Özel Okullarda Öğle Yemeği Lüks Lokantalarla Yarışıyor - Son Dakika
Ekonomi

Özel Okullarda Öğle Yemeği Lüks Lokantalarla Yarışıyor

Özel Okullarda Öğle Yemeği Lüks Lokantalarla Yarışıyor

Özel okulların, bu yıl yemek fiyatlarıyla velileri isyan ettirdi. Bir günlük öğle yemeği fiyatı 26 lirayı bulurken, 8 aylık ücret 5 bin liraya kadar çıkıyor.

22.08.2015 08:57  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda fiyatları artan özel okullarda yemek ücretleri de velileri isyan ettirdi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde bazı özel okulların yemek fiyatları günlük 26 lirayı buldu. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Sedat Zincirkıran, "Kahvaltı hariç özel okullarda günlük yemeğin fiyatı 8 lira olmalı. Eğer kahvaltıyı da dahil edeceksek bu rakam en çok 12 lira olur" dedi. Ancak özel okullarda okuyan öğrencilerin daha kaliteli yemek istediğini belirten Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, "Okullar velilerin isteklerine göre tercihli ve çok farklı yemek seçenekleri sunabiliyor. Böyle olunca da fiyatlar yükseliyor." dedi.

ÇOCUKLAR O YEMEĞİ YEMEZ

Özel okulların yemek fiyatlarını belirlerken çeşit ve kalitenin öne çıktığını belirten Cem Gülan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Sektör temsilcileri okullardaki kriterleri göz önüne almadan fiyat verebiliyor. Ancak özel okullardaki çocuklara o kalitede yemek yedirmek mümkün değil. Özel okulda öğrenim gören çocuğa belli bir kalitede yemek, salata, meyve ve tatlı vermek gerekiyor. Kahvaltıyı da aynı şartlarda sunmalısınız. Neticede ben ölçü olarak bir rakam veremem. Veliler de hizmetin bedelinin karşılığını sorguluyorlardır. Eğer kalite olmasa veliler bu ücreti vermezler."

ETİ AFYON'DAN GETİRİYOR

Kendi okullarında verdiği yemeğin özel olduğunu belirten Cem Gülan, " Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre özel okul fiyatları 16 bin 300 lira. Ancak İstanbul'da 35 bin liranın üzerinde de okul var. Veliler bu parayı ya markaya ya da hizmete veriyor. Dolayısıyla bunun bir ölçütü yoktur. Benim kendi okullarımda yemek fiyatı 16 lira. Ancak ben eti Afyon'dan ve Tekirdağ'dan getiriyorum. Sebzeyi özel alıyoruz. Bu da fiyatları önemli ölçüde etkiliyor." dedi.

2 LİRALIK ARTIŞ VAR

Özel okullarda yemek fiyatlarının ortalama 8 lira olması gerektiğinin altını çizen Sedat Zincirkıran, şunları anlattı: "Bu rakam geçtiğimiz yıl 6 liraydı. Gıda fiyatları önemli ölçüde yükseldi. Bunun başında da et geliyor. Böyle olunca zam da kaçınılmaz oluyor. Ancak yine de bu rakam ortalama 8 lira olmalı. Bir öğrencinin 180 gün okula gittiğini düşünürsek ortaya 1500 liraya yakın bir fiyat çıkıyor."

BAZILARI AYRI ÜCRET ALMIYOR

Özel okullarda yemek fiyatları liselerde sadece öğle yemeğini kapsıyor. Ancak alt sınıflarda öğrenci yemeklerine sabah kahvaltısı da dahil olabiliyor. Özel okullarda yemek fiyatları ise 1500 lira ile 4 bin 644 lira arasında değişiyor. Bazı okullar ise velilerden ayrıca yemek ücreti talep etmiyor, eğitim ücretinin içine dahil ediyor. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki bazı özel okullar ise bu yıl okul ücreti dışıdaki kalemleri topluca talep ediyor. Bu ücretin içerisinde ise yemek, kitap, eğitim materyalleri, eğitsel etkinlikler ve şehir içi geziler dahil ediliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Özel Okullarda Öğle Yemeği Lüks Lokantalarla Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Corc: 1kg kanat alsa okul bahçesinde mangal yapsa daha ucuza gelir 13 0 Yanıtla
  • Simge: Valla herkes gemisini yürütüyor. Tepkisiz duyarsız bir millet olursak gariban herzaman ezilecek.50 kişilik sınıflarda çocuklar okuyacak.tost neyine yetmiyor yeter sana o kadar denilecek. Kusurabakmayin da Zenginin ve yönet enleri hiç bir suçu yok.Sizler azla yetinen kabullenici oldukça. Zenginler durum böyle olunca olması gerekeni yapıyo Enayimi. ? Sizler tepkisiz lige devam.kolay gelsin 11 0 Yanıtla
  • xay: Aynen kardes biz simit çayla liseyi bitirdik.bu burjuvalar korkmayın açlıktan olmezsiniz o parayla aç doyurunda sevap alın biraz enayiler 6 0 Yanıtla
  • mehmet: sağolsun nasıl olsa devlet zengin çocuklarına 3000 lira okul yardımı yapıyor .zenginler zaten para yetiştiremiyordu okul masraflarına. yazık ya valla acıdım zengin çocuklarına .nasıl bir eğitim politikasıdır bu ya.benim çocuğum 40-50 kişilik sınıflarda eğitim görecek .devlette benden aldığı vergilerle zengine yalakalık yapacak.nerde kaldı sizin eşitlik politikanız.garibanın açlıktan nefesi kokuyor ,çocuğunu okutacak parası yok. 2 2 Yanıtla
  • ısmail: aç akpliler in yorumları çok komik,hadi siz duble yolunuzda oynayın,devletin okulu size yeter bizim cocumuzda sizin gibi koyun mu olsun 1 2 Yanıtla
  • AVRASYALI: Pahali 0 1 Yanıtla
  • üsk: az bile bence 1 0 Yanıtla
  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.


Advertisement