'Küfret Kapat' Diyen Emniyet Müdürü: Ben de Küfrediyorum - Son Dakika
Güncel

'Küfret Kapat' Diyen Emniyet Müdürü: Ben de Küfrediyorum

Telefon dolandırıcılarına karşı 'küfret kapat' diyerek dikkatleri üzerine çeken İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Ben de küfrediyorum" dedi.

05.02.2016 08:57  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Telefon dolandırıcılarına karşı 'küfret kapat' diyerek dikkatleri üzerine çeken ve kamuoyunda tartışılan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Suçlulara karşı, kendisini dolandırmak için boğazına kement atan insanlara karşı, toplumun kanını emen sülüklere karşı, insanların emeğini sömüren insanlara karşı 'küfret' diyorum. Ben de küfrediyorum" dedi.

ÇAĞRISI GENİŞ YANKI BULMUŞTU

Kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtarak Türkiye'de onlarca vatandaşı ağına düşüren ve milyonlarca lira çalan dolandırıcılara karşı İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın 'Dolandırıcılara karşı küfredip kapatın' şeklinde çağrısı geniş yankı buldu.

"BEN BİR DEFACIK BAŞLANGIÇTA KÜFRET DEMİŞİM"

Uzunkaya, neden böyle bir açıklama yaptığını anlattı. Son günlerde artan dolandırıcılık olayları hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Uzunkaya, "Biliyoruz ki dolandırıldıktan sonra, mağdur edildikten sonra son nefesine kadar kendini dolandıranlara ve çevresindekilere sürekli küfreden, söven, lanetle anan insanlara ben bir defacık başlangıçta küfret demişim; yaptığım iş bu." dedi.

"BEN DE KÜFREDİYORUM"

Dolandırıcıların vatandaşlarla konuştuğunda tuzağına düşürdüğünü ifade eden Uzunkaya, bu kişilere kendisinin de küfrettiğini söyledi. Uzunkaya, suçlulara karşı, kendisini dolandırmak için boğazına kement atan insanlara karşı, toplumun kanını emen sülüklere karşı, insanların emeğini sömüren insanlara karşı 'küfret' dediğini belirtti.

"İRTİBATINI SERT BİR MÜDAHALEYLE BİTİR"

Uzunkaya, "Ben de küfrediyorum; bu küfretmek ölçüsünü, adabını kendisini ayarlar yani küfrederken anasına avradına bilmem yedi sülalesine sövmek anlamında değil. Hakaret edersiniz onun anlayacağı dilden ve sizin terbiyenize yakışan dilden. Buradaki küfür esasında bir algı oluşturmak için kullanılan bir anahtar sözcük. Anlamı şu; başta karşındakiyle kurulmak üzere olan irtibatını sert bir müdahaleyle bitir; arada hiçbir bağ oluşturma olay bu. Biliyoruz ki, kapıyı açtığınızda iki kelime konuştuğunuzda devamında santim santim sizi ağınızın içerisine alacak, zehrini sizin üzerinize salacak ve sizi esiri yapıp istediği gibi yönlendirecek." şeklinde konuştu.

"POLİS DİYE ARAYANLARA KÜFRETMEYECEKSİNİZ"

'Emniyet müdürü kendisini polis olarak tanıtanlara da küfredin, dedi.' şeklindeki yorumlara da değinen Uzunkaya, şunları söyledi: "Böyle bir şey demedim. Polis diye arayanlara küfretmeyeceksiniz; ben polisim, ben savcıyım, ben hakimim, ben askerim, subayım, bir operasyon yapıyoruz, yardıma ihtiyacımız var, hesaplarınız örgütün eline geçti, kartlarınızın bilgisi alındı, sigorta süreniz bitti onu yenileyelim gibi hiç alakası olmayan konularda vatandaşlara bazı bilgileri talep anlamındaki karşısına çıkan insanlara karşı kesinlikle aldanmayın."

"GÜNAH VARSA BENİM OLSUN NE DİYEYİM"

Dolandırıcılık olaylarına karşı öfkelendiğini anlatan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bu tür durumlarda hemen 155 Polis İmdat hattının aranması gerektiğini kaydetti. Aranan vatandaşlara, "O buluşma yerine, teslim yerine biz beraber gidelim" diyen Uzunkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Böyle bir olayda ben öfkeleniyorum; ama ben mağdur değilim vatandaşım mağdur oluyorsa ben bundan rahatsız oluyorum. Bunun karşılığında da diyorum ki; küfret kapat. Günahı varsa benim olsun ne diyeyim başka. Ha dolandırıcı bana 'küfretti diye' dava açarsa gelsin avukatını da ben tutayım başka yapacağım bir şey yok. Aman dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Hiçbir devlet kurumu polis, jandarma, savcı, asker, polis, hakim bir soruşturmayla ilgili mağdur kişiden ya da başkasından direk muhatap olup maddi destek istemez.

"BAŞTAN ARASANA 155'İ"

Kalkıp da yüz binlerce lirasını yüzünü görmediği birilerine talimatla çöp kutusuna, yol kenarına, bank altına, merdiven altına herhangi bir yere bırakıp dönüp ayrılıyor ve ondan sonra 155'i arıyorlar. Yüzde doksan böyle; talimatlar yerine getiriliyor, ondan sonra 155 aranıyor diyor ki dolandırılan mağdur kurban; 'Ben sizin söylediğiniz yere parayı bıraktım acaba aldınız mı?' diyor. Başta arasana 155'i; başta ara 'Tamam siz kapatın ben sizi arayım' deyin. O buluşma yerine, teslim yerine biz beraber gidelim. Bu şekilde aydınlatılan olaylar vatandaşın bize döndüğü olaylardır."

\'Küfret Kapat\' Diyen Emniyet Müdürü: Ben de Küfrediyorum
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Küfret Kapat' Diyen Emniyet Müdürü: Ben de Küfrediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • (*: Bunun bir amiri yokmu ya! Hicbir devlet memuru kafasi estigi zaman, agzina geleni sayarak basin aciklamasi yapamaz... 0 11 Yanıtla
  • BARBAROSA: halkın sesi olmak lazım katı bürokrat değil sıcak insan doğru söyler 4 0 Yanıtla
  • er: Üslup yanlış.. Yanı amacını aşmış boş beleş gereksiz bir izahat.. Doluluk oranı sıfır.. Tenekeistan asıllı 0 4 Yanıtla
  • MUSTAFA: ÇÖZÜM ÜRETELİM DEMİYORDA KÜFÜR EDİN DİYORKÖTÜ ÖRNEK OLMAKTAN BAŞKA BİR İŞ YAPMAZMI BA ADAM 1 3 Yanıtla
  • evrybody: yasa yoksa amir ne yapsın adam haklı 3 0 Yanıtla
  • amirim haklı: Merak etme amirim zaten aklı başında olan herkes senin dediğini kendi terbiyesine göre yerine getiriyor...aslında karşında olsa birde suratına tükürür bir yumruk çakarım ama telefonda olduğu için bununla yetineceğiz.. 3 0 Yanıtla
  • osd: müdür bey basınla uğraşmayın yüzgöz olmayın onlar asla kaybetmez ama siz kaybedebilirsiniz.gündem de olmaya da heveslenmeyin ayağınız çabuk kayar tabi önceden bir plan var ve bu da onun bir parçası değilse...anlayan anladı 2 1 Yanıtla
  • zippo: geçenlerde aynısını yaptım agzıma ne geldiyse söyledim. bi ara duraksadım telefondaki şahıs bitii mi diye sordu bitti dedim. adresi onaylıyormusunuz dedi. yuh yüzsüzlüğün bu kadarı dedim özür diledim kapattım. 3 0 Yanıtla
  • kadir: tuvalet terliği diyip kapatsam olur mu? 3 0 Yanıtla
  • Gulli: Şaka mı bu haber?? 0 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement