim var, bunun da farkındayım. Ona göre oynuyorum. Her seferinde, taraftarlara, rakip oyunculara, sahada Özer gibi birinin olduğunu fark ettirmek istiyorum. Takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"TEK HEDEFİM FUTBOLCU OLARAK ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK"

Çocukluğunda antrenmanlara Trabzonspor formasıyla çıktığını da ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Trabzonspor aşkıyla büyüdüm. Trabzonspor'a ilk transfer olduğumda boş bir odaya girip sevinçten ağladım. Kendime inanamadım. Çocukluk hayalim gerçekleşmişti. Yabancılık çekmedim. Çünkü ben hep bu kulübün içindeydim. Küçükken dayım Lemi Çelik'in yanına kulübe veya kampa geliyordum. Hami, Ünal, Tolunay ve Orhan hocayla sohbet ve zaman geçirme imkanım oluyordu. Hatta bazen bana soda ısmarlıyorlardı. Almanya kampında Ünal hoca bana dondurma almıştı, bunu asla unutamam. Çocukluğumda en güzel zamanı yazın Trabzon'a gelip Trabzonspor'un açılışına katıldığımda geçirirdim. Sonrasında maraton tribünde maç izlerdim. Aslına bakarsan belki de ben herkesten daha eskiyim bu kulüpte. Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Bu değişmeyecek bir gerçek. Her Trabzonlu çocuğun ilk hedefi Trabzonspor forması giymektir. İkinci hedefi ise en iyi Trabzonspor taraftarı olmaktır. Trabzonlu ve maddi durumu iyi olanların hedefi de bu kulübün başkanı olmaktır. Yani Trabzonlu erkeğin tüm hedefleri Trabzonspor'a yöneliktir. Bu benim ailemde de aynı. Ağabeyim Uğur'la yaptığımız sohbetlerde, parayı bulunca Trabzonspor'a başkan olacağını söylüyor. Trabzonspor'u şampiyon yapma isteği hepimizde var. İlk ikisi gerçekleşti bu hedeflerimin. Ama üçüncüyle ilgili bir beklentim yok. Tek hedefim futbolcu olarak şampiyonluk yaşamak. Hayatımı buna göre programladım. Hocamızın önderliğinde takım arkadaşlarımla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum."

"KENDİSİNİ TRABZONSPOR'A ADAMIŞ 25 FUTBOLCUYA İHTİYAÇ VAR"

Özer, sürekli oynayıp kendisini kanıtlamak istediğini de ifade ederek, "Futbol benim hayatım. Benim için futbolun rengi de Bordo-Mavi. Durum bu kadar basit ve net. Bu hayatta bir hedefim var. Allah bana birçok şeyi nasip etti. İyi paralar kazandım. Geriye tek bir şey kaldı. O da bu kutsal forma altında şampiyonluk yaşamak. Bu sevinci tüm şehirle, tüm taraftarlarımızla birlikte sahada, sokaklarda yaşamak istiyorum. İnşallah bunu başaracağız. Takım içinde bu düşüncede oyuncular var. Ama bunun için kendisini Trabzonspor'a adamış 25 futbolcuya ihtiyaç var. Onur'u örnek alan, Onur gibi olan. Sonra inanan şehire ve destek veren taraftara ihtiyaç var" dedi.

"FENERBAHÇE'DEN AYRILMAK İÇİN 2 MİLYON EURO'DAN VAZGEÇTİM"

Özer, Fenerbahçe forması giyerken söylediği, "Fenerbahçe küme düşse de buradan ayrılmam" sözüne de açıklık getirdi ve, "3 Temmuz'da yaşananlardan sonra yeni sezonun başlangıcı ertelendi. Ben de iznimin ilk 5 günü Çeşme'ye gittim. Sonraki 5 günü ise Trabzon'da ailemin yanında geçirdim. Çeşme'deyken bir gazeteci beni arayarak, 'Fenerbahçe küme düşerse Semih Şentürk 1 yıl bedava oynayacağını söyledi' dedi. Ben de tatil modunda olduğum ve Semih Şentürk'ün asla öyle bir şey yapmayacağını bildiğim için gülerek kendisine, 'Semih ağabey tanıdığım, bildiğim insan. O, 1 yıl oynarsa ben 2 yıl bedavaya oynarım' cevabını verdim. Gelinen noktada ben Fenerbahçe'den ayrılmak için alacağım olan 500 bin Euro'yu bırakıp üstüne 500 bin Euro kendim ödedim. Üstelik o sezon kalsam 1 milyon Euro garanti ücretim vardı. Yani 2 milyon Euro'dan vazgeçtim. Semih Şentürk ise Faruk Ilgaz Tesisleri'nde 6 ay takımdan ayrı çalışarak hem garanti parasını, hem de devre arasında bonservisini alarak takımdan ayrıldı" ifadelerini kullandı.

"BURADAN BENİ KOVSALAR BİLE GİTMEM"

Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Benim yaptığım hamlenin asıl sebebi de biran önce Trabzonspor'a transfer olmaktı. Fenerbahçe'den ayrılırken hazırlanan mutabakata Trabzonspor'a ve Beşiktaş'a transfer olamayayım diye madde koydular. Geçen sezon devre arasında Beşiktaş'tan transfer teklifi aldım. Daha sonra Trabzonspor'a gidemem diye kabul etmedim. Allah razı olsun Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan. O'nun sayesinde buraya geldim. Bazıları benim çaresiz kaldığımı ve o nedenle buraya geldiğimi söylüyor. Kasımpaşa'da 4 yıllık daha sözleşmem vardı ve orada alacağım garanti ücret buradakinden daha fazlaydı. Sözleşmemi gösterebilirim. Ben hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Artık buradan beni kovsalar bile gitmem. O kadar yüzsüz, o kadar bu renklere aşığım. Avukat tutar yine burada antrenmana çıkarım."

"FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDUKTAN SONRA ASLA ARMAYI ÖPMEDİM"

Fenerbahçe'de oynadığı dönemle ilgili açıklamalarını da sürdüren Özer, şöyle konuştu:

"2011 yılında yapılan röportaj sürekli yayınlanıyor. Ben Fenerbahçe'ye transfer oluktan sonra asla armayı öpmedim. Ama Trabzonspor'a gelince ilk işim bu oldu. Ankaraspor'da yaptığım açıklamalarda Trabzonsporlu olduğumu hep söyledim. Asla hiçbir yerde Fenerbahçeliyim demedim. Ayrıca ben Fenerbahçe düşmanı değilim ama bir kişiyi sevmiyorum, sevmek zorunda da değilim. Trabzonspor'a imza atarken söyledim. Ben yediğim kaba tükürmem. 2010-2011 sezonunda yaşananları basından öğrendiğimi de söyledim. O sezon teknik heyet ve futbolcular olarak biz bir şey yapmamışız ki. Ben futbola aşık bir insanım. Şike ve teşviğe gözümle şahit olsam bir dakika durmaz açıklardım. Ama şahit olmadım. Öyle bir durum benim için kabul edilemez. Zaten öyle bir durumda futbol oynamamın da bir anlamı yok. Ama ben Fenerbahçe'de işime büyük saygı gösterdim."

"UEFA, CAS VE YARGI SUÇU ONAYLAMIŞ ŞİMDİ BEN Mİ AHLAKSIZIM"

Özer, şike süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Benim ayağım kırılmış, ben ter dökmüşüm, karşılığında biri bunlara ihanet etmiş ve sonra da benim için ahlaksız diye açıklama yaptırıyor. Hem UEFA, hem CAS, hem de yargı suçu onaylamış. Şimdi bu durumda ben mi ahlaksızım? Ahlaksız benim emeğimi çalan insandır. Kendi teknik heyetine, kendi futbolcuna, kendi taraftarına güvenmeyen bir insan var. Sonra bana ahlaksız diyor. Bunu bana Fenerbahçe Kulübü söylemez. Orada görev yapan herkes bana saygı duydu. Ortaya çıkan tapelerde bana bile hakaret etmiş. Sonra hapishanede herkes onu ziyarete gitti ama ben gitmedim. Şimdi bunları okurken Trabzonspor'da olduğum için bunları söylediğimi düşünebilirler. Kasımpaşa'da oynarken de bu yönde röportajlar verdim ama yayınlanmadı."

"TAKIM DÜŞSE DE AVRUPA'YA GİTSEK DİYE CAN ATANLAR VARDI"

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Trabzonlu Özer olarak dışlandığını da ifade eden Özer Hurmacı, çarpıcı açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe küme düşerse kim kalacak diye liste yaptılar. 3 oyuncu, 'kalırım' dedi. Bunlardan biri de bendim. Takım düşse de Avrupa'ya gitsek diye can atanlar vardı. Ben Trabzonluyum, Trabzonlu olmak böyle bir şeydir. Biz öyle sahipleniriz ekmek yediğimiz yeri. Kalırım dememe rağmen diğer oyuncuların paraları yattı ama benimki yatmadı. Trabzonlu Özer olarak dışlandım. Alacaklarımı federasyona başvurup alabilirdim ama yapmadım. Ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da bana sözleşmemi uzatmamı ve sonrasında kiralık olarak gitmemi söylediler. Ama kabul etmedim. O ara Ali Yıldırım beni telefonla aradı. Bana neler söylediğini çıksın kendi açıklasın. Bonservisim karşılığı alacaklarımı bıraktım. Ocak ayına 500 bin Euro ödeme koydum. Ödeme gününü iki gün geciktirdiğim için bir hafta sonra bana icra takibi geliyor. Sonra cezayla birlikte 540 bin Euro ödedim. Fenerbahçeliler bunu bilsin. Kimse benim ahlakıma laf edemez. Hamdolsun Trabzonluyum, hamdolsun Trabzonsporluyum."

TRABZONSPOR: "TFF, UEFA ve FIFA TUZUKLERİNDEN DOĞAN ÜYELİK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ İHMAL ETMEKTEDİR"

Bu arada Trabzonspor kulübü, internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevini yerine getiremediğine vurgu yaptı. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trabzonspor Kulübü; devam eden şike sürecinde, hukuka aykırı şekilde haklarından mahrum bırakılmış, maddi ve manevi zarara uğramıştır. Türkiye Futbol Federasyonu; 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak, gerekli kovuşturmayı yapmamıştır. Bu hafta içinde Federasyon başkanının medyada yaptığı açıklamalarla tekrar teyit edildiği üzere; şike konusundaki UEFA ve CAS kararları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamaktadır. Dolayısı ile, Türkiye Futbol Federasyonu; UEFA ve FIFA Tüzüklerinden doğan üyelik yükümlülüklerini ihlal etmektedir. Trabzonspor Kulübü; UEFA, FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemeleri önünde haklarını korumak ve icra etmek amacıyla, Avrupa'daki iki hukuk bürosunun desteğiyle çalışmalarına devam etmektedir." - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özer: 'Trabzonspor'a Transfer Olduğumda Sevinçten Ağladım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement