Madencinin Kızından Kahreden Soru: Babam Suyun İçinde mi? - Son Dakika
Güncel

Madencinin Kızından Kahreden Soru: Babam Suyun İçinde mi?

Maden ocağında yaşanan su baskını felaketinin ardından en acı sorulardan biri de mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın 2,5 yaşındaki kızı Meryem'den geldi.

01.11.2014 09:06  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden ocağında yaşanan su baskını felaketinin ardından en acı sorulardan biri de mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın 2,5 yaşındaki kızı Meryem'den geldi.

"BABAM SUYUN İÇİNDE Mİ?"

Uzun yıllar tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olan Baha ailesinin tek ve ilk gözağrıları olan küçük kız, günlerdir göremediği babası için annesine, 'babam suyun içinde mi' diye sordu. Babasının fotoğrafının elinden düşürmeyen küçük kızın yürek burkan sorusu, babasının yokluğuna dair hissettiği eksikliği ortaya koymaya yetti.

Henüz 2,5 yaşında ama yerin metrelerce aşağısındaki babasının yokluğunu felaketin yaşandığı günden bu yana hissediyor. Adı Meryem Baha. Karaman'da su baskını yaşanan ve içerde mahsur kalan bir madencinin, Mehmet Baha'nın tek evladı. Aynı zamanda eşi Emiş ve kızı Meryem için ekmek davasını sürdürdüğü işçilerden sadece bir tanesi.

BABAM NE ZAMAN GELECEK?

Kızlarının uzun süren devası sonrasında dünyaya geldiğini anlatan anne Emiş Baha, " Kızım 6 yıl aradan sonra tedavilerle dünyaya geldi. Ne umutlarla ne hayaller kurardı eşim. Kızım ise günlerdir 'babam nerede suyun içinde mi? Çıplak mı? Üzerinde atleti var mı? Ne zaman gelecek?' diye sorular yöneltiyor. Çocuk içine atıyordu hep ama artık soruyor. Çocuk günlerdir içine kapalı ve bu soruları bana soruyor" dedi.

UMUDUMA BİR KASK BİR ÇİZME BİLE YETER

Felaketin ardından umudunu korumaya çalıştığını söyleyen Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Baha, "Umudum var. İnşallah oradan sağ salim çıkarlar ve sorumlularda inşallah cezalarını çekerler. Bunların çektiği çilelere rağmen umudum var. Umudumuz kaskı, yemek kapları ya da herhangi bir çizmelerine bile razıyım" diye konuştu. Eşiyle son kez bir yıldır satın aldıkları evin kredi ödemesinin planlamasını yaptıklarını aktaran Emiş Baha eşi ve diğer işçilerin üç aydır maaş alamadıklarını ve eşinin tazminatını alabilmesi durumunda başka bir iş arayışı içerisine gireceğini söyledi. Emiş Baha yaşadığı çaresizliği şu sözler ile anlattı: "En azından kahvehanede çalışırdı sigortası olmazdı ama en azından tatlı bir ekmeğimiz olurdu şimdi ne oldu?"

"SOMALILARI ANLIYORUM"

Soma'da geçtiğimiz aylarda yaşanan ve yüzlerce madencinin ölümüne neden olan felaketin acısını yüreğinin derinliklerinde hisseden bir insan olduğunu da aktaran Emiş Baha; "Somalıları izlerken ağlardım. İçerim o zaman nasıl titriyorsa şuanda da aynısını hissediyorum" sözleri ile hissettiklerini paylaştı.

Madencinin Kızından Kahreden Soru: Babam Suyun İçinde mi?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madencinin Kızından Kahreden Soru: Babam Suyun İçinde mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Uyumayan Millet: Ben bir Karamanlık olarak utandım. Bu devlet sizi uyuttukça, koyunlar uyumaya devam. Bu muhallefet bir nane olmadıkça. Bu devlet insanları uyutmaya devam eder böyle. Ey devlet ve muhalefet Uyumak size haram. Bu ülkede devlet yüzünden ölenler varsa hakkım haram olsun. 0 0 Yanıtla
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement