Özel Sanko Okulları'nda 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Özel Sanko Okulları'nda 23 Nisan Coşkusu

Özel Sanko Okulları\'nda 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Özel Sanko İlkokulu öğrencilerinin birbirinden renkli gösterileri ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

22.04.2014 22:13  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklar ına armağan ettiği '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Özel Sanko İlkokulu öğrencilerinin birbirinden renkli gösterileri ve geniş katılımla düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar okulun etrafında yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe bando takımı ve ilkokul öğrencileri ellerinde bayraklarla eşlik etti. Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde İlkokul öğrencilerinin sunduğu törene, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu ve danışma kurulu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Katılımın yüksek olduğu t ören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özel Sanko İlkokulu- Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş'ın konuşmasıyla devam etti. Ulusal egemenlik ve çocukların bayramı olarak iki bayramın bir arada kutlandığını vurgulayan Şahintaş, "Bu yıl bayramınızın Gaziantep için anlamı daha da büyüktür. 36 yıldır dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız ve dünyadaki tek Çocuk Bayramı, bu yıl Gaziantep'te kutlanmaktad ır. Son bir haftadır şehrimizde çeşitli ülkelerden gelen çocuklar misafir edilmektedir. Farklı kültürlere ev sahipliği yapmak kendimizi tanıtmak ve onlar ı tanımak bizi bilgi zengini ve dünya insanı yapar" dedi.

Şahintaş, çocuklara hitaben sözlerini şöyle sürdürdü, "Atatürk, Cumhuriyet'in geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar sizlere güvenmiş ve bu günü sizlere bayram olarak armağan etmiştir. Bugün de sizlere düşen görev; Atamızı anarken anlamaya çalışmak, Atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermektir. Bizler büyüklerimizden aldığımız bu emaneti sizlere devrediyoruz. Biliyoruz ki ona sahip çıkacak, koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz."

Programda konuşmanın ardından halkoyunları ekibi ve koro sahne aldı. Öğrencilerin borularla yaptığı müzik, bale ve rengarenk şemsiyelerle sundukları şemsiye dansı büyük ilgi gördü. Tek kişilik bateri gösterisinin ardından program, jimnastik performansıyla sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Sanko Okulları'nda 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement