Ülkücü Gencin Kavgadan Önce Ölüm Tehditleri Almış! - Son Dakika
Güncel

Ülkücü Gencin Kavgadan Önce Ölüm Tehditleri Almış!

Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Çakıroğlu'nun arkadaşları, gencin ölmeden birkaç gün önce saldırıya uğrağını ve ölüm tehditleri aldığını söylediler

23.02.2015 11:45  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ege Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun en yakın arkadaşları, ülkücü gencin ölmeden birkaç gün önce saldırıya uğrağını ve ölüm tehditleri aldığını iddia etti.

Ege Üniversitesi Kampüsünde, iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı ve Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ani ölümü, Tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 22 yaşında hayatını kaybeden Çakıroğlu için, Bornova Meydanı'nda dev bir taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında ailesi gelen taziyeleri kabul ederken, farklı illerden onlarca insan İzmir'e gelerek, ailesine, arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayetinin yankıları sürerken, en yakın arkadaşları ise Çakıroğlu'nun ani ölümüne inanamıyor.

"FIRAT TEHDİT ALMIŞTI"

Arkadaşları ülkücü gencin ölümüne ilişkin ise çarpıcı iddialarda bulundu. Ege Üniversitesi'nde birkaç gündür yaşanan gerilim dolu olaylarda, Çakıroğlu'nun iyi tanıyan arkadaşlarından bir genç, ülkücü gencin son zamanlarda saldırıya uğradığını ve ölmeden birkaç gün önce de tehdit aldığını öne sürdü. Çakıroğlu'nun iyi bir insan olduğunu ifade eden arkadaşı, üniversitedeki yaşananlar nedeniyle sınavlarına giremediklerini ve zor durumda kaldıklarını da iddia etti. Çakıroğlu'nun tehditleri umursamadığını ifade eden arkadaşı, "Kimin ne derdi varsa gözünü kırpmadan koşardı. Elinden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışırdı. Zaten sadece o değildi biz de çok zor durumdaydık. Sayısız burada arkadaşım var. Hepimiz burada zor durumdaydık. Yeri geldi sınavlarımıza giremedik, yeri geldi okula girerken zorlandık. Birçok tehditler aldık. Hatta bu tehditleri alanların en başında Fırat arkadaşımız geliyordu. O hiçbir zaman yılmadı. Hiçbir zaman bunları umursamadı. Tehdit alsak biz de ondan aldığımız güçle yılmadan okumaya devam ettik. Çünkü buradaki asil vazifemiz okumak. Yani en son bildiğim kadarıyla tehditler alıyordu. Formasyon dersi için eğitim fakültesine gidiyordu. Kendisine bir takım tehditler saldırılar gerçekleştirildi ve bunun üzerine de en son bu vahim hadise gerçekleşti" şeklinde konuştu.

"DÜŞMANI ÇOKTU"

Arkadaşları, yaşanan olayların ardından ise güvenlik gerekçesiyle kimliklerini gizleme isteğinde bulundu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bir başka arkadaşı ise, ülkücü gencin düşmanının olduğunu söyledi. Çakıroğlu'nun idealleri olan birisi olduğunu aktaran arkadaşı, "Fırat gerçekten dürüst bir insandı. Biz kendisine ağabey derdik benim abimdi. Ona kıydılar yani beki üniversitede en son ölebilecek insan oydu. Ee onu da affetmediler, kıydılar canını yaktılar. Her zaman her şekilde en önden gitmeyi seven bir arkadaşımdı; çünkü üniversitede bütün öğrencilere karşı yapılmış haksızlıkları sadece bu camia için değil genel olarak hepsine karşı müdafaa ederdi. Bu sebepten dolayı çok düşmanı vardı, düşmanları onu rahat bırakmadılar en sonda da canını aldılar" dedi.

CİNAYET ŞÜPHELİLERİ HÂLÂ GÖZALTINDA

Öte yandan, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cinayetine ilişkin 6 şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. İzmir emniyeti, kamuoyunun da büyük yankı uyandıran ülkücü gencin cinayetine ilişkin ise geniş çaplı bir inceleme başlattı. Polis, olayın üzerine titizlikle eğilirken, başka olayların yaşanmaması amacıyla da güvenlik tedbirlerini artırdı.

Olaylarda sonra eğitim ve öğretime ara verilen Ege Üniversitesi'nde ise dersler 26 Şubat Perşembe günü başlayacak.

Ülkücü Gencin Kavgadan Önce Ölüm Tehditleri Almış!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkücü Gencin Kavgadan Önce Ölüm Tehditleri Almış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • T. A. K HACK TİM: PEH PEH PEH ÇOK İYİ İNSANMIŞ . BİZ FACE SAYFASINDAN NASIL BİRİ OLDUĞUNU GÖRDÜK. BEN BİR KÜRT OLARAK HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. 27 55 Yanıtla
  • BOZKURT: Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!! 39 14 Yanıtla
  • Destere..: 20 kişiyle 1 adama saldıran kürtler!!.haddinizi bilin,kaşınmayın..lakin sabırlar taştı bilesiniz!!.. 14 37 Yanıtla
  • Sedat: Kürtler olunca haber bile yapmıyorsunuz daha 4 ay önce eylemlerde40 canımızı aldınız caniler ölmüşse Allah rahmet etsin ne yapalım yani 14 21 Yanıtla
  • kekosvar: bu burada kalmaz kekolar. uyuyan devi uyandırdınız 23 9 Yanıtla
  • T. A. K HACK TİM: DİLAN, CEYDA, HANDEM,.ÇAĞLA HEPSİ AYNI KİŞİLER. İKİ DE BİR NİCK DEĞİŞTİRİYOR. 9 20 Yanıtla
  • cCc: Kanın yerde kalmaz 20 6 Yanıtla
  • anıl: yalannnnn 7 18 Yanıtla
  • DOGRU BUNLAR DIR: TÜRKÜ KÜRDÜ EL ELE VATAN DAHA GÜCLÜ LÜTFEN ERMENILERI ARAPLARI YABANCILARI ARAMIZA ALMAYALIM KARDESCE YASAYALIM CENNET VATANDA BIZ BIRLIK OLDUKMU BIZI KIMSE YIKAMAZ KÜRT KARDESLERIM HDP YE KANMAYIN YALANCIDIR 19 4 Yanıtla
  • MUSTAFA: Biri adı ile varlığı ile Oğuz Kağan destanından çıkmış erkek çehresi ile her zaman önde giderek Türk bayrağını savunduğu İzmir kalesinde bıçaklanıyor, diğeri, Türk bayrağına vatan yaptığı yerlerde bir defa daha mezarında rahatsız ediliyor. . . Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi’nde sadece ülkücülere değil, bütün üniversite gençliğine güven veren şahsiyeti ile öne çıkıyordu. Sol-sağ demeden bütün üniversite topluluklarının biraraya geldiği toplantılarda da en öndeydi. Zaten bu sebeple PKK’lıların açtığı bir İnternet sayfasında, 22 Ekim 2014 tarihinde girilen bir mesajla, fotoğraftaki konumu da gösterilerek ölümle tehdit edilmişti. İzmir’de, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birinde terör örgütü karargâh kuruyor ve faaliyetlerine engel olan ülkücü gençlerin liderini, ölümle tehdit ediyor ama üniversite yönetimi, İzmir Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi seyrediyor! Fırat şehit edildikten sonra, “Bizim bir kusurumuz yok” diye açıklama da yapıyorlar 12 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement