Özel Sporculara Yönelik 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu - Son Dakika
Yerel

Özel Sporculara Yönelik 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu

Özel Sporculara Yönelik 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu

Özel Sporcular Federasyonu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Özel Sporcular 1. Kademe Yüzme Yardımcı Antrenör Kursu” başladı.

21.07.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Sporcular Federasyonu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği "Özel Sporcular 1. Kademe Yüzme Yardımcı Antrenör Kursu" başladı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesindeki konferans salonunda gerçekleştirilen kursta yaptığı konuşmada, her engellinin kendine özgü yapacağı bir spor dalı bulunduğunu, sporun en iyi rehabilitasyon aracı olduğunu söyledi.

"Yüzme Antrenör Kursu"na Adana'nın yanı sıra, Trabzon, Samsun, Malatya, Erzurum, Erzincan, Aksaray ve Mersin'den 40 kursiyerin katıldığını belirten Hadi, şöyle devam etti:

"Spor Genel Müdürlüğü'müzün önemsediği ve üzerinde çok durduğu engellilere yönelik spor projeleri kapsamında kentimizde de önemli çalışmalar başlattık. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de ulaşım konusunda ki katkılarıyla engelli sporcuları evlerinden alarak spor yaptırıp, tekrar evlerine bırakıyoruz. Engelliler spor sayesinde kendilerine güven geliyor, yeni arkadaşlar ediniyor, yeni dostluklar kuruyorlar. Bu konuda velilerin duyarlı davranmaları bizi gelecek için mutlu ediyor. Tüm çabamız eve kapatılan engellileri spor vasıtasıyla toplumla birlikte yaşamalarını sağlamaktır. Bu nedenle Özel Sporcular Federasyonu ile ortaklaşa açtığımız kursa katılan antrenörler sayesinde engelli bireyler sporu bilimsel yapacaklar. Kursa hizmeti geçenleri kutluyorum. Ayrıca, kursa katılan antrenör adaylarına başarılar diliyorum."

Aday antrenörlere yüzmenin temel bilgilerinin yanı sıra, engelli sporculara yaklaşım, spor bilgisi ve kültürü aşılayacaklarını belirten Hadi, hedeflerinin daha çok engelliye spor yaptırmak olduğunu ifade etti.

Hadi, 6 gün sürecek kursta Uluslararası Yüzme Hakemi Önder Karakaya, Yüzme Bölge Antrenörü Hafize Ece Yörüsün'ün ile Özel Sporcular Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Alper Tekalp'in de antrenör adaylarına eğitim vereceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Sporculara Yönelik 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement