Tuğçe Kazaz: Atatürk'ün İmzası Olsa Aynı Tepkiyi Verir miydiniz - Son Dakika
Güncel

Tuğçe Kazaz: Atatürk'ün İmzası Olsa Aynı Tepkiyi Verir miydiniz

Ünlü manken, Şah Fırat Operasyonu konusunda hükümeti eleştiren muhalefete, "Atatürk'ün imzası olsa aynı tepkiyi verir miydiniz?" diye sordu.

27.02.2015 10:45  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet ile Genelkurmay'ın birlikte yürüttüğü Şah Fırat Operasyonu ile hükümeti eleştiren muhalefet partilerine ünlü manken ve başarılı oyuncu Tuğçe Kazaz, "Bu türbe üç kere taşındı. Eğer bugün çok sevdiğimiz Mustafa Kemal Atatürk bu karara imza atmış olsaydı aynı şekilde aynı tepkiyi verir miydiniz?" diye sordu.

"ATATÜRK TAŞIDI, ECEVİT TAŞIDI..."

Ünlü manken ve Tuğçe Kazaz muhalefetin muhalefet olmaktan çıktığını ifade ederek, 'Hükümete nasıl yüklenirim'in peşinde olduğunu ve yaptığının vatan sevgisi olmadığını dile getirdi. İhlas Haber Ajansı muhabiri Mihrap Düzöz'e özel röportaj veren Tuğçe Kazaz, muhalefete Süleyman Şah Türbesi'nin üçüncü kez yerinin değiştirildiğini hatırlatarak, "Oradaki türbe üçüncü kere taşınıyor. Şimdi soruyorum. İlk türbenin taşınması Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla oluyor. İkinci türbenin taşınması Bülent Ecevit zamanında oluyor. Bütün bunlara biz ses çıkarmamışken acaba "neden" bu sefer türbenin taşınması bu kadar ses getirdi? Bunlar hep algı operasyonudur. Bu bir AK Parti davası değil. Bu artık Türkiye Cumhuriyeti'nin davası ve bu davaya en doğru şekilde kim hizmet ediyorsa o, iktidar ve hükümet olmayı hakeder. Bu artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığını ilan etmesi yolunda çok önemli atacağı bir adım olduğu için, dış güçler de bunu istemediği için ve maalesef bizim muhalefetimiz de dış güçlerce -benim fikrimce- kullanıldığı için ortaya çıkan sonuçlar bunlar. Eğer bugün çok sevdiğimiz Mustafa Kemal Atatürk eğer ki bu karara imza atmış olsaydı biz aynı şekilde aynı tepkiyi verir miydik? Burada muhalefetin yaptığı gerçek bir vatan sevdası değil. O zaman zamanında Cumhuriyet Halk Partisi döneminde bu korumayı sağlasalardı" diye konuştu.

"TAŞERON GİBİ BİR TÜRKİYE DAHA MI İYİYDİ?"

Operasyonun bir toprak parçası kaybı olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirten Kazaz şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti durduk yerde, hiçbir sorun yokken 'Hadi biz buraya operasyon düzenleyelim' demedi. Orda manevi bir değer vardı, başarılı bir komutan vardı, bizim tarihimizden gelmiş önemli bir lider vardı. Dolayısıyla O'nun türbesinin korunması ve bir manevi değerin korunmasıydı bu. Kaldı ki muhalefet partilerinin en ufak şeylerde bile, hükümet ne yaparsa yapsın kalkıp bunun tersinde hareket etmesi ve yaklaşan seçimlerle beraber insanların gözünde 'nasıl bunu başka türlü gösteririz' çabaları yine burada da kendini göstermiştir. Eğer muhalefet 'Bir manevi değer oradan taşındı bu bir başarıdır. Ama oradaki toprak parçamız ne olacak?' diye bir soru sorsaydı bence doğru ve ahlaki bir muhalefet davranışı sergileyebilirdi. Kaldı ki biz orda bir toprak kaybetmedik. Niye iyi niyetle yapılmış bir operasyon olarak bakılmadı? Bu insanlar bu kadar yıl bu ülkeye hizmet ettiler de şimdi amaçları farklı mı, kötü bir şey mi yapmaya başlıyorlar? Yani taşeron gibi orada bulundurulmaya çalışılan bir Türkiye mi daha değerli insanların gözünde, yoksa 'Hayır biz manevi değerimize sahip çıkıyoruz, gerektiği zaman gerektiği yerde sadece haber vererek kimseye sormadan, bu kadar güçlü bir devlet olarak, masada oturan bir devlet olarak burada bu operasyonu gerçekleştiriyoruz' diyen bir Türkiye mi daha güçlü? Bir kere insanların bunu bir kendilerine sormaları gerekir."

Muhalefetin bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin muhalefeti olmaktan çıktığını ve bunu arka arkaya yaptığı hatalarla gösterdiğini belirten Kazaz, terörle mücadeleye bile karşı çıkan bir muhalefet olduğuna ancak her zaman hak ve doğru olanın en nihayetinde gün yüzüne çıkacağına dikkat çekti.

"GENÇ KIZLARIMIZIN ARKASINDAN ÖLÜ SEVİCİLİĞİ YAPILIYOR"

Muhalefet partilerinin ülkenin iç huzuru bozacak şekilde siyasi malzemeler ürettiğini belirten Kazaz, halkın bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini vurguladı. Her tür olay ve olguda hükümete fatura kesmeye çalışıldığını ifade eden Kazaz şunları söyledi: "Şimdi yeni bir şey çıkarttılar. Üniversite eylemleri. Gezi Park'ında yapmaya çalıştılar olmadı. 17 ve 25 Aralık'ta yapmaya çalıştılar, olmadı. Cizre'deki küçük bir mahalle olayını bütün o bölgedeki Kürtlere, sanki PKK'nın doğu bölgesi eline geçmiş gibi mal etmeye çalıştılar, o da olmadı. Planları tutmadı. Üniversitede gerek ülkücülerin bir sürü genç arkadaşımızın yani çok affedersiniz ama ölen genç kızlarımızın arkasından, onu bile hükümete taş atacak kadar ölü seviciliği yapmaya başladılar, o da olmadı. Şimdi önlerine bu çıktı. Önlerine çıkan her olay ve olguyu 'Bu hükümet gitsin de Türkiye onla mı birleşir, PKK mı girer, çocuklarımız mı ölür' bunlar hiç önemli değil."

"FİLİSTİN'DE ÖLEN ÇOCUKLAR İÇİN BÖYLE YAYGARA OLMADI"

CHP döneminde yaşanan birçok acı olayın olduğunu ancak bunların yansıtılmadığını ifade eden Tuğçe Kazaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zamanında Hakkari'de, Şırnak'ta evlerinden alınan çocuklar dağlara götürülürken, şehit olurken onların iktidar olduğu zamanda biz bunların seslerini duymadık. Biz bunların kaygılarını yaşamadık. Şimdi artık herşey sosyal medyanın var olmasıyla, savaş araçlarını değişmesiyle daha da göz önünde oluyor. Filistin'de ölen çocuklar için olmadı bu kadar büyük bir yaygara. Niye ses çıkarmadınız, o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik dururken neden takdir etmediniz? Bunları doğru ayrıştırmak ve ayırt etmek lazım. Ama ilahi adalet doğru bir şekilde gelir ve hesabını sorar."

Tuğçe Kazaz: Atatürk\'ün İmzası Olsa Aynı Tepkiyi Verir miydiniz
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuğçe Kazaz: Atatürk'ün İmzası Olsa Aynı Tepkiyi Verir miydiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (108)

  • ...: ateşi başına vurmuş 15 27 Yanıtla
  • emre46: yorgo papada pulos andre midir nedir yunanlıya gidip kucağına oturup hırıstiyan olduğun da nerdeydi o kuş beynin 36 3 Yanıtla
  • Düşün: Akpnin akil sanatcilari tugce kazas nihat dogan bulent ersoy bu bile ulkenin ne halde oldugunu gosteriyor 23 10 Yanıtla
  • TUĞÇE KAZAZ.: SENİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM, HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL KARAKTERE SAHİP BİR İNSANSIN. HİÇ OLMASSA TÜRKİYE DEVLETİMİZİN BİR ÇETE OLMADIĞINI, HÜKÜMETİMİZİN EN DOĞRU KARARINI VEREREK ÜZERİNE BASA BASA MANEVİ DEĞERLERE SAHİP OLDUĞUNU AÇIKLAMAN BLE YİĞİTLİĞİNİZİ GÖSTERDİNİZ. TEŞEKKÜR SAYIN TUĞÇE KAZAZ. 9 23 Yanıtla
  • Sosyalist: kemalist değilim ama şu kadının dedikleri beni çıldırtıyor 3 defa din değiştiren kadın gelmiş bize alim kesilmiş bu arada siyaset bilgisi 0 21 7 Yanıtla
  • bill68: O böyle birşeyi imzalamadığı için ATATÜRK oldu zaten. . . 20 7 Yanıtla
  • anemo: sende gördün lakin muhalıfler görmez çünkü onlar muhalefettir 19 7 Yanıtla
  • hocadan: Atatürk un adını ağzına alma sen kimsin ki bukalemunun renk değiştirmesi gibi sende din değiştir kendini sanatçı sanan varlık 18 8 Yanıtla
  • tayfun: vatanı savunmak vatansızlaramı kaldı 21 4 Yanıtla
  • ERMAN: Dindar ve kindar, imanlı gençliğin lideri!!! Tuğçe KAZAZ. . . KARŞINIZDA. . . . !!!! 10 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı
    13:23 Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, Siirt'teki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Olay yerinden firar eden şüphelinin aracı, PTS kameraları tarafından tespit edildi. Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda yapmaları dikkat çekti ve 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların eylemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan av yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olacağını belirtti. Ayrıca, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre av yasağı döneminde palamut balığının avcılığı ve satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin idari yaptırım gerektirdiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek
    13:19 Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği verilecek.


Advertisement